Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Σάντος: «Δεν πετάμε στα σύννεφα!»

Ο Φερνάντο Σάντος απέδωσε την επιβλητική νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Αρη στην συγκέντρωση που έδειξαν οι παίκτες του, στο πολύ δυνατό ξεκίνημα που πραγματοποίησαν και εν μέρει στην τύχη. Ο Πορτογάλος τεχνικός αφού τόνισε πως η επικράτησή της ομάδας του ήταν δίκαιη, υπογράμμισε επίσης πως «τώρα δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα».

«Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε δυνατό αντίπαλο. Οι ποδοσφαιριστές μου ήταν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους κι έκαναν τα πάντα για να τα καταφέρουν. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, πιέζοντας τον αντίπαλο και επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για γκολ. Είναι αλήθεια ότι είχαμε την τύχη με το μέρος μας σε 1-2 φάσεις, αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού αυτό. Ο Αρης είχε δοκάρια, εμείς όμως κάναμε τέσσερα γκολ, είχαμε ένα δοκάρι κι άλλες χαμένες ευκαιρίες. Γι' αυτό θεωρώ ότι ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα», επεσήμανε ο Φερνάντο Σάντος αρχικά.

Μόνο τρεις βαθμοί τίποτα περισσότερο

Εν συνεχεία ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έδωσε τα εύσημα στους παίκτες του που κέρδισαν σε ένα θεαματικό και ανοιχτό παιχνίδι, ενώ τόνισε πως το εύρος του σκορ δεν αλλάζει τη συγκομιδή βαθμών: «Πρέπει να πούμε πάντως ότι και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά, ζητώντας από την αρχή τη νίκη και αυτό ήταν σημαντικό για το θέαμα και το άθλημα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου αλλά απλά κερδίσαμε μόνο τρεις βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με συγκέντρωση για να μπορέσει η ομάδα να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο με τις νίκες που έχει κάνει, γιατί η φιλοδοξία μας είναι η νίκη σε κάθε αγώνα».

«Δεν μας θαμπώνει η μεγάλη νίκη»

Για τις πολλές ευκαιρίες του Αρη σχολίασε: «Ο Αρης έκανε περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με αυτές που συνήθιζε να κάνει κι αυτό επειδή ήταν ανοιχτό το παιχνίδι. Ισως πάλι ήταν αποτέλεσμα του ότι σε κάποια σημεία δεν είχαμε ηρεμία. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να βελτιώσουμε. Δεν μας τυφλώνει ούτε μας θαμπώνει αυτή η μεγάλη νίκη».

«Δείτε τα γκολ που βάζουν οι ομάδες μου σε Ελλάδα και Πορτογαλία»

Σε ερώτηση σχετικά με την νοοτροπία που σκοπεύει να περάσει στον Δικέφαλο ο 55χρονος κόουτς είπε: «Η νοοτροπία που προσπάθησα να περάσω από τη πρώτη στιγμή είναι ότι σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτου δυναμικότητας του αντιπάλου, πρέπει να κυνηγάμε τη νίκη. Πρέπει να το κάνουμε και πράξη και όχι μόνο στα λόγια», ενώ σε όσους τον κατηγορούν ότι φοβάται τα παιχνίδια και συνηθίζει να παίζει αμυντικά απάντησε: «Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Αν κοιτάξετε αρκετές από τις σεζόν μου σε Πορτογαλία και Ελλάδα και δείτε τα γκολ που έχουν βάλει οι ομάδες, θα καταλάβετε πολλά. Δεν μπορεί ένας προπονητής που φοβάται το παιχνίδι ή είναι αμυντικογενής να βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο προπονητικής επί 17 συναπτά χρόνια. Εγώ λοιπόν κάνω τη δουλειά μου και δεν ασχολούμαι με αυτά».

Ταπεινότητα

Κλείνοντας ο Σάντος ζήτησε ταπεινότητα από τους ποδοσφαιριστές και να μην πετάξουν στα σύννεφα ενόψει ΑΕΚ: «Οι παίκτες να καταλάβουν ότι παραμένουμε μακριά από αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Με τον τρόπο που αγωνίστηκαν σήμερα, έδωσαν απάντηση, έπειτα από το κακό παιχνίδι που έκαναν με τον Πανθρακικό. Μετά από εκείνον τον αγώνα με ταπεινότητα αναγνώρισαν ότι δεν πήγαν καλά. Αυτή η ταπεινότητα τόσο στις καλές όσο και στις μεγάλες στιγμές, όπως είναι σημερινή, θα μας βοηθήσει να πάμε καλύτερα. Αν τώρα πιστέψουμε ότι επειδή κερδίσαμε 4-1 τον Άρη, όλα είναι τέλεια και πετάξουμε στα σύννεφα, τότε θα ακολουθήσουν μεγάλα προβλήματα στο μέλλον. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε, είμαστε σαφέστατα ικανοποιημένοι, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι πλέον ανήκει στο παρελθόν. Πρέπει να σκεφτούμε τον αγώνα με την ΑΕΚ».

Απάντηση στον Στάυρο Λαμπριακό έδωσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αμέσως μετά την λήξη του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Αρη για την ενδέκατη αγωνιστικής της Superleague. «Φάνηκε ποια είναι η πιο μεγάλη ομάδα», ήταν το ενδεικτικό σχόλιο του Πορτογάλου στην προ ημερών τοποθέτηση του επιθετικού των κιτρίνων ο οποίος είχε κάνει λόγο για το ότι: «Ο Άρης είναι μεγαλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ και θα κερδίσεi».

«Στεκόμενος στη δήλωσή του θέλω να πω μόνο ένα πράγμα. Μέσα στο παιχνίδι φάνηκε πια είναι η μεγάλη ομάδα».

Από την πλευρά του ο Κουτσιανικούλης, δήλωσε: «Ήταν μία σπουδαία νίκη, βάζοντας μάλιστα 4 γκολ στον Άρη. Δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο και αξίζαμε τη νίκη. Μπήκαμε δυνατά από την αρχή του αγώνα και δείξαμε πόσο πολύ θέλαμε τη νίκη από το ξεκίνημα. Το γκολ που βάλαμε στην αρχή μας έδιωξε το άγχος».

Ο Παπάζογλου τόνισε: «Πιστεύαμε από την αρχή ότι θα κερδίσουμε τον αγώνα. Ήμασταν διαβασμένοι σε ό,τι αφορά το παιχνίδι του αντιπάλου. Αυτή η νίκη σημαίνει πολλά πράγματα για μένα. Το είχαμε και πει και παλιότερα ότι η διαφορά από τους πρώτους στη βαθμολογία θα μειωθεί. Η ομάδα πάει πάντα για τη νίκη και πιστεύω ότι θα πλησιάσουμε τους δύο πρώτους».

Την επιθυμία του να βρεθεί κοντά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και να πανηγυρίσει μαζί τους τόνισε με δηλώσεις του μετά το ματς με τον Αρη ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο 32χρονος μέσος αναφερόμενος στον αγώνα με την ΑΕΚ τόνισε ότι ήρθε η ώρα ο Δικέφαλος να κάνει διπλό στην Αθήνα.

«Εγώ δεν έχω την ευκαιρία να σκοράρω. Ηθελα με την ευκαιρία να πανηγυρίσω εκεί για να πάω και να τους ευχαριστήσω για την στήριξη που μου δείχνουν και σε μένα και σε όλη την ομάδα» είπε για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία, ενώ για το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο τόνισε: «Ηρθε επιτέλους η ώρα να κερδίσουμε και στην Αθήνα. Περιμένω να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και να πάρουμε μία νίκη».

Σχετικά με τις δηλώσεις των παικτών του Αρη περί διαιτησίας, ο έμπειρος Ουρουγουανός πρόσθεσε: «Δεν έχω να τους πω κάτι. Η τηλεόραση δείχνει τι έγινε. Αυτοί που χάνουν ψάχνουν να βρουν δικαιολογία. Εμείς που κερδίσαμε, είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό» και κατέληξε για το αν περίμενε νίκη του Δικεφάλου με μεγάλο σκορ. «Εγώ περίμενα να κερδίσουμε ακόμη και με μισό μηδέν. Από την στιγμή που πετύχαμε τέσσερα γκολ, καλώς ήρθαν αυτά».

www.exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου