Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1 και άστα να πάνε!


Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Τούμπας. Η Ενωση επικράτησε του ΠΑΟΚ με 1-0, σε ένα παιχνίδι όπου ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ. Κάτι που έκανε για την αντίπαλό του ο Ισμαελ Μπλάνκο στο 16’, εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Κώστα Χαλκιά.

Με αυτήν τη νίκη η ΑΕΚ εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδό της στα play off. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει μόνο νίκες στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος επί των πιθανών αντιπάλων της στη διαδικασία που θα κρίνει τα εισιτήρια για την Ευρώπη της επόμενης περιόδου.

THE MATCH: Ο ΠΑΟΚ μπήκε από το πρώτο λεπτό πολύ δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος και την «καυτή» ατμόσφαιρα της Τούμπας που δημιούργησαν για ακόμη μια φορά οι οπαδοί του Δικέφαλου του Βορρά. Η ΑΕΚ, όμως, κόντρα στη ροή του ματς πέτυχε το γκολ στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης χάρη σε εύκολο πλασέ στο κενό τέρμα από τον Μπλάνκο, που δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία που του έδωσε ο Κώστας Χαλκιάς με την άστοχή του έξοδο. Ο ΠΑΟΚ από εκεί και πέρα πήρε πλήρως τον έλεγχο του ματς, χάρη και στην πολύ καλή παρουσία των δύο αμυντικών του χαφ, αλλά ο Ιβιτς στις δύο περιπτώσεις που βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να βρει στόχο. Ομως, η ΑΕΚ πήγε να ισορρόπησε το ματς στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, με τον Σκόκο να επιχειρεί να «παγώσει» για ακόμη μια φορά την Τούμπα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, που έφυγε λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Ελληνα γκολκίπερ των Θεσσαλονικέων.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έχασε την ευκαιρία να μπει γρήγορα ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, όταν στο 48’ ο Βιτόλο βρήκε τον Μουσλίμοβιτς σε πλεονεκτική θέση, ωστόσο αυτός αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο κενό τέρμα του εξουδετερωμένου Σάχα. Η παρουσία του Κουτσιανικούλη στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής του Δικέφαλου του Βορρά δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Καράμπελα, ο οποίος κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Γεωργέα, όμως κάτι έλειπε στην τελική προσπάθεια για να μετουσιωθεί η υπεροχή σε γκολ. Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να απειλήσουν από εκείνη την πλευρά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κυρίως από το 54’ έως το 65’, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες να εδραιώσει το προβάδισμά της. Σε ένα πολύ καλό πεντάλεπτο (65’-70’) η Ενωση είχε τις ευκαιρίες με τον Τζιμπούρ να «καθαρίσει» το ματς, αλλά ο Χαλκιάς είπε «όχι» σε δύο περιπτώσεις στον Αλγερινό. Ο Μπλάνκο μπορούσε στο 85ο λεπτό να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αλλά ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αντέδρασε για ακόμη μια φορά σωστά.

PLAY IT AGAIN: Η εκτέλεση κόρνερ του Νάτσο Σκόκο στο 45ο λεπτό. Ο Αργεντινός επιθετικός της ΑΕΚ προσπάθησε να αιφνιδιάσει για ακόμη μια φορά τον Κώστα Χαλκιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του έμπειρου τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

THE SPECIAL ONE: Ο Σεμπάστιαν Σάχα ήταν «Κέρβερος» κάτω από τα γκολπόστ της ΑΕΚ. Σταθερότατος σε όλη τη διάρκεια του ματς, «καθάρισε» όλες τις ψηλές μπαλιές και είπε «όχι» σε όσες περιπτώσεις οι παίκτες του ΠΑΟΚ σούταραν προς την εστία του.

DELETE: Η λάθος έξοδος του Κώστα Χαλκιά στο γκολ που ο Μπλάνκο χάρισε (τελικά) τη νίκη στην ομάδα του. Μια απογοητευτική ενέργεια από τον έμπειρο διεθνή τερματοφύλακα –που κατά τα άλλα ήταν πολύ καλός- η οποία μπορεί να βάλει σε προβληματισμό τον Οτο Ρεχάγκελ γιο το αν θα του δώσει τα γάντια του βασικού στην Εθνική μας .

50-50: Η φάση στην οποία ο Ισμαελ Μπλάνκο δέχτηκε την κίτρινη. Ο Αργεντινός διεκδίκησε μια ψηλή μπαλιά στην πλάγια γραμμή του γηπέδου με τον Νίκο Αραμπατζή, οι δύο παίκτες προσπάθησαν να πάρουν καλύτερη θέση με τον επιθετικό της ΑΕΚ να τιμωρείται με κάρτα σε μια φάση που είναι υπό αμφισβήτηση το αν έκανε κάποια παράβαση.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Επηρεασμένος από το κλίμα της Τούμπας φάνηκε ο Τάσος Κάκος, ο οποίος μοίρασε τα «σπόρια» στο Δικέφαλο του Βορρά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Ισμαελ Μπλάνκο σε μια φάση που αμφισβητείται και το γεγονός κατά πόσο ο Αργεντινός έκανε φάουλ. Αποτυχημένη προσπάθεια πάντως από τον Κερκυραίο να χρυσώσει το χάπι για τον ΠΑΟΚ, έπειτα από τη διαιτησία του Ηλία Σπάθα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ: Ο ΠΑΟΚ ήταν αναμφισβήτητα πολύ καλύτερος της ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά έλεγξε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού τον ρυθμό, είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά είχε την κακή τύχη σε μια φάση που δε «μύριζε» γκολ να παραβιαστεί η εστία του. Από εκεί και πέρα προσπάθησε με την υπεροχή του στον χώρο του κέντρου –και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου ο Γιάχιτς άφηνε παντού «τρύπες», έως ότου αντικατασταθεί από τον Γκέντσογλου- να γίνει απειλητικός για την εστία του Σάχα, αλλά και την υπεροχή του Βασίλη Κουτσιανικούλη επί του Νίκου Καράμπελα στο ένας με έναν, όμως λίγο η αστοχία και λίγο ο Αργεντινός πορτιέρο του στέρησαν κάθε ελπίδα διεκδίκησης της νίκης.

ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΔΙΝΟΥΜΕ: 8. Η πλειοψηφία των παιχνιδιών ανάμεσα στους δύο Δικέφαλους έχουν πολύ όμορφο θέαμα. Ετσι και αυτό της Κυριακής (21/03, όπου οι δύο ομάδες από το πρώτο λεπτό προσπάθησαν να βάλουν κάτω τη μπάλα και να εκμεταλλευτούν τις επιθετικές αρετές των ποιοτικών τους παικτών. Οταν το παιχνίδι άνοιξε πολύ περισσότερο μετά το 65' οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μια την άλλη.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής (79΄ Παπάζογλου), Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν (60΄ Εντίνιο), Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Κουτσιανικούλης, Ίβιτς.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Λεονάρντο (57΄ Μαντούκα), Τζεμπούρ, Γιάχιτς (46΄ Γκέντσογλου), Μπλάνκο, Μανωλάς, Γεωργέας (8΄ λ. τρ. Καράμπελας), Σκόκο.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες κάρτες: Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης - Γιάχιτς, Μπλάνκο, Γκέντσογλου, Σάχα, Σκόκο

www.exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου