Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Νοβελίνο και Μπερέτα παίζουν δυνατά!


Τα ψέμματα τελείωσαν. Σύμφωνα, δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου την Πέμπτη (3/6) οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στο θέμα του προπονητή με δύο εναλλακτικές λύσεις.
Όπως είχε γράψει πρώτο το olaPAOK.gr σχετικά με το "ναυάγιο" της υπόθεσης Δερμιτζάκη, το ενδιαφέρον του Ζήση Βρύζα έχει στραφεί σε προπονητές από την Ιταλία, την χώρα που πέρασε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια.
"Άμυνα, άμυνα, άμυνα..."
Τα δύο ονόματα που ακούγονται αρκετά τις τελευταίες ώρες είναι αυτά των Βάλτερ Νοβελίνο και Μάριο Μπερέτα. Το πλεονέκτημα φαίνεται να το έχει ο πρώτος, λόγω της μεγάλης εμπειρίας που έχει από ομάδες της πρώτης κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος.
Μάλιστα το όνομά του είχε "παίξει" και για τον Ολυμπιακό, τον περασμένο Ιανουάριο, όταν οι "ερυθρόλευκοι" έψαχναν απεγνωσμένα προπονητή, μετά την απομάκρυνση του Ζίκο. Το όνομά του είχε ακουστεί επίσης και για ομάδες από την Αγγλία, έχοντας μάλιστα τις καλύτερες "συστατικές" από τους δύο πολύ καλούς του φίλους που βρίσκονται σε ομάδες του νησιού, τους Ρομπέρτο Μαντσίνι και Κάρλο Αντσελότι, προπονητές των Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, αντίστοιχα.
Ο Νοβελίνο "έφτιαξε" το όνομά του στη Σαμπντόρια, αφού έμεινε στην ομάδα της Γένοβας για πέντε χρόνια (2002-2007). Αμέσως μετά ανέλαβε την Τορίνο, με την οποία είχε άσχημα αποτελέσματα τα οποία τον οδήγησαν εκτός ομάδας τον Απρίλιο του 2008.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιταλός είχε προταθεί για τον πάγκο της Καβάλας, στα τέλη του περασμένου Απριλίου, όταν οι "Αργοναύτες" ήθελαν να φέρουν ένα μεγάλο όνομα στην ομάδα τους. Τότε, ρουμανικά δημοσιεύματα έστελναν τον Νοβελίνο στην Ραπίντ Βουκουρεστίου. Μότο του είναι: "Άμυνα,άμυνα, άμυνα, άμυνα...".
Ο Νοβελίνο είναι 57 ετών και έχει εργαστεί συνολικά σε εννιά ιταλικές ομάδες (Περούτζια, Κουάλντο, Ραβένα, Βενέτσια, Νάπολι, Πιατσέντζα, Σαμπντόρια, Τορίνο και Ρετζίνα). Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου ο Νοβελίνο απαιτεί να φέρει μαζί του μόνο έναν συνεργάτη σε αντίθεση με τον Μπερέτα που θέλει να φέρει τρεις.
Πρόταση από Τσεζένα
Όσον αφορά στον Μάριο Μπερέτα, πρόκειται για έναν 51χρονο Ιταλό, "πνευματικό" παιδί του Κάρλο Αντσελότι και λάτρη της δουλειάς που κάνει ο Ζοσέ Μουρίνιο, αφού ουκ ολίγες φορές έχει παρακολουθήσει προπονήσεις και σεμινάρια του "special one".
Αυτήν την στιγμή έχει πρόταση από την Τσεζένα και όπως όλα δείχνουν είναι ο δεύτερος επικρατέστερος στη λίστα του Βρύζα για να αναλάβει τον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου