Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Σκύλε γερά! Πάμε γιάλλα!



Μειωμένο μπάτζετ που όμως δεν θα αλλοιώσει την ανταγωνιστικότητα της ομάδας προανείγγειλε ο Θοδωρής Ζαγοράκης στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης (20/12) στην Τούμπα.

Αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική διαχείριση της τελευταίας τετραετίας που βρίσκεται στο τιμόνι του ΠΑΟΚ έδωσε ο Θοδωρής Ζαγοράκης ενώ παρουσίασε το πόρισμα του Ορκωτού ελεγκτή του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Ίβιτς ξέσπασε και δεν απέφυγε τα... γαλλικά. Χαρακτηριστικά είπε: "Αν έχει κάτι άλλο τέτοιους προβληματισμούς οι παίκτες γιατί εχώ τους έχω προκαλέσει πολλές φορές, να έρθουν να δουν τα οικονομικά δεδομένα. Βλέπω πως υπάρχει κλίμα να υπάρχουν τριβές μεταξύ των παικτών της διοίκησης των δημοσιογράφων και των οπαδών. Ξέρω πως έχω κουράσει 5 χρόνια. Που είναι αυτή η κά...α που είχαμε; Τι δηλητήριο πέφτει ρε π... μου; Είναι δυνατόν; Εσείς τι νομίζετε να μην θέλουμε να πάρουμε λεφτά από παίκτη; Για τον Βιτόλο θα σας το πουν το έργο πως έχει την Πέμπτη. Με το ζόρι δεν κάθεται κανείς στον ΠΑΟΚ".

Στην εισαγωγή του μεταξύ άλλων είπε: "Ο σκοπός αυτής της συνέντευξης είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για τους στόχους της νέας διοίκησης Είχα την τιμή να ηγούμαι της τελευταίας τετραετίας. Θα ξεκινήσω από τη στιγμή που ανέλαβα. Παραλάβαμε μια ομάδα που δεν ήταν υπολογίσιμη στο ελληνικό πρωτάθλημα, το ίδιο και στην Ευρώπη που δεν συμμετείχε καν και στην ουσία μια ομάδα δίχως προοπτική. Παραλάβαμε μια Τούμπα που δεν έπαιρνε καν άδεια, ένα ΠΑΟΚ δίχως αθλητικό κέντρο και ακαδημίες που υπολειτουργούν. Παραλάβαμε με συνολικά έσοδα 8.000.000 ευρώ, ζημίες της σεζόν 2006-7 2,7 εκ. ευρώ.

Από την 150η θέση έχουμε φτάσει στην 73η, 72η και ταυτόχρονα είναι η ελληνική ομάδα με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Παράλληλα δημιουργήσαμε υπεραξία στην ομάδα. Στην Τούμπα, τουρνικέ που δεν υπήρχαν, κερκίδες στη Θύρα 7,8 αγωνιστικός χώρος, γραφεία, με αποτέλεσμα να πάρουμε άδεια Champions League. Η Τούμπα μπορεί να φιλοξενήσει παιχνίδι Champions League, όλα αυτά στοίχησαν πάνω από 2 εκ ευρώ. Δημιουργήσαμε προπονητικό κέντρο, αύξηση εσόδων από 8 εκ στα 23. Συνολικές χρήσεις τις τετραετίας 2,7. Χωρίς να επιβαρύνουμε την καθαρή θέση, δημιουργήσαμε όλα όσα προανέφερα".

Σχετικά με τα νέα οικονομικά δεδομένα και την κλήση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA είπε: "Από το καλοκαίρι φωνάζουμε ότι αλλάζουν τα δεδομένα και ότι πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις. Πρέπει να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, να κάνει πρωταθλητισμό με μικρότερο κόστος. Σας διαβεβαιώ ότι υπάρχει η δυνατότητα. Η ομάδα απέκτησε κάτι που την κάνει να ξεχωρίζει και το απέκτησα και εγώ αυτό. Το μέταλλο. Βλέπετε παιδιά ότι μπαίνουν στην ομάδα και δε χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Κοιτάξαμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό τμήμα και έχει δίκιο ο κόσμος να φωνάζει για το άνοιγμα. Όταν λέγαμε ότι ρίχνουμε βάρος στα τμήματα υποδομής, το εννοούσαμε. Αυτά που λέει η UEFA αφήστε καλύτερα να τα ξέρουμε εμείς, γιατί εμείς διοικούμε και έχουμε το άγχος η ομάδα να παίξει στην Ευρώπη. Αν χρειαστεί να πουλήσουμε θα γίνει και πώληση, αλλά στο ποσό που θέλει ο ΠΑΟΚ".

Συνέχεια στο contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου