Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Να γίνει... νεότερος

Το κεφάλαιο «ρόστερ ΠΑΟΚ, σεζόν 2011-12» αναμένεται να ανοίξει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του «δικέφαλου» για φέτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήδη κάποιες σκέψεις υπάρχουν, όσο θολό κι αν παραμένει το τοπίο σε πολλά επίπεδα.

Οι «ασπρόμαυροι» είναι μία από τις «γηραιότερες» ομάδες όσον αφορά το μέσο όρο ηλικίας των ενδεκάδων που έχει παρατάξει στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τα 27 παιχνίδια σε 21 περιπτώσεις ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερο μ.ό. ηλικίας απ' ό,τι ο αντίπαλός του.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα φετινά δεινά του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα οφείλονται στο μεγάλο μέσο όρο ηλικίας, διότι υπάρχει το παράδειγμα των περσινών πλέι οφ, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ κλείδωσε την πρώτη θέση στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια με τους Βιεϊρίνια, Βιτόλο και Μουσλίμοβιτς να είναι οι μόνοι κάτω των 30 ετών από εκείνους που αγωνίστηκαν.

Η πρόθεση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να ρίξουν το μέσο όρο ηλικίας είναι δεδομένη, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται το «ξήλωμα» όλων εκείνων που έχουν μπει στα «άντα». Αλλωστε, κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς από τους επτά παίκτες που έχουν περάσει τα 32 μόνο ένα συμβόλαιο λήγει.

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ως τεχνικός διευθυντής, είναι εκείνος που θα επωμιστεί το βάρος του ξεκαθαρίσματος. Για τον ΠΑΟΚ το να λύσει συμβόλαιο που τρέχει μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι, καθώς όσα χρήματα χρειαστούν για να γίνει αυτό θα αφαιρεθούν από το μπάτζετ της νέας σεζόν, ένα μπάτζετ το οποίο θα είναι μειωμένο σε σχέση με αυτό των τελευταίων χρόνων.

Λίγο πιο κάτω από το όριο των 32 ετών υπάρχουν τέσσερις παίκτες που είναι στα 30 και το μέλλον τους είναι λίγο πολύ γνωστό. Για τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Μίροσλαβ Σνάουτσνερ δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη αποχώρησης, όπως υπάρχει για τους Λούσιο Φιλομένο και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν και δύσκολα θα ανανεωθούν.
Κώστας Χαλκιάς

Ημ. γέννησης: 30/5/1974

Οταν ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα, ο Κώστας Χαλκιάς θα διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του και θα έχει μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Φέτος έχασε την πρωτοκαθεδρία που είχε τα δυο πρώτα χρόνια από τον Ντάριο Κρέσιτς. ΠΑΟΚ και Χαλκιάς αναμένεται να συζητήσουν το καλοκαίρι για το αν μπορούν να πορευτούν αρμονικά τη νέα σεζόν.

Μπρούνο Τσιρίλο

Ημ. γέννησης: 21/3/1977

Ο Ιταλός έκλεισε πριν από σχεδόν μία εβδομάδα τα 34. Ηδη έχει γίνει γνωστή η πρόθεση της διοίκησης να του ανανεώσει το συμβόλαιο, ανταμείβοντάς τον για τη φετινή του παρουσία με μειωμένες αποδοχές, κάτι που είναι πολύ πιθανόν ο Ιταλός να το δεχθεί για να κλείσει την καριέρα του στην Τούμπα.

Βλάνταν Ιβιτς

Ημ. γέννησης: 7/5/1977

Στην τρίτη του χρόνια στον ΠΑΟΚ ο Βλάνταν Ιβιτς δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη των δυο πρώτων ετών, με την αγωνιστική του πτώση να συμπίπτει με αυτήν του «δικέφαλου» σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Ο Σέρβος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2012 και σίγουρα θα επανεξεταστεί ο ρόλος του στην ομάδα.

Πάμπλο Γκαρσία

Ημ. γέννησης: 11/5/1977

Ο Ουρουγουανός μπαίνει στα 35 του σε δυο μήνες και έχει κάνει φέτος τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη χρονιά στην καριέρα του. Ο ίδιος με δηλώσεις του έκανε λόγο για «βετεράνους» που πρέπει να αντικατασταθούν, συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό του. Εχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, με την περίπτωσή του να είναι ιδιαίτερη.

Λίνο

Ημ. γέννησης: 1/7/1977

Ο Βραζιλιάνος έχασε όλη την προετοιμασία λόγω τραυματισμού, ακολούθως έπαιξε σε δέκα παιχνίδια και υπέστη υποτροπή. Από τότε που επέστρεψε δεν έφτασε ποτέ στα δικά του στάνταρ. Οι ισορροπίες είναι λεπτές, καθώς και αυτός έχει ένα ακόμα χρόνο συμβολαίου, όμως η παρουσία του και την επόμενη χρονιά δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη.

Πάμπλο Κοντρέρας

Ημ. γέννησης: 11/9/1978

Ο Χιλιανός αμυντικός το καλοκαίρι του 2008 είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο και λίγους μήνες αργότερα (Φεβρουάριο 2009) είχε κληθεί εσπευσμένα για ανανέωση μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Η συνολική του παρουσία δικαιολογεί εκείνη τη «βιασύνη» και ο Κοντρέρας θα αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ μόνο αν έρθει πρόταση που θα συμφέρει οικονομικά και τις δυο πλευρές.

Μίρκο Σαβίνι

Ημ. γέννησης: 11/3/1979

Ο Ιταλός αμυντικός βρέθηκε, τόσο το περασμένο καλοκαίρι όσο και πριν από τρεις μήνες, στην πόρτα της εξόδου, όμως παρέμεινε παρά το γεγονός ότι δεν έχει θέση βασικού στον «δικέφαλο». Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2012. Το ότι είναι η πλέον ακριβοπληρωμένη «ρεζέρβα» κάνει το μέλλον του στον ΠΑΟΚ αβέβαιο.

www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου