Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ετοιμος για τα μεγάλα ματς

Ο καλός ΠΑΟΚ του Ιανουαρίου δεν είναι κάτι περίεργο. Ούτε και σπάνιο. Και πέρυσι τέτοια εποχή αήττητος ήταν ο "δικέφαλος". Είχε... γράψει μάλιστα σερί με έξι παιχνίδια χωρίς ήττα μέσα στον Ιανουάριο του 2010 (πριν από το στραπάτσο του 0-4 στα Ιωάννινα, στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ) κι αυτό φιλοδοξεί να κάνει και φέτος.
Ηδη η ομάδα του Μάκη Χάβου μετρά τρεις νίκες (με Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό Βόλου και Ξάνθη) και μία ισοπαλία (Πανσερραϊκό), δείχνει μέσα στο γήπεδο να ξεπερνά το πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε με τραυματισμούς (και όχι μόνο) και ανεβάζει στροφές στο πιο καθοριστικό σημείο της σεζόν. Τώρα που έρχονται τα μεγάλα παιχνίδια και σε όλες τις διοργανώσεις.

Η επόμενη τριάδα αγώνων που περιμένει τον ΠΑΟΚ είναι η πλέον χαρακτηριστική, καθώς παίζει κατά σειρά με τον Αρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" την επόμενη Κυριακή, αμέσως μετά, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Τούμπα στον επαναληπτικό του Κυπέλλου και ολοκληρώνει μία από τις δύσκολες και ενδιαφέρουσες εβδομάδες της σεζόν με το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη.

Το θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι με διάφορους τρόπους δείχνει να είναι έτοιμος για αυτά τα μεγάλα ματς, αλλά και όσα θα ακολουθήσουν, αφού μέσα στο Φεβρουάριο υπάρχουν και τα δύο παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τους "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Εχει τύχη -όπως φάνηκε στο παιχνίδι του Βόλου με τον Ολυμπιακό, όπου έδειξε όμως ότι είναι και πολύ αποτελεσματικός, εκμεταλλευόμενος σχεδόν όλες τις ευκαιρίες που δημιούργησε-, έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό στην άμυνα, σε πλήρη αντίθεση με το πώς ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά δείχνει και χαρακτήρα, όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με την Ξάνθη και στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε μετά το 1-1 και πήρε τη νίκη.

Και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παραμένει η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει να είναι μέσα και στους τρεις στόχους της είναι αν μη τι άλλο σημαντικό στοιχείο και παράσημο για την προσπάθεια που γίνεται φέτος, παρά τις αντιξοότητες, τα λάθη και τα προβλήματα.

Με εξαίρεση, μάλιστα, τη σημαντική απουσία του Βιτόλο (και το τελευταίο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον Φωτάκη), έχουν επιστρέψει όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που έχασαν σημαντικό αριθμό αγώνων λόγω τραυματισμού και ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ θα μπει σε αυτή τη σειρά των αγώνων με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και σχεδόν πλήρης.

www.goalday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου