Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Πρόσωπο-κλειδί ο Σαχπατζίδης

Ο επιχειρηματίας εμπλέκεται στη μεταφορά και κατάθεση χρηματικών ποσών 3,3 εκατ. ευρώ αλλά και στη διαδικασία πώλησης του Ολυμπιακού Ακινήτου

Εμπλοκή και του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης Γιώργου Σαχπατζίδη στις μπίζνες του Εφραίμ και των ανθρώπων που συνθέτουν αυτόν τον δαιδαλώδη ιστό της Μονής Βατοπεδίου, δείχνει το άνοιγμα των λογαριασμών τουλάχιστον δύο τραπεζικών λογαριασμών της Μονής.
Εκτός από τη μεταφορά και κατάθεση χρηματικών ποσών που φτάνουν συνολικά τα 3,3 εκατ. ευρώ από τις αρχές του 2007 μέχρι τον Μάιο του 2008 και θεωρούνται τόσο από τις τράπεζες όσο και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας ως μη αιτιολογημένες, ο Γ. Σαχπατζίδης ενεπλάκη στο διάστημα αυτό και στη διαδικασία της πώλησης του ολυμπιακού ακινήτου στους Θρακομακεδόνες.
Στον πλειστηριασμό που έγινε από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στις 10 Δεκεμβρίου του 2007 η εταιρεία GDS SA, που ανήκει στον Γ. Σαχπατζίδη, εμφανίστηκε να κάνει προσφορά για 35 εκατομμύρια ευρώ, η οποία όμως κρίθηκε ως μη συμφέρουσα.
Η εμπλοκή αυτή του Γ. Σαχπατζίδη ως υποψήφιου αγοραστή ακινήτου τόσο μεγάλης αξίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και ο ίδιος είχε αναπτύξει σχέσεις με τη Μονή και ότι ο ίδιος δεν εμφάνιζε τέτοια οικονομική επιφάνεια, προκαλούν πολλά ερωτηματικά.
Ετσι στον πλειστηριασμό της Μονής που επαναλήφθηκε στις 2 Μαρτίου 2008, ο Γ. Σαχπατζίδης ούτε καν εμφανίστηκε και υπήρχε μόνο η προσφορά της NOLIDEN, η οποία με 41 εκατομμύρια ευρώ πήρε τα ακίνητα.
Οπως αποκαλύφθηκε, η NOLIDEN εκτός από το παραπάνω ποσό που εισπράχθηκε από την περίφημη RASSADEL, κατέβαλε στην ίδια κι άλλα 9 εκατομμύρια ευρώ ως προσφορά, όπως ισχυρίζονται, στα ταμεία της Μονής για το πνευματικό και φιλανθρωπικό της έργο.
Το περίεργο είναι ότι περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με επιστολή της Τράπεζας Πειραιώς στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, υπήρξαν μη αιτιολογημένες μεταφορές χρημάτων στη Μονή από τον Σαχπατζίδη.

Η συνέχεια του άρθρου στο ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου