Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Οι Μεξικάνοι στέλνουν Bofo στον Π.Α.Ο.Κ. (PAOKMANIA.GR)

Σύμφωνα με Μεξικάνικα ΜΜΕ ο Adolfo Bautista είναι πολύ κοντά στο να έρθει στον Π.Α.Ο.Κ.

Ο 30χρονος επιθετικός είναι διεθνής με το Μεξικό, ενώ ανήκει αυτή την περίοδο στην Τζαγκουάρες Τσιάπας. Ο "Μπόφο", όπως είναι το παρατσούκλι του, έχει κατακτήσει με την Τσίβας το Πρωτάθλημα Απερτούρα το 2006, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά είναι ότι το αγαπημένο του νούμερο είναι το 1.

Από το 1997 μέχρι το 2002 αγωνίσθηκε στην Tacos UAG όπου είχε 70 συμμετοχές και 15 γκολ, στη συνέχεια πήγε στην Morelia όπου στη σεζόν 2002-03 είχε 45 συμμετοχές και 19 γκολ.

Το 2003 πήγε στην Pachuca με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα Apertura έχοντας όμως 20 συμμετοχές και δύο γκολ.

Μεγάλη καριέρα έκανε στην Chivas de Guadalajara όπου όπου σε τρεις σεζόν (2004-07) αγωνίσθηκε σε 131 παιχνίδια και πέτυχε 42 γκολ ενώ κατέκτησε και το Πρωτάθλημα Απερτούρα το 2006.

Από το 2007 αγωνίζεται στην Jaguares de Chiapas όπου σε 61 συμμετοχές πέτυχε 21 τέρματα.

Παράλληλα είναι διεθνής με το Μεξικό έχοντας 9 γκολ σε 31 εμφανίσεις.

Το παρατσούκλι «Bofo» τον συντροφεύει από την ημέρα που αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι του. Στην πορεία επέλεξε αρκετές διαφορετικές κομμώσεις, ενώ η πλέον χαρακτηριστική ήταν οι τρεις λεπτές γραμμές (κόκκινη, μπλε και άσπρη) που αποτύπωνε την πίστη του στην Τσίβας Γκουανταλαχάρα. Στην καριέρα του έχει φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 100 (!) αλλά και με το νούμερο 1, ενώ η φιγούρα του ήταν από τις πλέον χαρακτηριστικές στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Οι δε Μεξικανοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα χαρισματικό ποδοσφαιριστή, που αρέσκεται να κάνει… μάγκες τους συμπαίκτες του με τις «φαρμακερές» κάθετες πάσες του. Τον συγκρίνουν μάλιστα με τον σπουδαίο Μεξικανό επιθετικό Κουατεμόκ Μπλάνκο.

Αυτός είναι ο Αντόλφο Μπαουτίστα, ένας από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Π.Α.Ο.Κ. Ο 30χρονος επιθετικός τα (τουλάχιστον) εννιά χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της χώρας του και πλέον βρίσκεται στο κρισιμότερο σταυροδρόμι… Αυτό της επιλογής.

Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε αυτήν την πολυτέλεια. Είχε συμβόλαια με ομάδες που αξίωναν τεράστια ποσά για να τον παραχωρήσουν.

Το βέβαιο είναι ότι έχει απορρίψει την προοπτική παραμονής στην Τζαγκουάρες. Η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε στο διασημότερο τουριστικό θέρετρο του Μεξικού, το Καν Κουν, αλλά ο ίδιος δεν ταξίδεψε με την αποστολή.

Έχει κλείσει αυτό το κεφάλαιο και πλέον καλείται να επιλέξει μεταξύ τριών ευκαιριών. Σύμφωνα με τους Μεξικάνους: «Έχει πρόταση από ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, από δύο ελληνικές, αλλά και από την Τσίβας».

Ο Π.Α.Ο.Κ., ενδιαφέρεται για τον Bofo επειδή αυτός διαθέτει τα χαρακτηριστικά του παίκτη που αναζητεί. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του μεξικανικού Τύπου: «Το ενδεχόμενο επιστροφής στην Τσίβας συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Είναι ο παίκτης-είδωλο για τους οπαδούς της ομάδας, αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος και δέχεται πιέσεις για να επιστρέψει».

Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος δήλωσε προ ημερών ότι «ξέρω πως στο μέλλον δεν θα μου παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες για να φύγω εκτός Μεξικού», δείχνοντας ότι βρίσκεται ενώπιον ενός σημαντικού διλήμματος.

Σε αυτό ενδεχομένως να ποντάρει και ο Δικέφαλος. Δίχως αμφιβολία, πάντως, αν η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προσεγγίσει τον Μπαουτίστα, θα πρόκειται για μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση, αφού το προφίλ του δίνει την εντύπωση ότι είναι ο παίκτης που χρειάζεται…

Το φλερτ με την Ντόρτμουντ

Η κατάκτηση του Απερτούρα το 2006 εκτόξευσε στα ύψη τις μετοχές του Μπαουτίστα. Αρκετές ομάδες από την Ευρώπη εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του, αλλά η Μπορούσια Ντόρτμουντ απέδειξε εμπράκτως τις προθέσεις της. Μάλιστα, οι Γερμανοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση της επιθετικής τριπλέτας της Τσίβας Γκουανταλαχάρα.

Για να ακριβολογούμε, κατέθεσαν πρόταση για την απόκτηση των Αντόλφο Μπαουτίστα, Ομάρ Μπράβο και Αλμπέρτο Μεντίνα. Οταν όμως ενημερώθηκαν περί των απαιτήσεων της μεξικανικής ομάδας, αυτομάτως έστρεψαν το ενδιαφέρον τους σε άλλες περιπτώσεις. Βλέπετε, το ποσό που ζητήθηκε χαρακτηρίστηκε αστρονομικό.

O Μεξικανός δημοσιογράφος Φρανθίσκο Ισραελ, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Γερμανία. έδωσε πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση: «Συνήθως οι μεξικανικές ομάδες ζητούν πολλά χρήματα από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους για να παραχωρήσουν κάποιον παίκτη.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον Μπαουτίστα», μας είπε. Το βασικό ερώτημα όμως είχε να κάνει με τους λόγους για τους οποίους ένας τόσο χαρισματικός παίκτης δεν έχει ξεφύγει από τα στενά όρια του μεξικανικού πρωταθλήματος.

«Ήταν οικονομικοί οι λόγοι. Στο παρελθόν, αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για τον Μπαουτίστα, αλλά οι ομάδες που είχαν τα δικαιώματά του ζητούσαν υπερβολικά χρήματα», εξήγησε. Κάτι ανάλογο έγινε λοιπόν και στην περίπτωση της Ντόρτμουντ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη διατήρηση του αθλητή στο πρωτάθλημα του Μεξικού.

Οι απώλειες που τον πλήγωσαν

Η ζωή δεν είναι πάντα ευχάριστη. Κι έρχονται οι στιγμές που όλοι είναι υποχρεωμένοι να αντικρίσουν την κακή όψη του νομίσματος. Το 2003 ο Μπαουτίστα έχασε τον πατέρα του από καρδιακή προσβολή. Ήταν το πρώτο χτύπημα. Στις 19 Ιανουαρίου 2006 πέθανε και η μητέρα του από διαβήτη.

Σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση, ο «Bofo» σκέφτηκε ακόμη και να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Πείστηκε να μην το πράξει. Μετά τις δύο σημαντικές απώλειες, επανήλθε στους αγωνιστικούς χώρους στα μέσα Φεβρουαρίου και σκόραρε στη νίκη της Τσίβας επί της Κόλο Κόλο με 5-3.

Κάτω από τη φανέλα του φορούσε μια μπλούζα που ήταν αφιερωμένη στη μητέρα του. «You are my angel mom (σ.σ.: «Μητέρα, είσαι ο άγγελός μου)», έγραφε.

Τον γλίτωσε ο Ραμόν Μοράλες

Τα δημοσιεύματα του μεξικανικού Τύπου χαρακτηρίζουν «εκκεντρικό» τον Αντόλφο Μπαουτίστα, εκτιμώντας όμως ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που εντάσσεται στο σύνολο. Είναι όμως ικανός να φτάσει στα άκρα όταν διαπιστώσει εσκεμμένη κακή συμπεριφορά εις βάρος του.

Στις 30 Νοεμβρίου 2006, σε αγώνα για την ημιτελική φάση του μεξικανικού πρωταθλήματος μεταξύ της Τσίβας και της Αμέρικα, ο προπονητής της ομάδας του Τσέπο ντε λα Τόρε… έπαιξε με τα νεύρα του. Κάποια στιγμή τον αντικατέστησε και ο Μπαουτίστα κινήθηκε με άγριες διαθέσεις προς τον προπονητή του.

Για καλή του τύχη, εκεί κοντά στεκόταν ο Ραμόν Μοράλες (νυν αρχηγός της Τσίβας), ο οποίος κράτησε τον συμπαίκτη του και... γλίτωσε και τον προπονητή του. Λίγες μέρες αργότερα, ο Μπαουτίστα σκόραρε το νικητήριο γκολ επί της Τολούκα (2-1), το οποίο χάρισε στην ομάδα του και το πρωτάθλημα.

Πηγή: exedra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου