Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Στον ΠΑΟΚ το κραζειν φυγειν αδυνατον....

Στο δημοτικο μαθαίναμε: - Το να χτυπάς πονάει. - Ο πόνος είναι κακό πράγμα. ΑΡΑ να χτυπάς ειναι κακό πράγμα. Φτάνουμε σήμερα και λέμε: -Το κράξιμο είναι υγεία. - Υγεία είναι η δημοκρατία. ΑΡΑ Το κράξιμο είναι δημοκρατία. Μάλιστα.
Το να πας στο γήπεδο και να ακούς τον κάθε πρήχτη να ουρλιάζει που δε τραβάει η ομάδα, γιατί είτε δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται το ζόρι του είτε δεν έχει σε ποιον να τα πεί, πως το βαφτίζουμε αυτό δημοκρατία? Γιατί ο κάθε ένας που έχει τη στεναχώρια του να υπομένει και όλους του ξερόλες? Και να πεις ότι αύτοι οι άνθρωποι δικαιωνονται συχνά, πάει στο διάολο. Βέβαια δεν είναι όλοι ίδιου τύπου πρήχτες. Οι κατηγορίες είναι τρεις:

Πρώτη κατηγορία: Αυτοί που κράζουν όλο το χρόνο. Είναι δηλαδή αυτοί που ότι και να γίνει, ευχαριστημένοι δεν θα 'ναι. Προτιμούν να χάσει η ομάδα και να γιουχάρουν παρά να κερδίσει και να χαρούν. Δεν έχουν μάθει να αγαπάν την ομάδα, απλά ασχόλουνται για να βγάζουν τα προβλήματά τους. Πώς τους αναγνωρίζεις ? Έστω ότι είσαι τυχερός μες στην ατυχία σου και είσαι στο γήπεδο έχοντας πλάι σου έναν τετοιο.Άν κάνει καλό ματς αυτός που είχε προαποφασίσει να κράξει, ερχόμενος στο γήπεδο, τότε απλά καταπίνει τη γλώσσα του. Με άλλα λόγια δεν παραδέχεται ότι ξεφτιλίζεται και απλά ψάχνει τον επόμενο στόχο του. Μεγάλη ευχαρίστηση να το ζεις.

Δεύτερη κατηγορία: Πρήχτες - προπονητές. Μπορεί να τους βρεί κανείς κυρίως στις θύριες 5 και 6. Κοινό μυστικό? Όλοι έχουν παίξει μπάλα. Αυτοί αποτελούν σαφώς πιο υγιή κατηγορία, αλλά είναι το ίδιο εκνευριστικοί όταν το ματς έχει στραβώσει. Το κοινό τους με την πρώτη κατηγορία? Ξεφτιλίζονται διαρκώς. Βέβαια υπαρχουν κ αυτοι που λένε σωστά πράγματα, αλλά η πλειοψηφία τους καταδικάζει.

Τρίτη κατηγορία: Κράζουν ανάλογα με τη γενική τάση (κοινώς, τα αποτελέσματα). Αυτή είναι και η πιο πονεμένη ιστορία. Είναι θύματα του σοφού ρητού "Δοκάρι και μέσα όλα καλά, δόκαρι και έξω κράζω". Κυριακή γιούχα, τετάρτη αεροδρόμιο για αγκαλιές, κυριακή αεροδρόμιο για κλωτσιές.Φέτος τα ενεργά μέλη αυτής της κατηγορίας, πρέπει να άρχισαν τα ψυχοφάρμακα. Ποιός δε χλεύασε τους οπαδούς της αεκ που μπήκαν μέσα να πλακώσουν τους παίχτες τους στο ματς με το βάζελο και τελικά, από λάθος τους αποθέωσαν? Ε, τέτοιους έχουμε πολλούς. Έδω πρέπει να τονίσω οτι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι καναπεδάκηδες εκ πεποιθήσεως.

Η ένσταση μου δεν είναι οι διαφορετικές απόψεις, αλλά ο τρόπος και ο λόγος έκφρασής τους. Η πιο ώριμη αντιμετώπιση είναι: στηρίζεις μέχρι το τέλος. Και αν δεν είσαι ευχαριστημένος μη πάρεις διαρκείας ή αποδοκίμασε την ομάδα για όλη τη σεζόν στο τέλος. Αυτοί που κράζουν σήμερα, θα αποθεώσουν την άλλη τετάρτη. Ναι 4 φάγαμε από καφενείο, εχουμε να βάλουμε γκολ 5 ματς, αποδοκίμασε, αλλά τι τους βγάζεις άχρηστους? Αυτούς αποθέωσες με Φενέρ, γαύρο , ΤΣΣΚΑ. Δεν είναι μία κοινή χρονιά, 50 ματς έχουμε πολλά χρόνια να παίξουμε.Οι 12-13 τραβάνε το κουπί. Λάθη γίνανε, αυτή τη περίοδο δε διορθώνονται όμως. Όλα κρέμονται από ένα αποτέλεσμα. Και πέρυσι υπήρχε Χαλκιάς και ΑΡΔ, αλλά φέτος έγιναν βασικό θέμα. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, αλλά είναι κρίσιμη περίοδος και το ανάθεμα δε βοηθάει.


ΥΓ. Με τους ραδιοφωνικούς πρήχτες είναι απλά τα πράγματα, κλείνεις το ράδιο.
Υ.Γ.2 Αν σε 8 μέρες δεν έχουμε 3 νίκες, θα έχουμε γυρίσει 3 χρόνια πίσω.
Υ.Γ.3 Ούτε η αποθέωση βοηθάει. Αλλά είναι λιγότερο κουραστική.

ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΝΑΝΕ.

male4

8 σχόλια:

  1. κατα την διαρκεια του ματς δεν νομιζω οτι κραζει πολυς κοσμος, φαινεται οτι ειναι λιγοι επειδη οσοι κραζουν ξεχωριζουν και γυρνανε ολοι και τους κοιτανε... πλην σε καποιες εξωαγωνιστικες περιπτωσεις οπως σαλπιγγιδης/χαλκιας που κραζει πχ η θυρα 4 και δικαιωμα της...

    τα ραδια απο την αλλη ''ζουν'' απο το κραξιμο

    οσο για το δοκαρι και μεσα ή και εξω αυτο το εκ του αποτελεσματος ποτε δεν θα αλλαξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. an kai den aisthanomai aneta edw mesa... na eyhithw kali epityhia stis blogeriki prospatheia kai mia symvouli...

    svine t comments tou jimmy_boixos
    apla grafei piwmenos..

    asyrmatista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα λάθος υπάρχει στην όλη διατύπωση κράξιμο δεν είναι η αγανάκτηση που βγάζεις για την απόδοση ενός παίκτη την ώρα του παιχνιδιού είτε είσαι γήπεδο, είτε στο καφενείο. Κράξιμο ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ υπάρχει σ' αυτό το σόου που γίνεται στα ράδια το οποίο διαμορφώνει απόψεις και δημιουργεί κλίμα, είτε υποκινείται απο ΑΡΔ είτε όχι. Τώρα να γράφεις ολόκληρο κατεβατό για το οτι σε πρήζει ο δίπλα στον ματς με αυτά που λέει πάνω στα νεύρα του το θεωρώ άσκοπο. Το να σε πειράζει όλο αυτό που ακολουθεί μετα το καταλαβαίνω και είναι το σημαντικότερο πρόβλημα μας σαν ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα δεν λέμε; Ορίστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα στην κριτική για την απόδοση της ομάδας , έχει να κάνει με το ότι στα ραδιόφωνα , συνήθως βγαίνουν οπαδοί που δεν έχουν παρέες , ή δεν πηγαίνουν στο γήπεδο για να βγάζουν τα σώψυχα τους.
    Το να κάνει κάποιος κριτική πάνω στο τρόπο παιχνιδιού (και οχι στους παίχτες ) θεωρώ οτι είναι θεμιτό .
    Θα ήθελα να ήξερα πάντως αν όλοι αυτοί που κατηγορούν αυτούς που κάνουν κριτική ή έστω γκρινιάζουν για την ομάδα (εκτός ραδιοφώνου) θα λένε τα ίδια , αν η ομάδα συνεχίσει να έχει άσχημα αποτελέσματα στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το γεγονός ότι το κράξιμο δεν βοήθησε ποτέ κανέναν είναι αδιαμφισβήτητο.
    Το θέμα είναι όμως άλλο....
    Όταν θέλουμε να ξεφύγουμε από κάποιες καταστάσεις του παρελθόντος και να αλλάξουμε επίπεδο όπως λέμε τελευταία δεν είναι δυνατό αυτό να επιτευχθεί με μόνιμο κράξιμο, αμφισβήτηση γρίνια βρε αδερφέ!!
    Καλός ή κακός είμαστε μια ομάδα που παρά τη μεγάλη της επιθυμία να αλλάξει επίπεδο και να ανέβει σημαντικά δεν διαθέτει βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει μια ομάδα του Ελληνικού πρωταθλήματος:
    Α.Βρωμιά
    Β.Λαμογιά
    Γ.Αναισθησία
    Δ.Υπομονετικούς οπαδούς
    Και μη βιάζεστε να με κατηγορήσετε για το Δ γιατί μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας η υπομονή είναι κάτι άγνωστο στις τάξεις μας.Σε αντίθεση με τον ενθουσιασμό που όταν η ομάδα κάνει 1-2 καλά αποτελέσματα ρέει άφθονος.
    Τέλος πάντων για να ξαναγυρίσω σε αυτά που μας λείπουν σαν ομάδα χωρίς αυτά δεν έχεις προοπτικές για τίποτα.
    Μόνο αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και ισιώσουν τα λαμόγια ή στραβώσουμε εμείς βλέπω φως.
    Δύσκολα όμως και τα δύο δεν νομίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για πολλούς η ομάδα τους είναι προέκταση του εαυτού τους και πολλές φορές και του ανδρισμού τους. Για άλλους είναι μια εκτόνωση από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Η γκρίνια υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει όπως και σε κάθε γήπεδο του κόσμου. Τώρα αν η διοίκηση ή η ομάδα επηρεάζεται από αυτήν είναι άξιοι της μοίρας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. aeroplanoforo nimitz (6th fleet)12 Μαρτίου 2011 στις 1:16 μ.μ.

    350 ek eyrw i ritra toy adelino !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή