Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ενδεκάδα που... μιλά ελληνικά

Η επιβεβαίωση της απουσίας του Βλάνταν Ιβιτς και ο βαθμός ετοιμότητας του Μίρκο Σαβίνι έφεραν νέα δεδομένα για τον Μάκη Χάβο στο δύσβατο δρόμο προς το ντέρμπι με τον Ηρακλή. Ο 41χρονος τεχνικός βλέπει καθημερινά τα δεδομένα να αλλάζουν, τις περισσότερες φορές με αρνητική χροιά, και στη χθεσινή πρόβα ενδεκάδας παρέταξε ένα σχήμα πιο ελληνικό από κάθε άλλη φορά όχι μόνο φέτος, αλλά γενικότερα τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ.

Θέση στη βασική ενδεκάδα θα έχουν Σωτήρης Μπαλάφας και Γιώργος Φωτάκης στο ντέρμπι με τον Ηρακλή

Ο προπονητής του «δικέφαλου» περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ιβιτς, όμως ο Σέρβος παραπονέθηκε και χθες για ενοχλήσεις στην επιγονατίδα, που συνεχίστηκαν παρά το γεγονός ότι οι εξετάσεις ήταν καθαρές. Με φόντο το παιχνίδι της Τετάρτης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ούτε ο Χάβος ούτε και ο Ιβιτς θέλουν να ρισκάρουν τη συμμετοχή του τελευταίου στο παιχνίδι-τελικό που ακολουθεί και έτσι ο Ιβιτς ακολούθησε και χθες αγωγή, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα μέσα στις επόμενες μέρες.

Οσον αφορά τον Μίρκο Σαβίνι, τον οποίο ο Μάκης Χάβος προόριζε για το αριστερό άκρο της άμυνας, η συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα δεν φαίνεται να είναι η πρώτη επιλογή, κυρίως λόγω της φυσικής κατάστασης στην οποία είναι ο Ιταλός.

Βάσει των δυο τελευταίων εξελίξεων, αλλά και όσων έχουν διαδραματιστεί από τη Δευτέρα και μετά, ο Χάβος φαίνεται να έχει καταλήξει σε ένα σχήμα με πέντε Ελληνες, αριθμός μεγάλος για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών, που έφτασε στο παιχνίδι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (στο παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα) να παίξει με έντεκα ξένους.

Στο χθεσινό οικογενειακό διπλό ο Κώστας Χαλκιάς κράτησε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Σακελλαρίου. Στη μεσαία γραμμή οι Γκαρσία και Μπαλάφας ήταν οι δυο ανασταλτικοί και ο Φωτάκης βρέθηκε σε όλο επιτελικού. Στα άκρα αγωνίστηκαν οι Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν και πάλι ο Αθανασιάδης.

Η μοναδική προσθήκη παίκτη στις προπονήσεις ήταν αυτή του Ναμπίλ Ελ Ζαρ. Ο Μαροκινός ακολούθησε το πρόγραμμα των υπόλοιπων συμπαικτών του και αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή, με τις πιθανότητες παρουσίας του στην ενδεκάδα να είναι πάντως ελάχιστες. Η τελευταία προπόνηση θα γίνει σήμερα το μεσημέρι, όταν και θα γίνει γνωστή η αποστολή που λίγη ώρα αργότερα θα καταλύσει σε ξενοδοχείο.

www.goalday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου