Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

«Είναι ταύρος»

Δύο γκολ και μια ασίστ είχε ο Τζέισι Οκβουνβάνε στην πρώτη προπόνηση με τον ΠΑΟΚ. Δείγμα θετικό για τον επιθετικό από το Μπαχρέιν. «Είναι ταύρος. Φέτος έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία», λέει στην «Εξέδρα» ο ρεπόρτερ της Μουσκρόν, Γιούργκεν Χίριλ.

Το όνομα Τζέισι Οκβουνβάνε προέκυψε την Κυριακή (27/12) για τον ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι ότι λίγοι το γνώριζαν. Μόνο οι ειδικοί στο βελγικό ποδόσφαιρο θα μπορούσαν να διατυπώσουν ασφαλή άποψη για το ποιόν του διεθνούς επιθετικού από το Μπαχρέιν. Εναν ειδικό έψαξε και βρήκε η «Εξέδρα» προκειμένου να δώσει στους αναγνώστες της μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για τον 24χρονο στράικερ, ο οποίος χθες (28/12) πραγματοποίησε την πρώτη προπόνησή του με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Πρόκειται για τον Γιούργκεν Χιρίλ, δημοσιογράφο της εφημερίδας «Νιούβλαντ» και αρμόδιο για το ρεπορτάζ της Μουσκρόν, ομάδα στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πρότινος ο Οκβουνβάνε. Ο Βέλγος συνάδελφος είχε να πει τα καλύτερα για τον παίκτη του Δικεφάλου του Βορρά που δοκιμάζεται, όμως επισήμανε ότι σε περίπτωση που τελικά αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ θα χρειαστεί ένα μικρό χρονικό διάστημα προσαρμογής.

Τι είδους παίκτης είναι ο Οκβουνβάνε; «Ας ξεκινήσουμε με το μεγαλύτερο προσόν του, το οποίο είναι αυτό που τον έκανε ξεχωριστό στο Βέλγιο. Είναι απίστευτα δυνατός και πολύ γυμνασμένος. Εχει πραγματικά αξιοθαύμαστη φυσική κατάσταση και ξέρει να παίζει καλά στη θέση του. Στη Μουσκρόν δεν έκανε καλή χρονιά πέρυσι, αλλά φέτος ήταν εξαιρετικός. Σκόραρε πολύ συχνά και γενικά δημιούργησε πολύ καλό όνομα στη χώρα μας» τόνισε ο Χιρίλ.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει κάτι καλό για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης, ειδικά μετά τον τελευταίο τραυματισμό του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, και η μεταγραφική αναζήτηση έχει επικεντρωθεί σε αυτό τον τομέα. Την ανεύρεση σέντερ φορ που θα κάνει τη διαφορά. Σύμφωνα με τον Βέλγο συνάδελφο, ο επιθετικός από το Μπαχρέιν έχει αυτή τη δυνατότητα. «Είναι ένας επιθετικός στον οποίο πάντα ο κάθε παίκτης νιώθει σίγουρος ότι μπορεί να του δώσει την μπάλα.

Εχει ποιότητα, δεν υπάρχει μόνο η δύναμη στο παιχνίδι του. Μπορεί να κρατήσει την μπάλα και να τη μοιράσει στους συμπαίκτες του, ενώ φέτος απέδειξε ότι είναι και σκόρερ. Πρόκειται για εξαιρετικό επιθετικό», τόνισε και συνέχισε μιλώντας για το δυνατό σημείο του Οκβουνβάνε. «Πέρα από το πόσο δυνατός είναι, είναι πολύ καλός και στο ψηλό παιχνίδι. Είναι αρκετά ψηλός κι αυτό τον βοηθάει, ενώ ξέρει να παίρνει σωστή θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή».

Καταλήγοντας, ο Χιρίλ επισήμανε ότι ίσως ο 24χρονος στράικερ να χρειάζεται περισσότερο χρόνο προσαρμογής συγκριτικά με άλλους παίκτες. «Δεν του ήταν εύκολο να παίξει στη Μουσκρόν την πρώτη χρονιά. Φαινόταν ότι χρειάζεται χρόνο. Αν τον αποκτήσει ο ΠΑΟΚ, νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένει να προσαρμοστεί, αλλά στο τέλος θα δικαιωθεί».

Δυνατός και κοντρολαρισμένος

Ο Τζέισι Οκβουνβάνε έκανε χθες (28/12) την πρώτη προπόνησή του στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, χωρίς βέβαια να φανεί οτιδήποτε αφορά το ταλέντο του στα 10 λεπτά που ο Φερνάντο Σάντος έδωσε εντολή στους παίκτες του να παίξουν οικογενειακό δίτερμα. Το μόνο που φάνηκε είναι πως ο 24χρονος επιθετικός από το Μπαχρέιν είναι ένας αρκετά δυνατός και κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής.

Ο αγωνιστικός χώρος των γηπέδων της Σουρωτής πάντως ήταν πολύ βαρύς για να δείξει οτιδήποτε παραπάνω ο Οκβουνβάνε. Ακόμα κι έτσι ωστόσο από χθες εμφανίστηκαν δειλά δειλά οι πρώτες σκέψεις απόκτήσής του, αφού ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο τον πιστεύει πολύ. Ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου του Βορρά τον έχει δει αγωνιζόμενο σε πολλά παιχνίδια, ενώ μέσα από συζητήσεις που είχε με τον ισχυρό άνδρα της Σταντάρ Λιέγης Λουτσιάνο ντ' Ονόρφιο πείστηκε πως πρόκειται για μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσει την τύχη του στον ΠΑΟΚ.

Από όσα έχουν μεταφερθεί στον Κονσεϊσάο, ο Οκβουνβάνε ήταν από τους ποδοσφαιριστές τους οποίους η Μουσκρόν σκόπευε να πουλήσει σε μία από τις μεγάλες ομάδες του Βελγίου. Η Κλαμπ Μπριζ έδειξε φιλολογικό ενδιαφέρον έπειτα από την καλή παρουσία του παίκτη τη φετινή σεζόν.

Βέβαια, για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να τον εντάξει στο ρόστερ του θα πρέπει πρώτα απ' όλα να αδειάσει μία θέση ξένου. Ακόμα πάντως κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο 24χρονος επιθετικός από το Μπαχρέιν δεν πρόκειται να είναι ο παίκτης που θα κληθεί να κάνει τη διαφορά. Βέβαια δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να αποκτηθεί και να δοθεί δανεικός σε ομάδα με την οποία ο ΠΑΟΚ έχει καλές σχέσεις και η οποία βέβαια θα επιβαρυνθεί το συμβόλαιο του παίκτη μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας θεωρεί ότι η περίπτωση του Οκβουνβάνε δεν μπορεί να καλύψει τις σημερινές ανάγκες της ομάδας και την τελική απόφαση αναμένεται να την πάρει ο Σάντος, ο οποίος θα τον δει στις προπονήσεις για μία εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή πάντως στον ΠΑΟΚ έχουν παγώσει όλες οι συζητήσεις για επιθετικό μέχρι να οριστικοποιηθεί αν θα επιστρέψει ή όχι ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Aλλωστε, είναι μία απόφαση που θα επιβαρύνει το μπάτζετ της ομάδας και θα πρέπει να την πάρει αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας από εδώ και στο εξής.

Ξεκαθαρίζει σήμερα (29/12) του Μπιζέρα

Ο Τζόε Μπιζέρα αναμενόταν αργά χθες (28/12) το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από τις ολιγοήμερες διακοπές που πέρασε στην Ουρουγουάη και σήμερα (29/12) αναμένεται να συναντηθεί με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο για να μιλήσουν για την υπόθεσή του. Σύμφωνα με όσα έχει μεταφέρει ο ίδιος στον Κονσεϊσάο, αλλά και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον Τύπο της Ουρουγουάης, ο Μπιζέρα έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με την Πενιαρόλ, την ομάδα από όπου άρχισε την καριέρα του. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, ο Μπιζέρα αναμένεται να λύσει άμεσα το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ. Αν συμβεί αυτό θα αδειάσει άλλη μία θέση ξένου, η οποία θα δώσει περισσότερες εναλλακτικές λύσεις για την υπόθεση του σέντερ φορ (γίνεται ευκολότερη η υπόθεση Οκβουνβάνε).

www.exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου