Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Δικέφαλες... απογοητεύσεις!

ΤΣΙΡΙΛΟ ΚΑΙ ΕΝΤΙΝΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ. ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΦΙΛΟΜΕΝΟ.-
Η έλευση του Μπρούνο Τσιρίλο το περασμένο καλοκαίρι χαιρετίστηκε απ` όλους στον ΠΑΟΚ, και όχι μόνο, σαν μία σημαντική ενίσχυση στην άμυνα.

Ο Ιταλός σέντερ μπακ φαινόταν πως είχε όλα τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη παρουσία στον «Δικέφαλο». Σε ηλικία μη απαγορευτική (32 ετών), με θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και παραστάσεις από Ισπανία και Ιταλία.

Αναντικατάστατος…

Ο Τσιρίλο μέχρι να τραυματιστεί στον αγώνα με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα (στις 19/12), είχε 14 συμμετοχές σε ισάριθμες αγωνιστικές, όντας βασικός και αναντικατάστατος με παρτενέρ είτε τον Κοντρέρας ή τον Μαλεζά.

Μέχρι τον Οκτώβριο που η ομάδα βρήκε ρυθμό, ο Τσιρίλο είχε και αυτός τα... πάνω του και τα κάτω, αντιμετωπίζοντας στην αρχή της χρονιάς και κάποιους μικροτραυματισμούς.

Το κακό πάντως έγινε στο Παγκρήτιο όταν ο Ναπολιτάνος αμυντικός υπέστη θλάση και έμεινε δυο μήνες εκτός προπονήσεων. Εκτοτε και μέχρι την επανεμφάνισή του ως βασικός στο Αλκαζάρ, ο Τσιρίλο έπαιξε σε δύο παιχνίδια του ΠΑΟΚ, ως αλλαγή, όμως και ελάχιστα, αφού αγωνίστηκε για μερικά λεπτά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στον αγώνα με τον Πανθρακικό.

Σύμπτωση ή όχι, είναι αξιοσημείωτο πως από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Τσιρίλο μέχρι και την επιστροφή του ο ΠΑΟΚ έκανε 9 νίκες (οι πέντε σερί), μια ισοπαλία και δύο ήττες, ενώ η άμυνα του δέχτηκε μόλις 4 γκολ...

Το ρίσκο με τον Εντίνιο

Ο Εντίνιο κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας στην Ελλάδα με την ΑΕΚ μάς είχε δείξει ένα προτέρημα και ένα ελάττωμα. Μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, αλλά πουθενά δεν είναι... σούπερ!

Δεδομένου και του πρότερου... άτακτου βίου με τους προπονητές (τσακώθηκε με Δώνη, έφυγε λόγω Μπάγεβιτς από ΑΕΚ) η απόκτησή του τον Ιανουάριο αντιμετωπίστηκε με κάποιο σκεπτικισμό.

Όπως και να `χει, το νικητήριο γκολ που πέτυχε με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο επίσημο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ καλλιέργησε αυξημένες προσδοκίες για τον 28χρονο Πορτογάλο.

Δυστυχώς για τον ίδιο και την ομάδα ο Εντίνιο δεν είχε ανάλογη συνέχεια και χαρακτηριστικό είναι πως και στα πέντε ματς που ξεκίνησε βασικός έχει γίνει αλλαγή σε όλα. Αν ο Πορτογάλος δεν επιδείξει πλέον κάποια θεαματική βελτίωση στο παιχνίδι του στα ματς των πλέι οφ, τότε μοιάζει απίθανο ο ΠΑΟΚ να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του από τη Μάλαγα.

Η περίπτωση Φιλομένο

Ο Αργεντινός φορ είναι τραυματίας σχεδόν όλη τη σεζόν και δεν έχει παίξει ούτε τρία 90λεπτα μαζεμένα (224 τα λεπτά των συμμετοχών του και 2 ματς ως βασικός από τα 7 συνολικά). Σίγουρα η πενιχρή συνεισφορά του (1 γκολ) δεν μπορεί να εκτιμηθεί, αφού υπήρξε τραυματίας τόσο καιρό, όμως η αλήθεια είναι ότι στον ΠΑΟΚ και ιδίως ο Σάντος στήριζαν πολλά στον 30χρονο φορ.

www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου