Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ – ΑΝΕΜΟΣ 0-1 (ΤΕΛΙΚΟ)

Το γυαλί είχε ραγίσει καιρό πριν. Για την ακρίβεια η πρώτη μουρμούρα ήταν μετά τη πρώτη μεγάλη αποτυχία της διοίκησης Ζαγοράκη, τον αποκλεισμό από τη Χερενφειν. Το γυαλί μεταξύ (κάποιων) οργανωμένων και του Ζαγοράκη έσπασε οριστικά μετά την περίφημη απόφαση επιστροφής του. Απλά το ράγισμα άργησε να φανεί.
Πάντα η κριτική αυτών που ήταν εναντίον του ερχόταν μετά από μεγάλα αγωνιστικά χαστούκια. Χερενφεν, αρη, κάποια φετινά στραβοπατήματα, και φυσικά το περσινό ματς κυπέλλου με την άεκ. Αν τελείωνε το ματς στο 89' απλά θα κάναμε αυτή τη συζήτηση στην επόμενη μεγάλη στραβή.
Οι λόγοι για τους οποίους “κατηγορείται” ο Ζαγοράκης δεν είναι αγωνιστικοί. Και πως να είναι όταν η ομάδα της οποίας ηγείται (εκτός των άλλων), μόλις πριν 2 μήνες μας έκανε περήφανους στο Λονδίνο. Συνοπτικά οι λόγοι με μικρότερη ή μεγαλύτερη σημασία είναι: Αποχώρηση του και αναίτια επιστροφή στα κοινά του ΠΑΟΚ, πρόσληψη Β. Γκαγκατση, κακοδιαχείρηση και ανοίγματα (όπως προκύπτει από την ίδια την ουέφα), τριβές και πιθανή ευθήνη του για αποχώρηση Βρύζα, ότι δεν έστειλε “κομμαντο” στο Ζάγκρεμπ, και επιστροφή Σαλπιγγίδη.
Για αυτούς τους λόγους οι οργανωμένοι, κυρίως τον κατηγορουν. Κανένας λόγος δεν είναι αγωνιστικός. Από την άλλη η πλειοψηφία του απλού κόσμου τον κράζει για τα θέματα Μπερέττα, Δερμιτζάκη και Χάβου, αλλά και για τις πρόσφατες αποδεσμεύσεις. Σε πολύ πιο ήπιο τόνο όμως.
Το ρητορικό ερώτημα είναι: “Γιατί ο πόλέμος των οργανωμένων είναι πιο έντονος στις αποτυχίες, αφού οι λόγοι του είναι εξωαγωνιστικοί;”. Το ερώτημα είναι για τεστ πρώτης δημοτικού. Πολύ απλά, λοιπόν, αυτό συμβαίνει γιατί στις αποτυχίες το έδαφος είναι πιο πρόσφορο για κράξιμο και αυτό το κράξιμο δε σκεπάζεται από τον απλό κόσμο.
Το συμβιβαστικό σκεπτικό είναι ότι όλες οι πλευρές αγαπάνε την ομάδα. ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΕΣΑ ΡΕ 15(+)ΧΡΟΝΕ ΒΛΑΚΑ? ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΑΔΕΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΓΑΒΡΟ ΚΑΙ ΡΟΥΛΗ?
ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ “ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ” ΕΥΘΕΩΣ, ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ?
ΠΕΙΣΤΕ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΦΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ “ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ” ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ. ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΡΑΖΕΙ. (ΟΥΤΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ...ΖΩΑ...ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗ)
Το δεδομένο είναι ένα. Ο Ζαγοράκης διχάζει. Το γυαλί δε κολλάει. Όραμα δεν υπάρχει. Γιατί; Επειδή διχασμένοι δε πάμε πουθενά. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Όλοι θα κυνηγηθούν, αλλά δε ξέρω αν θα κυνηγηθούν αυτοί που πραγματικά τους αξίζει. Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, και νομίζω ότι θα πάρουμε λάθος στροφή.


Υ.Γ. Τη φυγή Ζαγοράκη θα τη χρεωθούν οι πολέμιοι του. Αυτοί φέραν και το διχασμό στον ΠΑΟΚ.

Υ.Γ.2 Quiz..Φυτό είναι αυτός που έχει αντίθετη γνώμη ή αυτός που κάνει ότι του λένε;

Υ.Γ.3 Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ....

male4

6 σχόλια: