Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Αλλά ο Σάντος δε φεύγει!

Αποκαλυπτικός ο Θόδωρος Ζαγοράκης στη κουβέντα του με τους δημοσιογράφους στην Ολλανδία * Θύμωσε για ένα πανό * Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο ρόστερ μέχρι τη Δευτέρα * Χαμογέλασε για Σαλπιγγίδη * Εξέφρασε σιγουριά ότι ο ΠΑΟΚ σε ένα μήνα θα…πετά

Μπορεί ο Θόδωρος Ζαγοράκης να απέφυγε τις τηλεοπτικές κάμερες στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» χθες κατά την επιστροφή της ομάδος από την Ολλανδία, είχε όμως πει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα σε μια κουβέντα του με τους δημοσιογράφους που είχαν ακολουθήσει την αποστολή του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Η κουβέντα έγινε παρουσία του Βασίλη Γκαγκάτση αλλά και άλλων στενών συνεργατών του Ζαγοράκη στο ξενοδοχείο και ενώ ήταν ήδη περασμένα μεσάνυχτα. Ο Ζαγοράκης δεν πιέστηκε να κάνει δηλώσεις αλλά ο ίδιος προσκάλεσε τους δημοσιογράφους να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να μιλήσουν. Είπε πολλά και ενδιαφέροντα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που αφορούσαν κυρίως την επόμενη μέρα του αποκλεισμού από την ολλανδική ομάδα. Σαφώς και όταν τα έλεγε όλα αυτά γνώριζε πως σήμερα θα είναι πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης. Αν θέλουμε να σταθούμε στα κυριότερα από τα πολλά που η αλήθεια είναι ότι είπε ο Ζαγοράκης, θα βάλουμε ως τίτλο την εμπιστοσύνη του στον Σάντος και στην ομάδα.

«Ένα σας λέω και μπορώ αν θέλετε να βάλω και στοίχημα. Σε ένα μήνα από τώρα η ομάδα θα πετά και δεν υπερβάλω. Αυτή η ομάδα που αποκλείστηκε, αυτή η ομάδα θα πετυχαίνει γκολ και θα παρουσιάζει και καλό θέαμα σε ένα μήνα από τώρα. Εγώ λοιπόν δηλώνω σήμερα, επειδή ξέρω την ομάδα και τη δουλειά που γίνεται, ότι ο ΠΑΟΚ θα πετά σε ένα μήνα από τώρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο…»

«Δεν αλλάζω γνώμη για τον Σάντος»

Εκεί που στάθηκε πολύ ο Ζαγοράκης ήταν στη γκρίνια που υπάρχει για τον Σάντος. Γνώριζε άλλωστε ότι όλοι θα χρεώσουν στον Πορτογάλο τεχνικό τον αποκλεισμό από την ολλανδική ομάδα: «Τι να μου πουν για τον Σάντος; Ξέρουν όλοι οι άλλοι και δεν ξέρω εγώ; Δεν αλλάζω γνώμη για τον Σάντος. Είναι ο καλύτερος προπονητής για την ομάδα. Αυτό το λέω και θα το λέω συνέχεια…»

«Πολλά μπορούν να γίνουν ως τη Δευτέρα…»

Η είδηση από τη κουβέντα βγήκε όταν ρωτήθηκε ο Ζαγοράκης για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει να δώσει αυτή τη συνέντευξη Τύπου που τόσο μα τόσο πολύ περιμένει ο κόσμος της ομάδος: «Εγώ είμαι έτοιμος να τη δώσω και τώρα. Απλά για μας καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Αυγούστου και σε ότι αφορά τον οικονομικό απολογισμό πρώτα απ’ όλα. Και τώρα είμαι έτοιμος αν θέλετε να σας πω που έχει πάει και το τελευταίο ευρώ του κόσμου. Αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη και η μεταγραφική περίοδος που τελειώνει τη Δευτέρα». Σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος πιέστηκε να εξηγήσει τι εννοούσε: «Πολλά μπορούν να γίνουν ως τη Δευτέρα. Μπορεί να έρθουν ή να φύγουν παίκτες ως το τέλος μιας μεταγραφικής περιόδου. Δεν υπονοώ κάτι απλά σας λέω ότι θα κάνουμε ότι πρέπει για να βοηθήσουμε την ομάδα. Γι’ αυτό να είστε βέβαιοι..»

«Αν είμασταν εμείς χρηματοδότες δε θα στεναχωριόμουν…»

Ο Ζαγοράκης ήταν σκασμένος για τον αποκλεισμό. Αλλά όπως εξήγησε αυτό που τον στεναχώρησε παραπάνω ήταν: «εμείς δεν είμαστε οι επενδυτές και οι χρηματοδότες στον ΠΑΟΚ. Επενδυτής είναι ο κόσμος μας. Τα δικά του χρήματα διαχειριζόμαστε. Αν ήταν δικά μας τα χρήματα θα λέγαμε…δεν πειράζει πάμε παρακάτω.. Οφείλουμε όμως να σεβόμαστε μέχρι και το τελευταίο ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ…»

«Δεν ανέχομαι να με αποκαλούν απατεώνα»

Η κουβέντα είχε και ξέσπασμα του προέδρου. Αυτό που τον ενόχλησε ήταν ένα πανό που σήκωσαν οπαδοί του ΠΑΟΚ στη κερκίδα «ΠΑΟΚ ΑΠΑΤΗ TRAVEL». Με αυτό τον τρόπο ήθελαν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους και για τις ακριβές τιμές στις εκδρομές του Όσλο αλλά και το ότι σε αυτό της Ολλανδίας ποτέ δεν υπήρξαν ανακοινώσεις για τις εκδρομές λές και το τσάρτερ απευθύνονταν σε ένα κλειστό..κλαμπ. Εκεί τρελάθηκε ο πρόεδρος και είπε χαρακτηριστικά: «Με αυτό το πανό μας χαρακτηρίζουν απατεώνες. Ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε, δεν έχουμε κανένα απολύτως προσωπικό όφελος, ούτε εγώ, ούτε κανένας από την διοίκηση. Και βγαίνει αυτό το πανό και τρελαίνομαι. Δεν επιτρέπω σε κανέναν απολύτως να χρησιμοποιήσει τέτοιους χαρακτηρισμούς”. Μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση του Βασίλη Γκαγκάτση για να τον ηρεμήσει τονίζοντας ότι κανείς οπαδός του ΠΑΟΚ δεν αμφισβητεί την εντιμότητά του..

Χαμογέλασε για Σαλπιγγίδη

Ανάμεσα στα πολλά που συζητήθηκαν ήταν και το θέμα του Σαλπιγγίδη. Δε θέλει να υπογράψει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό και στην Αθήνα συζητείται έντονα το ότι ο «κοντός» θέλει το καλοκαίρι να επιστρέψει στην Τούμπα. Αρχικά ο Ζαγοράκης χαμογέλασε αλλά αμέσως μετά είπε: «θα μείνει στον Παναθηναϊκό» Όταν του είπαν φυσικά οι δημοσιογράφοι ότι προς το παρόν αυτό είναι δύσκολο να συμβεί δε θέλησε να δώσει συνέχεια για ευνόητους λόγους…

Γ. Ζαϊρης


www.athlitiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου