Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Γκαρσία: «Έτσι θα πάρουμε πρωτάθλημα»

Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε στην εφημερίδα GOAL και δίνει απαντήσεις για όλα, για το πρωτάθλημα, το κύπελλο, τα πλέι οφ, τον Βιεϊρίνια, τη μείωση αποδοχών, την αδικία που τον τρελαίνει, αλλά και για το γεγονός πως… και οι άντρες κλαίνε.


Για τα πλέι όφ όπου ο ΠΑΟΚ πάει με βαθμολογικό μειονέκτημα: «Δεν υπάρχουν φαβορί στο ποδόσφαιρο, κάθε ματς είναι τελικός. Πρέπει να ξεκουραστούμε για να είμαστε φρέσκοι και να μπούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ελπίζω οι διαιτητές να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν με φοβίζει τίποτα, αρκεί να είμαστε καλά εγώ και οι συμπαίκτες μου και να τα δώσουμε όλα».

Για την οικονομική διαφορά που χωρίζει τον ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό: «Σε όλα τα πρωταθλήματα υπάρχουν ομάδες που έχουν μεγαλύτερα μπάτζετ από κάποιες άλλες. Παρ’ όλα αυτά εμείς πέρυσι χάσαμε το πρωτάθλημα όταν μειώσαμε στον ένα πόντο για να πάρουμε το πρωτάθλημα μέσα στο Κλ. Βικελίδης.

Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, παίκτες, διοίκηση και κόσμος, και αν δεν το καταφέρουμε την επόμενη χρονιά θα πρέπει να κάνουμε ένα πρότζεκτ για 3-4 χρόνια, όπου ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αξιοποιήσει την υποδομή, τους νέους, και να φέρει καλούς παίκτες από την Λατινική Αμερική».

Για το μέλλον του: «Έχει γίνει μία κουβέντα με τον Ζαγοράκη, μου είπε ότι η πόρτα είναι ανοιχτή για ότι κι αν θέλω. Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο. Θα δούμε…»

Έχοντας μεγάλη Ευρωπαϊκή εμπειρία και από τα τρία χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα, που τοποθετεί στον Ευρωπαϊκό χάρτη τον ΠΑΟΚ;: «Ο ΠΑΟΚ για μένα είναι το νούμερο ένα. Πάνω από όλους. Εάν θέλουμε να ανέβει το επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών (έλληνες και ξένοι) να πιέσουν όλους τους φορείς για να γίνει πιο αξιόπιστο. Τη μοναδική πραγματική πίεση μπορούν να την ασκήσουν μόνο οι ποδοσφαιριστές γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές».

Ο Βιεϊρίνια είναι ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος: «Ναι, είναι σίγουρα ο καλύτερος στην ηλικία του στο πρωτάθλημα και έχει μέλλον και στον ΠΑΟΚ, αλλά και γενικά».

Για το θέμα προπονητή: «Σίγουρα η προετοιμασία της ομάδας δεν ήταν και η καλύτερη που έχουμε κάνει, αλλά και μόνο το γεγονός ότι έχουνε γίνει οι αλλαγές προπονητών σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά».

Για τον αποκλεισμό από το κύπελλο: «Έγιναν δύο άσχημα παιχνίδια και εκείνος που έκανε τα λιγότερα λάθη πέρασε. Εμείς δεχθήκαμε ένα αδικαιολόγητο γκολ και ήταν αρκετό για να μας αποκλείσει».

Για την είσοδο των φιλάθλων: «Σίγουρα δεν είναι όμορφο να γίνονται αυτά. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η εικόνα, να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παικτών. Αυτό που με πείραξε είναι που ο κόσμος φώναξε ότι δεν αξίζουμε να φοράμε τη φανέλα του ΠΑΟΚ γιατί δεν την ιδρώνουμε. Με πείραξε γιατί δεν είναι έτσι, πονάμε όλοι μέσα στην ομάδα».

Για τη μείωση αποδοχών: «Είμαι γνώστης της παγκόσμιας κρίσης και ξέρω τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στην ομάδα μου. Γι’ αυτό έβαλα σε προτεραιότητα το πόσο όμορφα αισθάνομαι στον ΠΑΟΚ και η οικογένειά μου στην Ελλάδα. Έχω παίξει στην Ρεάλ, τη Μίλαν, την Ατλέτικο, αλλά στην ζωή υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα και τα έχω βρει στον ΠΑΟΚ».

Τι δεν αντέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Γενικά δεν άντεχα ποτέ στην ζωή μου την αδικία, και στη ζωή και στο ποδόσφαιρο. Με τρελαίνει η αδικία…»

Για τον θα πρότεινε σε κάποιον συμπατριώτη του να αγωνιστεί στην Ελλάδα: «Και βέβαια θα τους έλεγα να έρθουν και θα τους εξηγούσα ότι η Ελλάδα είναι πολύ ασφαλής χώρα γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους, και ότι ο κόσμος είναι πολύ φιλόξενος και εξυπηρετικός, αλλά θα τους προετοίμαζα κιόλας ότι μερικές φορές θα υπάρχουν στιγμές που θα δουν πράγματα στο γήπεδο που θα αγανακτούν και αν ζήσουν με την αδικία που ζω εγώ μπορεί να πηγαίνουν σπίτι τους και το κεφάλι τους να βράζει».

Οι άντρες κλαίνε; (με αφορμή το ματς με τον Παναθηναϊκό τον Φεβρουάριο του 2010 που ξέσπασε όταν σκόραρε): «Γιατί να μην κλαίνε και οι άντρες; Από ότι ξέρω υπάρχει και ένα ελληνικό τραγούδι που το λέει αυτό. Θεωρώ ότι είναι πολύ φυσιολογικό να εκδηλώνεις τα συναισθήματά σου, είτε κλαίγοντας είτε γελώντας. Τα συναισθήματα είναι και για τους άντρες και μπορούν να τα εκφράσουν με γέλιο ή με κλάμα, δεν είναι κακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου