Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Τί παίζει με την ΑΜΚ;

Η κίνηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μην «ανοίξει» τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αναμένεται να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση, δεν είναι τυχαία. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η διαδικασία έγκρισης μιας τέτοιας κίνησης από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς είναι χρονοβόρα.

Οι ιθύνοντες του «δικέφαλου» γνωρίζουν πως μέσα στους επόμενους δυο μήνες θα ζητήσουν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να στηρίξουν οικονομικά την ΠΑΕ μέσω των νέων εισιτηρίων διαρκείας. Και γνωρίζουν, βάσει των οικονομικών δεδομένων, ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να ανταποκριθούν και σε εισιτήριο διαρκείας και στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η τωρινή θα είναι η πρώτη αύξηση μέσα στο 2010 και με δεδομένο ότι αυτή δεν θα καλυφθεί (εκτός κι αν γίνει το όγδοο θαύμα του κόσμου), η ΠΑΕ θα προχωρήσει σε νέα, πιθανότατα στα τέλη της χρονιάς, η οποία και θα ανοίξει για την εγγραφή νέων μετόχων.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η αναγκαιότητα εξεύρεσης επενδυτή ή ομάδας επιχειρηματιών επιστρέφει στο προσκήνιο. Και είναι ένα θέμα αν και τώρα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ -θεωρητικά «στα καλύτερά της» με Ζαγοράκη πρόεδρο και συσπείρωση των φιλάθλων- δεν είναι ελκυστική.

www.goalday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου