Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Στην υγειά του κορόιδου

Μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης ο υφυπουργός οικονομικών έβγαλε στη φόρα τα χρέη των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών της χώρας. Είναι φανερό οτι μέρος της μαύρης τρύπας στα δημόσια ταμεία, την έχουν δημιουργήσει οι ΠΑΕ και καλούμαστε εμέίς τα κορόιδα με αυτά τα άδικα- ταξικού χαρακτήρα μέτρα να την καλύψουμε.
Μεγάλο μέρος αυτών των χρεών, ίσως το μεγαλύτερο, είναι εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία όπως δήλωσε η κυβέρνηση αδυνατούν να αποπληρώσουν συντάξεις.
Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να απαιτήσει απο τις ΠΑΕ με κάθε τρόπο να αποπληρώσουν τα χρέη τους, αφού όπως λένε υπερασπίζονται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, υποχρεώνει τον μέσο Έλληνα σε αμμεση και έμμεση μείωση του μισθού του και αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Εξάλλου αυτά τα χρέη, δεν δημιουργήθηκαν από το πουθενά αφού είναι γνωστό οτι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για παράδειγμα, επι παντοκρατορίας λαμογίου Μπατατούδη δε γινόταν κανένας έλεγχος αφού οι πελατιακές σχέσεις Μπατατούδη-ΠΑΣΟΚ ήτανε πασίγνωστες.Παρόμοιες συναλλαγές υπήρχαν και υπάρχουν βεβαίως και στις άλλες ΠΑΕ (περίφημη δήλωση Νικολαίδη δε πληρώνω ΦΠΑ, κάνω μεταγραφές).
Συνεπώς, όση ευθύνη έχουν οι ΠΑΕ για τα χρέη, άλλη τόση και περισσότερη έχουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών της χώρας (κάτι το οποίο ξέχασε βεβαίως να το αναφέρει ο υφυπουργός) γιατί η πολιτική τους κοσμοθεωρία είναι αυτή που ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο και όχι τον κόσμο και επιτρέπει στις ΠΑΕ και σε οποιεσδήποτε άλλου είδους Α.Ε να έχουν τέτοιες εισφοροδιαφυγές ή φοροδιαφυγές.
Αυτό που πρέπει να γίνει σε τελική ανάλυση, που είναι το σωστό και το δίκαιο, είναι να αποπληρωθουν ΟΛΑ τα χρέη προς το δημόσιο απο τις ΠΑΕ. Τα λεφτά αυτά έχουν πάει σε συγκεκριμένα πρόσωπα που συνεχίζουν να ζούν εκμεταλλευόμενοι τους πολλούς και από άλλες επειχειρήσεις τους.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να μη συγχέουμε τον ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναί μια εταιρεία που δημιουργήθηκε με σκοπό να εκμεταλλευθεί την αγάπη του κόσμου για αυτή την ομάδα με σκοπό το κέρδος. Ο ΠΑΟΚ υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει γιατι έχει ρίζες στη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου