Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ήρθε η ώρα για τίτλο




Το σύνθημα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας έδωσε με τη σημερινή του συνέντευξη στο «Αθλητικό Metropolis» ο Πάμπλο Γκαρσία, χωρίς να παραλείψει να τονίσει για μια ακόμη φορά πως ο ΠΑΟΚ πορεύεται ως μια μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια.
Για το χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που κέρδισε η ομάδα, πόσο μάλλον που καταφέραμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Έγιναν πολλά πριν το παιχνίδι, δεν είχαμε τον κόσμο μαζί μας και έπρεπε να κερδίσουμε. Τίποτα πραγματικά δεν θεωρείται εύκολο στο ποδόσφαιρο, για όλα πρέπει να κοπιάσεις. Εμείς κοπιάσαμε πολύ κι αυτό μας δίνει περισσότερη χαρά για την πρόκριση».
Κληθείς να εξηγήσει τους λόγους που ο ΠΑΟΚ βγάζει τόσο πάθος στο γήπεδο όταν αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, ανέφερε: «Αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ ιδιαίτερα και όλοι θέλουμε να τα κερδίζουμε. Ο κόσμος μας έδειξε όλη τη βδομάδα πόσο σημαντικό είναι να κερδίσουμε, ήρθε στις προπονήσεις και μας έδωσε ένα ακόμη κίνητρο. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του Κυπέλλου».
Για το γεγονός ότι η νίκη αφιερώθηκε στον Πάμπλο Κοντρέρας υπογράμμισε: «Όλοι στην ομάδα είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, γι’ αυτό είμαστε μια πολύ μεγάλη οικογένεια, οπότε το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να του αφιερώσουμε τη νίκη. Προσωπικά έζησα ανάλογες στιγμές και γνωρίζω πως είναι. Δυστυχώς όλοι αργά ή γρήγορα θα περάσουμε τέτοιες στιγμές. Περιμένουμε τον Πάμπλο για να σταθούμε δίπλα του προκειμένου να ξεπεράσει γρήγορα αυτή τη στιγμή».
Για τα όσα συνέβησαν πριν το παιχνίδι με τον Άρη: «Περάσαμε πολύ σκληρές στιγμές. Ξέρουμε πως όταν πεθαίνουν δικά μας πρόσωπα, μπορεί να μην καταφέρουμε να τους αποχαιρετήσουμε. Αυτό συνέβη και με μένα που δεν αποχαιρέτησα τη μητέρα μου και θα το κουβαλάω μέχρι να πεθάνω. Στην ομάδα υπήρξε πριν το ματς ησυχία και θρήνος, δύσκολες στιγμές για να παίξεις μπάλα».
Για την αγάπη του κόσμου του ΠΑΟΚ ανέφερε: «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος και ευγνώμων για τον τρόπο που μου συμπεριφέρονται οι οπαδοί. Γνωρίζω πως ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και είναι ευθύνη μου να φέρομαι και να παίζω καλά, μια ευθύνη που μου γεννά η αγάπη του κόσμου».
Για την ώρα του ΠΑΟΚ για τίτλο τόνισε: «Αν το θέλει και ο Θεός, σίγουρα θα το πάρουμε. Κάναμε το πρώτο βήμα, αλλά θα πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Στο Κύπελλο θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, αλλά προέχει ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, όπου πρέπει να συγκεντρωθούμε».
Για την απόδοση του Σταύρου Τσουκαλά: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης που βγάζει προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα θα έχουμε και τον Αρίας, ενώ θα επιστρέψει σύντομα και ο Βιτόλο, αλλά υπάρχει και ο Μπαλάφας. Όλοι δίνουν το 100% για την ομάδα.
Ειδικά από τον Σταύρο είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση του».
Για τις δυνατότητες του Βιεϊρίνια υπογράμμισε: «Δυστυχώς για μας ο Βιεϊρίνια μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Ευτυχώς για εκείνον, δυστυχώς για μένα, μια ομάδα μπορεί να τον πάρει από τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ πως το Ισπανικό πρωτάθλημα του πάει πολύ και μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα εκεί».
Για το αν θέλει να γίνει –μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας- πρόεδρος του ΠΑΟΚ τόνισε: «Εγώ δεν είμαι για να φοράω κοστούμια και γραβάτες. Δεν σκέφτομαι όμως το μέλλον, αλλά μόνο το παρόν. Θέλω να παίξω μπάλα για 1-2 χρόνια ακόμη και από εκεί και μετά θα δω τι θα μου φέρει η ζωή».
Κληθείς να κάνει ένα σχόλιο για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη τόνισε: «Ήρθα στον ΠΑΟΚ από τους Ζαγοράκη και Βρύζα, οπότε θα είμαι πάντα ευγνώμων για μια ζωή σε αυτούς. Είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την ομάδα, μαζί πλέον με τον Παντελή Κωνσταντινίδη. Είναι πολύ όμορφο που άνθρωποι του ποδοσφαίρου ασχολούνται τόσο ενεργά με την ομάδα».
Για την παρουσία του Μάκη Χάβου στον πάγκο: «Πλέον όλοι είμαστε καλά, καθώς έχουμε μια δυναμική που ξέρουμε πως δουλεύει. Δεν μου αρέσουν προσωπικά τα μυστήρια και τα δράματα. Ο Χάβος δεν ασχολείται με τους αντιπάλους, πιστεύει πολύ σε εμάς και τα πράγματα είναι απλά, όπως πρέπει να είναι στο ποδόσφαιρο. Στον ΠΑΟΚ το νερό έχει μπει στο αυλάκι».
Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του ΠΑΟΚ τόνισε: «Είμαι ευγνώμων για την αγάπη του κόσμου, που περιμένω να γεμίσει το γήπεδο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Αν πάνε όλα καλά και επιστρέψει ο Κοντρέρας, να τον υποδεχθούν με ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα. Να υποστηρίζουν την ομάδα μέχρι θανάτου –όπως κάνουν μέχρι τώρα- κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να τους το ανταποδώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου