Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Ο Έλληνας Μέσσι Στην Μεγαλύτερη Ομάδα Της Ελλάδος

Ήρθε, υπέγραψε και παρουσιάστηκε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο οποίος αποθεώθηκε από τους πολλούς μικρούς φίλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο γήπεδο της Τούμπας και περίμεναν υπομονετικά ωσότου αποχωρήσει για να φωτογραφηθούν μαζί του.



Η συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ άρχισε γύρω στη 1:30 και την προλόγισε ο τεχνικός διευθυντής του "Δικεφάλου", Ζήσης Βρύζας λέγοντας: "Ξέρω πόσο αγχωμένος είναι. Θα προτιμούσε να βρίσκεται στο γήπεδο παρά εδώ, όπως και εγώ. Παρουσιάζουμε την πρώτη μεταγραφή μας για το καλοκαίρι. Θέλω τη συνεργασία σας για τη σωστή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού του ΠΑΟΚ και θέλω με την έγκυρη κριτική σας να βοηθήσετε ώστε να παίξουν ποδόσφαιρο παίκτες όπως ο Κουτσιανικούλης. Ευχαριστώ τον Εργοτέλη που συνετέλεσε αποφασιστικά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής".

Ο Ζήσης Βρύζας, ερωτηθείς για την επιμονή που επέδειξε ο ΠΑΟΚ προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Κουτσιανικούλη, σχολίασε ότι "τον πιστεύουμε. Έχει τις δυνατότητες να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και εμείς έχουμε τις δομές να του δώσουμε η δυνατότητα να γίνει ακόμη καλύτερος παίκτης στο μέλλον. Στόχος για τη νέα χρονιά είναι να συνδυάσουμε τα νιάτα με την εμπειρία".

Ακολούθως πήρε το λόγο ο νεαρός άσος, κεντρικό πρόσωπο της συνέντευξης Τύπου. Αρχικά είπε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία. Έχουμε υψηλούς στόχους και εγώ και ο ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν. Ήρθα να προσφέρω ό,τι μπορώ. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα".


Παράλληλα και μετά από σχετική ερώτηση, ο Κουτσιανικούλης θέλησε να αποποιηθεί το προσωνύμιο «Μέσι» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "είναι κάτι που έχει προχωρήσει πολύ. Δεν θα ήταν καλό να συνεχιστεί. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα και μέσω αυτής προβάλλεται".

Αναφερόμενος στο τι τον εντυπωσίασε στον ΠΑΟΚ τις πρώτες αυτές στιγμές, σημείωσε πως "με άγγιξε το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, όπως και στον Εργοτέλη. Ο ΠΑΟΚ είναι μια οικογένεια και βοηθάει κάθε νέο ποδοσφαιριστή που ξεκινάει την καριέρα του".

Επίσης ο διεθνής μεσοεπιθετικός μίλησε για τους Ζαγοράκη και Βρύζα: "Πριν από λίγα χρόνια ήταν ποδοσφαιριστές και είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει ανθρώπους που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο".

Τέλος ο Κουτσιανικούλης κληθείς να σχολιάσει αν μπορεί να προσαρμόσει το παιχνίδι του σε κλειστές άμυνες, υποστήριξε ότι "δεν θα είναι δύσκολο για μένα. Αντίθετα θα είναι καλύτερα γιατί το οργανωμένο παιχνίδι επίσης με ευνοεί".

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν επίσης ο εκ των μετόχων της ΠΑΕ Εργοτέλης Νίκος Τζώρτζογλου, δηλώνοντας: "Θέλω αρχικά να συλλυπηθώ την οικογένεια του ΠΑΟΚ για τον τραγικό χαμό των δύο γονέων των παιδιών των τμημάτων υποδομής. Από εκεί και πέρα, είμαι χαρούμενος γιατί ο Κουτσιανικούλης ήρθε σε μία από τις δυο-τρεις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Πολύ σύντομα ελπίζω να φέρει στον Εργοτέλη περισσότερα χρήματα (σ.σ εννοώντας το ποσοστό μεταπώλησης).

Στην Κρήτη λέμε ότι τους γονείς δεν μπορείς να τους διαλέξεις, τους φίλους μπορείς. Αυτό το λέω για τον Ζαγοράκη, τον Γκαγκάτση και τον Βρύζα, οι οποίοι μας έκαναν να παραμερίσουμε κάποια οικονομικά δεδομένα και να έρθει ο παίκτης στην Τούμπα. Είχαμε προτάσεις με πολύ καλύτερα ανταλλάγματα, αλλά ο Εργοτέλης ανταπέδωσε την αγάπη που εισέπραξε από αυτούς τους ανθρώπους. Ο ΠΑΟΚ έχει γίνει ο τρίτος ποδοσφαιρικός πόλος, η μεταγραφή του Κουτσιανικούλη, αυτό το στίγμα δίνει. Από τα οικονομικά ανταλλάγματα μέτρησαν περισσότερο άλλα πράγματα και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ με τις κινήσεις που γίνονται θα είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα για την επόμενη 10ετία
".


Οι όροι του συμβολαίου

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης υπέγραψε, όπως άλλωστε ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών. Ενδιαφέρον όμως έχουν οι λεπτομέρειες, οι οποίες δεν δημοσιεύτηκαν. Η μεταγραφή του από τον Εργοτέλη κόστισε στο Δικέφαλο 1,2 εκ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν σε δύο ισόποσες δόσεις (μία τώρα και μία τον Ιούνιο του 2010), καθώς και δύο παίκτες, για τους οποίος δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία. Επίσης ο ποδοσφαιριστής θα λάβει συνολικά 1 εκ. ευρώ, δηλαδή 250.000 για κάθε χρόνο συνεργασίας.

πηγη: www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου