Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Πάμε για πρωτάθλημα!

Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια και πάει για πρωτάθλημα. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης εκδήλωσε την πίστη του στον στόχο, μίλησε για τα οικονομικά, για τη φυγή του Σάντος και του Βρύζα, για νέο γήπεδο και τις οφειλές στους παίκτες.

Ολα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου

Θοδωρής Ζαγοράκης
«Θα μιλήσουμε για όλα τα θέματα. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Το οικονομικό κομμάτι θα το σχολιάσει ο κ. Βιολίδης. Θα σας πει για ό,τι κάναμε αυτά τα δύο χρόνια. Για τα έσοδα, για τα χρέη, τα μπάτζετ και ό,τι πρόβλημα υπάρχει από χθες στα οικονομικά είναι δικό μας θέμα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν πάντα δίκιο. Τους το έχω πει. Θα είμαι πάντα μαζί τους. Για να τελειώσει αυτό το θέμα. Στην ομάδα οφείλουμε δόση συμβολαίου από τον Μάιο. Κάνουν υπομονή στην υπομονή, αφού τους το ζητήσαμε. Έχουμε δεσμευθεί ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου όλα θα είναι τελειωμένα. Για εμάς ένα πράγμα θα υπάρχει. Η αλήθεια. Και όποιος έχει αμφιβολία για αυτό να έρθει να μας το πει. Αρχίζουμε με τα οικονομικά και θα πούμε αλήθειες».

Ο Ηλίας Βιολίδης αναλύει τα οικονομικά
Εσοδα
15 εκατ. από χορηγίες
1,6 εκατ. από επιχορηγήσεις
7,3 από πωλήσεις παικτών και άλλα
23 εκατ. από τα εισιτήρια
4, 8 εκατ από άλλα έσοδα

Εξοδα
37 εκατ. μικτά
4,9 εκατ. έξοδα αγώνων
1,1 εκατ. αθλητικό κέντρο
1,9 εκατ. υποδομές
2 εκατ. ΑΣ ΠΑΟΚ
4,5 μισθοδοσίες προσωπικού - γραφείων
141 χιλιάδες τμήμα μάρκετινγκ
1,9 εκατ. χρηματοοικονομικά έξοδα

Πληρώθηκαν από το δάνειο της Τράπεζας που είναι 2.220.000 ευρώ το 1.500.000 ευρώ.
Την τελευταία χρονιά εισπράξαμε 20.276.500 ευρώ από τα οποία 6.838.000 είναι τα διαρκείας και 2.835.000 τα εισιτήρια.
Η ζημία της προηγούμενης χρονιάς είναι 2.300.000 ευρώ.
«Να ξεκαθαρίσουμε 2-3 πράγματα. Όταν εμείς λέμε ότι εισπράττουμε από τα διαρκείας είναι μικτό. Άρα αφαιρέστε 11%. Περνάει ένας καιρός και μετά παίρνουμε τα λεφτά από τα διαρκείας, αφού οι περισσότεροι πληρώνουν με κάρτα. Στους ποδοσφαιριστές οφείλονται 2.000.000 ευρώ. Δώσαμε 1.200.000 από τα διαρκείας στα έργα της Τούμπας. Από τα τηλεοπτικά 350.000 δώσαμε, δώσαμε από τη σύμβαση του ΟΠΑΠ 200.000. Εκεί οφείλεται οι καθυστέρηση των ποδοσφαιριστών. Δεν είναι άνοιγμα. Είναι έλλειψη ταμιακής ρευστότητας».
Ζαγοράκης: «Λένε πολλοί ότι ο Βιολίδης πήρε λεφτά, ότι ο Ζαγοράκης έχει σχέση με ασφαλιστική. Το κουτσομπολιό στον ΠΑΟΚ πρέπει να τελειώσει».
Βιολίδης: «Το φετινό μπάτζετ είναι 18.981.000 και προέκυψε από την αλλαγή της φορολογίας. Τα νούμερα που ακούγονται ότι εισπράττει ο ΠΑΟΚ σε κάθε αγώνα είναι πολύ διαφορεικά από αυτά που καταλήγουν στα ταμεία της ομάδας».

Ζαγοράκης: «Αυξήσαμε το μπάτζετ γιατί πιστεύουμε στην ομάδα. Η ομάδα φέτος πάει για πρωτάθλημα. Είχαμε την δυνατότητα να περάσουμε στους ομίλους του Europa League. Η ομάδα είναι πιο δυνατή από τα τρία προηγούμενα χρόνια. Είναι έτοιμη να δώσει περισσότερες χαρές. Δεν είμαι άνθρωπος του ρίσκου. Πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάποιους στόχους που έχουμε βάλει».

Βιολίδης: «Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθαρή θέση της εταιρείας. Ο ΠΑΟΚ από την είσοδο του στους ομίλους στο Europa League, θα πάρει γύρω στα 2.000.000 μικτές εισπράξεις από τα εισιτήρια, άρα στα ταμεία θα φτάσουν 1.400.000 και άλλα 900.000 από το μάρκετ πουλ της ΟΥΕΦΑ. Eνα μεγάλος μέρος των χρημάτων αυτών θα πάει στα πριμ των ποδοσφαιριστών. Δεν έχουμε τηλεοπτικά. Η νίκη είναι 140.000 και η ισοπαλία 70.000».

Ζαγοράκης
Για τη διαιτησία: «Πέρσι για μένα πρωταθλητής ήταν ο ΠΑΟΚ. Αν θέλετε να πούμε για τον διαιτητή του Αρης - ΠΑΟΚ έχω εκφράσει εκεί που έπρεπε τις αντιρρήσεις μου. Τιμωρήθηκε, μου είπαν ότι δεν θα ξαναμπεί στους πίνακες. Μπήκε. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Εχω εμπιστοσύνη στους διαιτητές. Τα παιδιά που διαιτητεύουν πάνε χρόνο με τον χρόνο καλύτερα. Αν θεωρούν ότι είναι καλός διαιτητής θα το δούμε. Στα ντέρμπι με Αρη και Παναθηναϊκό. Θεωρήσαν ότι είναι καλός διαιτητής και έχει κάνει ένα λάθος. Θεωρητικά μπορούμε να μιλάμε. Εγώ θεωρώ ότι αν δεν ήταν αυτό το ματς θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Το να μπούμε κάθε μέρα στη διαδικασία να βγάζουμε ανακοινώσεις δεν θα κάνουμε κάτι. Μάτια έχουμε, μπάλα ξέρουμε».

Για την Σούπερ Λίγκα: «Το να αναλάμβανα την Λίγκα για εμένα δε λέει κάτι. Εχω πολλή δουλειά εδώ. Ο ΠΑΟΚ έχει ενεργό ρόλο στην Λίγκα και στην ΕΠΟ και αυτό αποδείχθηκε από την ψηφοφορία».

Η ατάκα "χαμηλά την μπάλα" ισχύσει και φέτος: «Το χαμηλά τη μπάλα σημαίνει ότι έχει αξία το αποτέλεσμα. Πρώτη αγωνιστική παίξαμε και ακούω θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Το παίρνεις όταν τελειώνει στην 30η αγωνιστική. Αυτό σημαίνει χαμηλά την μπάλα».

Για τη χορηγία του ΟΠΑΠ: «Δώσαμε χέρια. Αυτό για εμένα είναι συμβόλαιο. Θεωρήσανε για τα επεισόδια του χάντμπολ ότι έπρεπε να μας κόψουν την χορηγία. Δεν έγινε μόνο με φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Εδώ ξεκίνησε παιχνίδι και συνέχισε την άλλη μέρα. Δεν είδαμε κάτι εκεί. Άλλο αυτό. Εμείς, το ξαναλέω, κοιτάμε την ομάδα μας, το σπίτι μας. Υπάρχει περίπτωση να δοθεί η χορηγία για το γήπεδο; Ναι. Υπάρχει».

Για το γήπεδο: «Καινούργιο γήπεδο. Πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει. Το λέμε το φωνάζουμε. Δώσαμε πολλά λεφτά για την Τούμπα. Δώσαμε 3.000.000 ευρώ για την Τούμπα μέσα στην τριετία. Δεν θα σταματήσουμε να τα δίνουμε γιατί είναι γήπεδο 50 ετών. Το λέμε τώρα και θα το πούμε μετά από έξι μήνες. Όλοι να πάρουμε ενεργό ρόλο. Εμείς, εσείς, ο Ερασιτέχνης, όλοι. Συζητήσαμε την περασμένη εβδομάδα για όλα τα θέματα του γηπέδου. Οι δημοσιογράφοι γιατί δεν γράφετε κάθε μέρα για το γήπεδο; Αν το γράφατε θα γινόταν. Πρέπει να γίνει άμεσα. Να εξαντλήσουμε το περιθώριο αν μπορεί να γίνει Τούμπα. Με διαφάνεια για το νέο γήπεδο. Ολοι θέλουμε Τούμπα. Δεν τίθεται θέμα περί αυτού. Ομως, με τα λίγα που ξέρα κι από αυτά που διαβάζω μου φαίνεται δύσκολο».

Για τα χρέη: «Τρία χρόνια χτυπάμε πόρτες για να πάμε να πληρώσουμε. Αρχίζω να πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει χρέη. Αλλάζουν υπουργοί, κυβερνήσεις κι εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε. Αύριο υπάρχει ένα πολύ σημαντικό ραντεβού. Μέσα στην εβδομάδα ή την άλλη θα μάθετε λεπτομέρειες. Έχουμε κάνει προτάσεις, κόντρα προτάσεις. Μιλάει η κυβέρνηση, γίνεται ανασχηματισμός και μετά... Καλημέρα! Για ποια χρέη μιλάμε. Μπορεί να έρθουν αύριο να μας πούνε δώστε 3 εκατομμύρια, αλλιώς κλείνει το μαγαζί. Ε, ελάτε κλείστε το. Δεν σας λέω με ποιον έχω ραντεβού. Θα τα μάθετε την άλλη εβδομάδα από εμένα».
Παρέμβαση Βιολίδη: «Στα τρία χρόνια που είμαστε στον ΠΑΟΚ έχουμε πληρώσει 11 εκατ. ευρώ στο δημόσιο για ΦΠΑ, φόρους ΙΚΑ κλπ.»
Για την περίπτωση εσόδων από τον ΟΠΑΠ: «Και 10 εκ να παίρναμε πάλι τα ίδια θα κάναμε. Εδώ και δύο χρόνια είμαστε ίδια ομάδα. Και αξίζει συγχαρητήρια σε όλους για αυτό».
Για την ψήφο στον Μαρινάκη: «Η ΠΑΕ ψήφισε τον Μαρινάκη. Ψήφισε πρόσωπο και όχι ομάδα. Θεωρήσαμε ότι είναι ένας άνθρωπος ότι από τη στιγμή που εγώ αρνήθηκα, μπορεί να διεκδικήσει τα συμφέροντα όλων των ομάδων».
Για τον Κονσεϊσάο: «Ήρθε με το που τελείωσε το πρωτάθλημα, αντρίκεια και παληκαρίσια και είπε είμαστε δυο σε αυτόν τον ρόλο και αποχώρησε».

Για τον Σάντος: «Ο Σάντος ήταν κουρασμένος από την ομάδα και παρά την προσπάθειά μας δεν καταφέραμε να τον κρατήσουμε».
Για τον Βρύζα: «Ο Ζήσης μετά από 2,5 χρόνια στην ομάδα θεώρησε ότι έκλεισε ο κύκλος του, όπως δήλωσε. Εγώ ήθελα να μείνει».
Για τον Μπερέτα: «Θέλαμε ένα προπονητή μπαρουτοκαπνισμένο. Και επιλέξαμε τον Μπερέτα. Συζητήσαμε μαζί του για την ομάδα. Αντιληφθήκαμε μετά από καθημερινές συζητήσεις ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Παρότι δεν είμαι άνθρωπος των αλλαγών έπρεπε να κάνουμε κάτι. Και πήραμε την απόφαση γιατί θεωρούσαμε ότι θα έχουμε πρόβλημα στο άμεσο μέλλον».
Για την ανανέωση συνεργασίας με Σάντος: «Επρεπε να γίνει κάτι. Η ομάδα ήταν σε τεντωμένο σκοινί. Είχαμε κάνει συζήτηση με Σάντος. Το Δεκέμβρη καθίσαμε και σχεδιάσαμε ομάδα. Εννοούσαμε αυτά που λέγαμε. Έπρεπε να καταλάβουν όλοι ότι προπονητής είναι ο Σάντος. Ψέμματα είπαμε ότι δεν μπήκαν οι υπογραφές. Ξέραμε την κατάσταση στα αποδυτήρια και έπρεπε να μάθουν όλοι ότι προπονητής είναι ο Σάντος. Δική μου εκτίμηση είναι ότι αν παίρναμε το πρωτάθλημα θα έμενε. Είναι ειλικρινής άνθρωπος. Ξέραμε από την πρώτη χρονιά του, εκείνη η ομάδα δεν ήταν για πολλά πράγματα. Δεν αφήσαμε να καταρρεύσει, όμως. Ξέραμε ότι δεν είχαμε πολλές δυνατότητες».
Γιατί δεν επελέγη ο Δερμιτζάκης από την αρχή: «Κάναμε λάθος. Κάναμε λάθος. Μακάρι να βρούμε κάτι που να μην κάνουμε ξανά λάθος. Ό,τι κάναμε το κάναμε για το καλό της ομάδας. Από τον Παύλο είμαι ευχαριστημένος όσο εσείς. Αν είχαμε αποκλειστεί από την Φενέρ το κλίμα θα ήταν διαφορετικο. Παρακολουθούσα από παλιά την πορεία του Παύλου και από την Καβάλα και τον ΠΑΟΚ, γιατί ήμασταν συμπαίκτες. Δεν είχαμε καθημερινή επαφή, αλλά ήξερα τι κάνει. Σε συζητήσεις που είχα με ποδοσφαιριστές του Παύλου, διαμόρφωσα την άποψη ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Από τη στιγμή που είναι στον ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος για εμάς».
Για τους ανθρώπους της διοίκησης που είναι από το περιβάλλον του: «Εσείς τι θα κάνατε; Θα εμπιστευόσασταν κάποιον άγνωστο. Αφήστε να είμαστε μια οικογένεια και ο ΠΑΟΚ θα βρει τον δρόμο του».
Για την νέα καριέρα του Βρύζα στην Εθνική: «Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μας. Μακάρι να του πάνε όλα καλά. Έχει προσφέρει πολλά και πιστεύω ότι θα προσφέρει κι άλλα. Είχαμε αντιρρήσεις, αλλά πάντα τα βρίσκαμε».

Για την πρόσληψη του Π. Κωνσταντινίδη: «Ο Παντελής έχει τα στοιχεία να γίνει ένα καλός τεχνικός διευθυντής ή επικεφαλής αθλητικού τμήματος. Πείτε ό,τι θέλετε. Γουστάρει εδώ που είναι. Είναι έτοιμος και μπορεί να πετύχει».
Για μεγαλομέτοχο: «Με τον Μυτηλιναίο μιλήσαμε επειδή τον ξέρω πολύ καλά. Μιλήσαμε με πολλούς ανθρώπους για πολλά πράγματα. Αντί να μειώσουμε το μπάτζετ το αυξήσαμε. Δε νομίζω. Αυτή η ομάδα έχει μία αξία πενταπλάσια από αυτή που έχει τον πρώτο χρόνο. Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος».
Για τη Μεσήμβρια: «Δώσαμε μέχρι τώρα 1.141.000 για τη Μεσήμβρια. Είναι πολύ δύσκολη κατασκευή. Θα γίνει. Αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, πρέπει να έχεις προπονητικό κέντρο».
Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Όταν μέσα στα τρία χρόνια βγαίνεις δεύτερος, τρίτος, πρώτος στα πλέι οφ τι να πεις. Δεν κάνει να παίζουμε με τις λέξεις. Αν σας πείραξε η λέξη πάμε για πρωτάθλημα τότε να το πάρω πίσω. Πάμε για πρωταθλητισμό».
Για τα όσα έγιναν στην Πόλη: «Βιώσαμε όλοι δύσκολες καταστάσεις. Δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε ενεργό ρόλο, οι τουρκικές αρχές. Όλα αυτά που έγιναν προσβάλλουν την UEFA. Οι οπαδοί μας μπήκαν στο γήπεδο 40 λεπτά μετά την σέντρα. Αυτό είναι ευθύνη της UEFA. Στάλθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα εκεί που έπρεπε να σταλθούν. Κάναμε ό,τι περνούσαμε από τα χέρια μας».
Για τη συσπείρωση στο πρόσωπο του: «Δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο το δικό μου ή της διοίκησης. Μας ενδιαφέρει ότι η θετική ενέργεια σε μία ομάδα είναι μεγάλη υπόθεση. Όσο υπάρχει αυτό το κλίμα και η ατμόσφαιρα στην ομάδα, όλα θα πάνε καλά. Εμείς είμαστε εδώ και διαχειριζόμαστε τα χρήματα που έρχονται στην ομάδα. Το βασικό είναι να λέμε αλήθειες. Θα μπορούσαμε πριν ένα μήνα να κάνουμε την συνέντευξη. Τώρα έχουμε τα στοιχεία που πρέπει. Ας αγαπήσουμε την ομάδα».
Για την επιτροπή διαφάνειας: «Υπάρχουν ορκωτοί λογιστές. Ελάτε. Κάντε ελέγχους. Εκεί είναι τα πάντα. Ας σταματήσουν να ασχολούνται μαζί μας. Δεν θα βρουν τίποτα. Όλα είναι εδώ. Πόσα πήρες ρε Ηλία 3-3,5 εκατομμύρια, έχω χάσει το μέτρημα.. Λάθη θα κάνουμε, αλλά όλα είναι για το καλό της ομάδας. Θέλουμε την επιτροπή διαφάνειας. Ο Ερασιτέχνης θα κάνει συνέλευση για να αποφασίσει τον τρόπο που θα ελέγχει την ΠΑΕ την ΚΑΕ».
Για τα γεγονότα βίας: «Μας προβληματίζει πολύ ό,τι κι αν γίνεται. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την ομάδα και τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους συνδέσμους. Ο κ. Μηλιορίδης νύχτα μέρα μιλά με τους συνδέσμους».

www.exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου