Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Θόδωρε προχώρα!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Δυο χρόνια στην προεδρεία του ΠΑΟΚ συμπληρώνει ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Στις 8 Ιουνίου του 2007 συναντήθηκε με τον Θανάση Κατσαρή στο Χωριό της Ειρήνης και πείσθηκε να αναλάβει διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο ίδιος δήλωσε «κατ’ αρχήν θετικός» εκείνο το βράδυ σκορπώντας θύελλα ενθουσιασμού στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που τον πίεζαν καιρό να αναλάβει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΣΑΚΗΣ ΓΚΙΝΑΣ

Λίγες μέρες μετά στις 13 Ιουνίου 2007 ανακοίνωσε και επίσημα ότι αναλαμβάνει πρόεδρος στον ΠΑΟΚ, ενώ στις 26 Ιουνίου διορίστηκε και από το Πρωτοδικείο η πενταμελής διοίκησή του, αποτελούμενη από την γενιά των 40άρηδων (Ηλίας Βιολίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Μανδρίνος και Παναγιώτης Ποικιλίδης).

Ο απολογισμός αυτών των δυο χρονών είναι ασφαλώς επιτυχημένος εκ του αποτελέσματος. Ο Ζαγοράκης πήρε τον ΠΑΟΚ στα πρόθυρα της διάλυσης και καταχρεωμένο και μετά από δυο χρόνια τον οδήγησε στην δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με εξοφλημένα όλα τα χρέη προς τρίτους, περίπου 9 εκατ. ευρώ, τα οποία αποτελούσαν τον μόνιμο βραχνά της ομάδας.

Πώς το πέτυχε αυτό; Με τα λεφτά του κόσμου, που τον πίστεψε και τον στηρίζει από την πρώτη μέρα. Κεφαλαιοποίησε απλά το όνομά του, φέρνοντας πολλά εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ.

Μέσα σ’ αυτά τα δυο χρόνια πουλήθηκαν 12.259 εισιτήρια διαρκείας την πρώτη χρονιά και 19.159 πέρυσι. Αυτό μεταφράζεται σε πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ που μπήκαν στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Χωρίς αυτά τα λεφτά δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει ουσιαστική εξυγίανση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Επίσης κατά την διάρκεια αυτών των δυο χρόνων με δικές του προσπάθειες περιορίστηκαν τα κρούσματα βίας στην Τούμπα και η ομάδα αναβαθμίστηκε σημαντικά από πλευράς έμψυχου υλικού.

Πέρασε, βέβαια, μια πολύ δύσκολη πρώτη χρονιά, στην οποία ο ΠΑΟΚ βγήκε ένατος στο πρωτάθλημα, αλλά κατάφερε και αντέστρεψε την αρνητική κατάσταση, φτιάχνοντας μια καλή και αξιόπιστη ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις στην περασμένη σεζόν. Φέτος ανοίγεται μια νέα πρόκληση μπροστά του, αφού οι στόχοι με βάση το τριετές πλάνο του μεγαλώνουν και προβλέπουν πρωταθλητισμό και καλή πορεία στην Ευρώπη.

http://www.athlitiki.gr/vortal/content/view/7234/1/lang,el/

1 σχόλιο: