Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Σάντος: «Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει...»

Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και με απόσταση μόλις έξι βαθμούς από τον Ολυμπιακό (και οκτώ από τον Παναθηναϊκό). Ταυτόχρονα έχει ήδη αποσπαστεί έξι βαθμούς από την ΑΕΚ και τον Αρη, ενώ με το επιβλητικό 4-1 επί των "κίτρινων" συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες νίκες, αλλά και πέντε συνολικά στα τελευταία έξι παιχνίδια του για το πρωτάθλημα. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να αντιληφθεί κανείς πόσο βελτιωμένος και δυνατός είναι ο ΠΑΟΚ.

Οι άσχημες στιγμές, κυρίως αυτές που δημιούργησαν πρόβλημα στην ομάδα στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν (και ειδικά μετά τον άδοξο αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ και την ολλανδική Χίρενφεϊν) αποτελούν παρελθόν. Παρ' όλα αυτά ο Φερνάντο Σάντος παραμένει προσγειωμένος, είναι σίγουρος για την ομάδα του, αλλά αποφεύγει τα μεγάλα λόγια κι αυτό ακριβώς έκανε χθες, μιλώντας στην πορτογαλική εφημερίδα "Record".

"Ηταν καλό που κερδίσαμε το παιχνίδι με τον Αρη" είπε στους συμπατριώτες του ο Σάντος και εξήγησε τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για τη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας όμως δεδομένα της πατρίδας του: "Είναι σαν το παιχνίδι Σπόρτινγκ-Μπενφίκα". Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε μάλιστα αισιόδοξος για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Η χρονιά πηγαίνει όπως την έχουμε προγραμματίσει, η ομάδα βελτιώνεται συνεχώς κι ελπίζω ότι έτσι ακριβώς θα συνεχίσει. Ωστόσο είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για πρωτάθλημα".

Ο Φερνάντο Σάντος αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά και στο τριετές πλάνο που είχε συμφωνήσει από την αρχή με τον Θοδωρή Ζαγοράκη... "Το πλάνο που έχουμε από την αρχή είναι για τρία χρόνια. Είμαστε πλέον στο δεύτερο χρόνο, η ομάδα μεγαλώνει, αλλά ακόμη είναι νωρίς για το πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να το κερδίζουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, που είναι πιο μπροστά από μας και είναι οι ανταγωνιστές μας, είναι πιο δυνατοί".

«Μπορούσε να παίξει κι άλλο ο Κονσεϊσάο»
Ο Φερνάντο Σάντος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Σέρτζιο Κονσεϊσάο και στη νέα του θέση στην ομάδα. "Μιλήσαμε πριν πάρει την απόφασή του και του είπα ότι θα έχει την υποστήριξή μου ό,τι κι αν συμβεί. Η απόφαση ήταν στα δικά του χέρια και νομίζω ότι ήταν η καλύτερη λύση για όλους, αν και θα μπορούσε να παίξει κι άλλο ποδόσφαιρο. Τώρα πια όμως ανήκει σε ένα άλλο πεδίο".

Το συμβόλαιο περιμένει
Οι δύσκολες μέρες για τον Φερνάντο Σάντος πέρασαν και προφανώς ανεπιστρεπτί. Με τον ΠΑΟΚ να σταθεροποιείται και να βλέπει όλο και ψηλότερα ο Πορτογάλος προπονητής μπορεί να αισθάνεται όχι μόνο ασφαλής, αλλά περισσότερο δικαιωμένος για τις επιλογές του σε αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο.

Και δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη το ενδεχόμενο να κληθεί σύντομα να συζητήσει και πάλι το συμβόλαιο που είχε συμφωνήσει να υπογράψει επί διοίκησης Θοδωρή Ζαγοράκη. Σε εκείνη τη συνάντηση, άλλωστε, ήταν και ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας. Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Πορτογάλος προπονητής πρόσφατα και σε δηλώσεις του σε εφημερίδα της πατρίδας του αναφέρθηκε στην ύπαρξη συμβολαίου για δύο ακόμη χρόνια...

www.goalday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου