Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Πρωταθλητής στην... κούραση

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει 7 αγώνες χωρίς νίκη, αλλά όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί η «κοιλιά» αυτή δεν είναι τυχαία. Οπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, έχει δώσει φέτος τα περισσότερα παιχνίδια.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι σίγουρα πρωταθλητής στην κούραση, καθώς μέχρι τώρα έχει δώσει 41 επίσημα παιχνίδια από το καλοκαίρι και μετά και αν προστεθεί αυτό της Τετάρτης με τον Εργοτέλη που αναβλήθηκε λόγω των αγώνων με την ΤΣΣΚΑ, τότε μιλάμε για 42 αγώνες μίας ομάδας που έχει και υψηλό μέσο όρο ηλικίας των ποδοσφαιριστών.

Οι 41 αγώνες του ΠΑΟΚ χωρίζονται έως σήμερα, σε 24 για το πρωτάθλημα, 5 για το Κύπελλο, και 12 στην Ευρώπη με τα προκριματικά του Champions League και τα ματς του Europa League. Eίναι λοιπόν αντιληπτό ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν μεγαλύτερο φορτίο κούρασης να αντιμετωπίσουν , τη στιγμή μάλιστα που κρίνονται όλα σχετικά με το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Τρία ματς λιγότερα από τον ΠΑΟΚ, δηλαδή 38 έχουν ο Αρης και η ΑΕΚ και ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 35 ενώ πολύ πιο πίσω είναι ο Ολυμπιακός που από το καλοκαίρι και μετά έχει δώσει μόνο 31 επίσημα παιχνίδια.

Σίγουρα ο Μάκης Χάβος πρέπει να λάβει υπόψη τον παράγοντα της κούρασης, όπως φαίνεται και από τα τελευταία αποτυχημένα αποτελέσματα και στο μέτρο του δυνατού να; δώσει ανάσες σε βασικούς του όπως είναι ο Σαλπιγγίδης, ο Βιεϊρίνια, ο Γκαρσία, ο Κοντρέρας και ο Τσιρίλο που είναι οι παίκτες με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής!

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου