Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Θύρα 4: ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Είναι κοινή διαπίστωση όλων των κατοίκων της χώρας ότι οικονομικά η Ελλάδα βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές της απο τη μεταπολίτευση και μετά. Επίσης οι περισσότεροι έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει τέτοια χάλια (εξαιτίας του αδίστακτου ελληνικού κράτους, της συστηματικής καταλήστευσης όλου του πλούτου απο μία παρέα μεγαλοκαρχαριών - ιδιοκτητών των πιο ισχυρών ΜΜΕ, τις πελατειακές σχέσεις των κομμάτων με τα ζώα - ψηφοφόρους και της προκλητικής θεοποίησης του δανεικού χρήματος που ήρθε απο το εξωτερικό), που δεν αποκλείεται να ξανακουστεί το "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" που είπε ο Χ. Τρικούπης στη βουλή το 1893. Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί το ελληνικό κράτος έχει βγει παγανιά και μαζεύει κέρμα- κέρμα ότι μπορεί για να πληρώσει τις δόσεις του δανείου στους νταβατζήδες του ΔΝΤ και για να αποτρέψει τη διαφαινόμενη χρεοκοπία.

Το κράτος θέλει έσοδα και για να καταφέρει το στόχο του είναι έτοιμο να κάνει τα πάντα. Αυξάνει τη φορολογία, κόβει μισθούς, κόβει συντάξεις, εξαγγέλλει περαίωση με ευνοϊκά μέτρα για τους φοροφυγάδες, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κάνει ντου απο παντού και οι δρόμοι έχουν γεμίσει με αστυνομικούς κάθε είδους και κάθε χρώματος για να συνεχίσουν οι σκλάβοι να φοράνε τις αλυσίδες τους. Μπορεί να γίνουν κυριολεκτικά τα πάντα για να μπει κάποιο χρήμα στα άδεια ταμεία του ελληνικού κράτους. Τα πάντα εκτός απο ένα. Τη ρύθμιση χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που εδώ και 3-4 χρόνια παρακαλάει να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος απο το πρωτογενές χρέος της προς το ελληνικό δημόσιο και το ελληνικό δημόσιο σφυρίζει αδιάφορα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν επιδιώκει να πληρώσει τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και το μόνο που ζητάει είναι μία βιώσιμη ρύθμιση των χρεών που θα της δώσει τη δυνατότητα να αποπληρώσει τα χρέη της σε μία περίοδο 15 - 20 ετών. Ούτε διαγραφή χρεών θέλει, όπως υποστηρίζουν κατά καιρούς οι άσχετοι στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα (αν και κάτι τέτοιο έχει γίνει στο παρελθόν για αρκετές ομάδες ακόμα και σωματεία γειτονιάς), ούτε χάρισμα, ούτε παρακάλια. Άλλωστε οι καιροί είναι δύσκολοι και θα ήταν αστείο να ζητάμε τέτοια πράγματα, όταν ο λαός υποφέρει.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και σε αυτό το θέμα έχει επιλέξει την περιβόητη τακτική με την κωδική ονομασία "χαμηλά την μπάλα". Όταν κυβερνούσαν οι μπλε έφτασε ένα βήμα πριν επιτευχθεί η ρύθμιση χρεών, αλλά στο τέλος στράβωσε επειδή άλλαξε ο υπουργός οικονομικών. Έκτοτε έκανε αλλεπάλληλα ραντεβού με βουλευτές και υπουργούς, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Μετά ήρθαν στην εξουσία οι πράσινοι και τα στελέχη της ΠΑΕ συναντήθηκαν αρκετές φορές και με τους δικούς τους υπεύθυνους για να βρεθεί η χρυσή τομή και να γίνει η πολυπόθητη ρύθμιση χρεών που θα απαλλάξει το σύλλογο απο αυτό το βραχνά, αλλά και πάλι δεν έγινε κάτι. Το μόνο που εισπράττει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι υποσχέσεις, λόγια και "θα". Και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι έχει συμβιβαστεί και συνεχίζει να παίζει το καλό παιδί του ελληνικού αθλητισμού. Είναι βέβαιο ότι αν συνεχιστεί αυτό το έργο κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες. Γιατί η ΠΑΕ θέλει να πληρώσει τα χρέη που άφησαν οι πρώην διοικούντες, με σημαντική ευθύνη του ελληνικού κράτους που δεν έκανε έλεγχο όταν έπρεπε σε αυτούς που έπρεπε και το κράτος μας έχει γραμμένους, την ίδια περίοδο που πεθαίνει για να βρει λίγα ευρώ παραπάνω! Απίστευτα πράγματα και ελληνικά.

Επειδή ήδη έχουμε αργήσει απελπιστικά πρέπει όλη η οικογένεια του συλλόγου να δραστηριοποιηθεί μέχρι να πετύχουμε το αυτονόητο. Τη ρύθμιση χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ οφείλει να ορίσει 2-3 εκπροσώπους που θα τρέξουν το θέμα. Να πάει στους αρμόδιους και να απαιτήσει τελεσίδικα αυτή τη φορά να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν και πάλι δεν βρει ανταπόκριση, οφείλει να ενημερώσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και να τους στρέψει ενάντια στο ελληνικό κράτος. Να δημοσιοποιήσει τις άπειρες φωτογραφίες απο τις προεκλογικές περιόδους, όπου όλα τα μεγαλοστελέχη των κομμάτων κάνανε σαν τρελοί για να βγούνε μία φωτογραφία δίπλα στον Ζαγοράκη, να εκθέσει τις δηλώσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς για αυτό το θέμα και να μας πει αναλυτικά τι έγινε με το άρθρο 44 και με παρόμοιες σκανδαλώδεις υποθέσεις στο παρελθόν. Για όλα αυτά πρέπει να ενημερώνει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σε καθημερινή βάση, 24 ώρες το 24ωρο.

Ευθύνες όμως δεν έχει μόνο η ΠΑΕ σε αυτό το θέμα. Ο ΑΣ απαιτείται να αναλάβει πρωταγωνιστική δράση εδώ και τώρα και να συνδράμει με κάθε τρόπο στο δίκαιο αίτημα του ΠΑΟΚ. Ο ερασιτέχνης είναι η μάνα του συλλόγου και δεν γίνεται να εξαντλείται η δράση του στην ενόργανη γυμναστική και στο τάβλι. Μέσω του ΑΣ πρέπει να πάρουν θέση και ο νέος περιφερειάρχης της Βορείου Ελλάδας και ο νέος δήμαρχος. Ο μεν περιφερειάρχης εκλέγεται σε μία περιοχή όπου η συντριπτική πλειοψηφία είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ο δε δήμαρχος εκλέχτηκε εξαιτίας των ψήφων που πήρε από το διαμέρισμα της Τούμπας.

Ο ανύπαρκτος σύνδεσμος βετεράνων του ΠΑΟΚ χρειάζεται να στρατεύσει τα προβεβλημένα στελέχη του μέχρι να πετύχουμε το στόχο. Οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ας αφήσουν για λίγο τα ρεπορτάζ για τα πρόστιμα από τα φαναράκια και ας πιέσουν και αυτοί απο τη μεριά τους για να έρθει το θέμα στην επικαιρότητα και να λυθεί άμεσα.

Τέλος, πρέπει να κινητοποιηθεί και σύσσωμος ο λαός του ΠΑΟΚ, οργανωμένος και μη, για να απαιτήσει αρχικά και στη συνέχεια να καταφέρει αυτό που έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια, τη ρύθμιση χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Γιατί μόνο τότε θα μπορούμε απερίσπαστοι να ασχοληθούμε με το άλλο μεγάλο θέμα που καλώς ή κακώς θα μας απασχολήσει την επόμενη δεκαετία. Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ που θα γίνει στην Τούμπα και μόνο εκεί, ακόμα και αν χρειαστεί να γυρίσει ο πλανήτης ανάποδα.

www.paokgate4.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου