Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Εφεση στην πρωτόδικη απόφαση τιμωρίας του ΠΑΟΚ άσκησε ο Ανδρέας Φάκος

Αναλυτικά η έφεση του κ. Φάκου:
"Ασκώ έφεση κατά της υπ' αριθ. 156/04-04-2011 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., με την οποία κρίθηκε πειθαρχικώς ελεγκτέα η ποδοσφαιρική ομάδα «Π.Α.Ο.Κ.» για δημιουργία «εκτεταμένων επεισοδίων», χωρίς την επιβαρυντική περίπτωση της υποτροπής, και της επιβλήθηκε ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και 250.000 ευρώ, για τους εξής λόγους:

1. Με την υπ' αριθ. 258/2010 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής Super League Ελλάδα η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. κρίθηκε πρωτοδίκως ελεγκτέα για δημιουργία εκτεταμένων επεισοδίων στη διάρκεια του αγώνα με την Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ την 3η Οκτωβρίου 2010 στη Θες/ νίκη, της επιβλήθηκε δε η πειθαρχική ποινή (πλην άλλων) της «διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές». Κατ' αυτής ασκήθηκε έφεση, η οποία απερρίφθη κατ' ουσία με την υπ' αριθ. 113/ 20-10-2010 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, που δέχτηκε ότι όντως τα επεισόδια ήσαν «ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ» (Βλ. συνημ. αποφάσεις και ιδίως σελ. 5 της Εφετειακής).

2. Η εκκαλουμένη παραπάνω απόφαση (156/2011) προφανώς παρείδε την προηγουμένη τελεσίδικη τιμωρία μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο για δημιουργία εκτεταμένων επεισοδίων και κατ' εσφαλμένη εκτίμηση δέχτηκε τη μη συνδρομή της επιβαρυντικής περίστασης της υποτροπής (Άρθ. 15 §§ 4 εδάφ. ε' και 6 εδάφ. γ' Πειθαρχ. Κώδ.).

3. Λόγω της πλημμελούς αυτής παραδοχής της εκκαλουμένης, επιβλήθηκε ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές και Χρηματική Ποινή 250.000 ευρώ, ενώ, κατ' ορθή εκτίμηση, έπρεπε να κριθεί ότι η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ήταν ΥΠΟΤΡΟΠΗ για δημιουργία εκτεταμένων επεισοδίων και να της επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές του εδαφ. ε' της § 4 του άρθρου 15, σε συνδ. με το εδάφ. γ' της § 6 του ίδιου άρθρου του Πειθαρχ. Κώδ.

Με βάση τα προαναφερθέντα

ΕΚΚΑΛΩ

Εμπρόθεσμα και νομότυπα την υπ' αριθ. 156/ 04-04-2011 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. (Άρθ. 30 § 3 εδάφ. γ' και 31 § 3 Πειθαρχ. Κώδ.) προκειμένου να επανεξεταστεί η υπόθεση και να επιβληθούν οι προσήκουσες ποινές με την επιβαρυντική περίπτωση της ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ, που προβλέπονται στα εδάφ. δ' και ε' της § 4 του άρθρου 15, σε συνδ. με το εδάφ. γ' της § 6 του ίδιου άρθρου του Πειθαρχ. Κώδ.".


Στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι το επιχείρημα περί υποτροπής, πάνω στο οποίο στήριξε την έφεσή του ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος, κατά της πρωτόδικης απόφασης τιμωρίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ζητώντας να της επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή, έχει καταρριφθεί σύμφωνα με τα παραδεχόμενα στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης.

Ως εκ τούτου υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την τελική ποινή. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν υφίσταται και εύλογη ανησυχία στον ΠΑΟΚ από την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, η οποία αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα. 

Στο δικέφαλο του βορρά δεν παραγνωρίζουν ότι, λόγω της εφέσεως του εισαγγελέα, είναι, πλέον, υπαρκτός ο κίνδυνος στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, αντί να μειωθεί η ποινή (της έδρας και του χρηματικού προστίμου) να αυξηθεί, αφού εάν τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για εκτεταμένα επεισόδια ως υπότροπος, όπως ζητάει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, η προβλεπόμενη ποινή είναι από 2 έως 4 αγωνιστικές.

Η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα θα εκδικασθεί μαζί με την έφεση του ΠΑΟΚ το πιθανότερο την ερχόμενη Τετάρτη (13/4) και η απόφαση αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία, αφού ο ΠΑΟΚ θα υποστεί πολύ σοβαρή οικονομική και αγωνιστική ζημιά εάν είναι τιμωρημένη η Τούμπα και σε αγώνες των πλέι οφ.

Πάντως, δεν κατηγορούν τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για μεροληπτική αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ, αφού είναι πάγια τακτική του η άσκηση εφέσεων για την επιβολή μεγαλύτερων τιμωριών σε έδρες ομάδων που γίνονται επεισόδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου