Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

«Είναι ταύρος»

Δύο γκολ και μια ασίστ είχε ο Τζέισι Οκβουνβάνε στην πρώτη προπόνηση με τον ΠΑΟΚ. Δείγμα θετικό για τον επιθετικό από το Μπαχρέιν. «Είναι ταύρος. Φέτος έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία», λέει στην «Εξέδρα» ο ρεπόρτερ της Μουσκρόν, Γιούργκεν Χίριλ.

Το όνομα Τζέισι Οκβουνβάνε προέκυψε την Κυριακή (27/12) για τον ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι ότι λίγοι το γνώριζαν. Μόνο οι ειδικοί στο βελγικό ποδόσφαιρο θα μπορούσαν να διατυπώσουν ασφαλή άποψη για το ποιόν του διεθνούς επιθετικού από το Μπαχρέιν. Εναν ειδικό έψαξε και βρήκε η «Εξέδρα» προκειμένου να δώσει στους αναγνώστες της μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για τον 24χρονο στράικερ, ο οποίος χθες (28/12) πραγματοποίησε την πρώτη προπόνησή του με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Πρόκειται για τον Γιούργκεν Χιρίλ, δημοσιογράφο της εφημερίδας «Νιούβλαντ» και αρμόδιο για το ρεπορτάζ της Μουσκρόν, ομάδα στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πρότινος ο Οκβουνβάνε. Ο Βέλγος συνάδελφος είχε να πει τα καλύτερα για τον παίκτη του Δικεφάλου του Βορρά που δοκιμάζεται, όμως επισήμανε ότι σε περίπτωση που τελικά αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ θα χρειαστεί ένα μικρό χρονικό διάστημα προσαρμογής.

Τι είδους παίκτης είναι ο Οκβουνβάνε; «Ας ξεκινήσουμε με το μεγαλύτερο προσόν του, το οποίο είναι αυτό που τον έκανε ξεχωριστό στο Βέλγιο. Είναι απίστευτα δυνατός και πολύ γυμνασμένος. Εχει πραγματικά αξιοθαύμαστη φυσική κατάσταση και ξέρει να παίζει καλά στη θέση του. Στη Μουσκρόν δεν έκανε καλή χρονιά πέρυσι, αλλά φέτος ήταν εξαιρετικός. Σκόραρε πολύ συχνά και γενικά δημιούργησε πολύ καλό όνομα στη χώρα μας» τόνισε ο Χιρίλ.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει κάτι καλό για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης, ειδικά μετά τον τελευταίο τραυματισμό του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, και η μεταγραφική αναζήτηση έχει επικεντρωθεί σε αυτό τον τομέα. Την ανεύρεση σέντερ φορ που θα κάνει τη διαφορά. Σύμφωνα με τον Βέλγο συνάδελφο, ο επιθετικός από το Μπαχρέιν έχει αυτή τη δυνατότητα. «Είναι ένας επιθετικός στον οποίο πάντα ο κάθε παίκτης νιώθει σίγουρος ότι μπορεί να του δώσει την μπάλα.

Εχει ποιότητα, δεν υπάρχει μόνο η δύναμη στο παιχνίδι του. Μπορεί να κρατήσει την μπάλα και να τη μοιράσει στους συμπαίκτες του, ενώ φέτος απέδειξε ότι είναι και σκόρερ. Πρόκειται για εξαιρετικό επιθετικό», τόνισε και συνέχισε μιλώντας για το δυνατό σημείο του Οκβουνβάνε. «Πέρα από το πόσο δυνατός είναι, είναι πολύ καλός και στο ψηλό παιχνίδι. Είναι αρκετά ψηλός κι αυτό τον βοηθάει, ενώ ξέρει να παίρνει σωστή θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή».

Καταλήγοντας, ο Χιρίλ επισήμανε ότι ίσως ο 24χρονος στράικερ να χρειάζεται περισσότερο χρόνο προσαρμογής συγκριτικά με άλλους παίκτες. «Δεν του ήταν εύκολο να παίξει στη Μουσκρόν την πρώτη χρονιά. Φαινόταν ότι χρειάζεται χρόνο. Αν τον αποκτήσει ο ΠΑΟΚ, νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένει να προσαρμοστεί, αλλά στο τέλος θα δικαιωθεί».

Δυνατός και κοντρολαρισμένος

Ο Τζέισι Οκβουνβάνε έκανε χθες (28/12) την πρώτη προπόνησή του στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, χωρίς βέβαια να φανεί οτιδήποτε αφορά το ταλέντο του στα 10 λεπτά που ο Φερνάντο Σάντος έδωσε εντολή στους παίκτες του να παίξουν οικογενειακό δίτερμα. Το μόνο που φάνηκε είναι πως ο 24χρονος επιθετικός από το Μπαχρέιν είναι ένας αρκετά δυνατός και κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής.

Ο αγωνιστικός χώρος των γηπέδων της Σουρωτής πάντως ήταν πολύ βαρύς για να δείξει οτιδήποτε παραπάνω ο Οκβουνβάνε. Ακόμα κι έτσι ωστόσο από χθες εμφανίστηκαν δειλά δειλά οι πρώτες σκέψεις απόκτήσής του, αφού ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο τον πιστεύει πολύ. Ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου του Βορρά τον έχει δει αγωνιζόμενο σε πολλά παιχνίδια, ενώ μέσα από συζητήσεις που είχε με τον ισχυρό άνδρα της Σταντάρ Λιέγης Λουτσιάνο ντ' Ονόρφιο πείστηκε πως πρόκειται για μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσει την τύχη του στον ΠΑΟΚ.

Από όσα έχουν μεταφερθεί στον Κονσεϊσάο, ο Οκβουνβάνε ήταν από τους ποδοσφαιριστές τους οποίους η Μουσκρόν σκόπευε να πουλήσει σε μία από τις μεγάλες ομάδες του Βελγίου. Η Κλαμπ Μπριζ έδειξε φιλολογικό ενδιαφέρον έπειτα από την καλή παρουσία του παίκτη τη φετινή σεζόν.

Βέβαια, για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να τον εντάξει στο ρόστερ του θα πρέπει πρώτα απ' όλα να αδειάσει μία θέση ξένου. Ακόμα πάντως κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο 24χρονος επιθετικός από το Μπαχρέιν δεν πρόκειται να είναι ο παίκτης που θα κληθεί να κάνει τη διαφορά. Βέβαια δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να αποκτηθεί και να δοθεί δανεικός σε ομάδα με την οποία ο ΠΑΟΚ έχει καλές σχέσεις και η οποία βέβαια θα επιβαρυνθεί το συμβόλαιο του παίκτη μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας θεωρεί ότι η περίπτωση του Οκβουνβάνε δεν μπορεί να καλύψει τις σημερινές ανάγκες της ομάδας και την τελική απόφαση αναμένεται να την πάρει ο Σάντος, ο οποίος θα τον δει στις προπονήσεις για μία εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή πάντως στον ΠΑΟΚ έχουν παγώσει όλες οι συζητήσεις για επιθετικό μέχρι να οριστικοποιηθεί αν θα επιστρέψει ή όχι ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Aλλωστε, είναι μία απόφαση που θα επιβαρύνει το μπάτζετ της ομάδας και θα πρέπει να την πάρει αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας από εδώ και στο εξής.

Ξεκαθαρίζει σήμερα (29/12) του Μπιζέρα

Ο Τζόε Μπιζέρα αναμενόταν αργά χθες (28/12) το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από τις ολιγοήμερες διακοπές που πέρασε στην Ουρουγουάη και σήμερα (29/12) αναμένεται να συναντηθεί με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο για να μιλήσουν για την υπόθεσή του. Σύμφωνα με όσα έχει μεταφέρει ο ίδιος στον Κονσεϊσάο, αλλά και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον Τύπο της Ουρουγουάης, ο Μπιζέρα έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με την Πενιαρόλ, την ομάδα από όπου άρχισε την καριέρα του. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, ο Μπιζέρα αναμένεται να λύσει άμεσα το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ. Αν συμβεί αυτό θα αδειάσει άλλη μία θέση ξένου, η οποία θα δώσει περισσότερες εναλλακτικές λύσεις για την υπόθεση του σέντερ φορ (γίνεται ευκολότερη η υπόθεση Οκβουνβάνε).

www.exedrasports.gr

Εντίνιο: "Γιατί όχι στον ΠΑΟΚ"

Ενδιαφέρον για την επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ δείχνει ο Εντίνιο.

Ο Πορτογάλος παίκτης με δηλώσεις του στην "Abola" τόνισε ότι ο στόχος του είναι να κληθεί στην εθνική Πορτογαλίας ενόψει του Μουντιάλ.

"Όντως υπάρχει ενδιαφέρον. Ο Σέρτζιο Κονσεισάο με έχει προσεγγίσει και με ρώτησε αν θέλω να ενισχύσω στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Αλλά δεν υπάρχει επίσημη πρόταση ακόμη. Θα μου άρεσε να πάω στη Θεσσαλονίκη. Ο Φερνάντο Σάντος είναι προπονητής εκεί, ο Σέρτζιο τεχνικός διευθυντής και παίζει ο Βιεϊρίνια. Θα είναι και εύκολη η προσαρμογή μου, καθώς έχω αγωνιστεί ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΚ", τόνισε ο Εντίνιο που δείχνει ότι η σκέψη να επιστρέψει στην Ελλάδα έχει ωριμάσει.

Για τη μικρή συμμετοχή του με την ομάδα της Μάλαγα, δήλωσε: "Αισθάνομαι καλά αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο ευνοϊκά για μένα εδώ. Αγωνίζομαι σπάνια. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά για να ξαναπάρω ευκαιρίες. Είμαι φιλόδοξος και θέλω να συνεχίζω ώστε να κληθώ στην εθνική Πορτογαλίας. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να παίζω πιο συχνά. Μόνο τότε θα ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη του Κάρλος Κεϊρός και θα με καλέσει".

www.sport24.gr

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Σενάρια για «όχι» Σαλπιγγίδη

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, δεν θα δεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού. Ο «Σάλπι» αποθεώθηκε από φίλους του ΠΑΟΚ σε νυχτερινό κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Ο διεθνής φορ από «μαύρο πρόβατο» που ήταν στην συμπρωτεύουσα πλέον έχει γίνει και πάλι από τους πιο αγαπητούς παίκτες των φίλων του «δικεφάλου». Πλέον ακούγεται πολύ έντονα η επιστροφή του «Σάλπι» στην Τούμπα και κάτι τέτοιο δεν είναι διόλου απίθανο.

Ο στράικερ του Παναθηναϊκού δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση (περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ για τέσσερα χρόνια) που του έχει κάνει η αθηναϊκή ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση του θα είναι αρνητική προς τους πράσινους.

Αποθέωση σε «Σάλπι»

Η κατάσταση που επικρατούσε στην Θεσσαλονίκη για τον Σαλπιγγίδη έχει αλλάξει άρδην. Υπενθυμίζουμε ότι το Πάσχα ο Ελληνας επιθετικός είχε περάσει τις γιορτινές μέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα του και του είχε γίνει «πέσιμο» σε μια καφετέρια αλλά λόγω των ψυχραιμότερων τα χειρότερα αποφεύχθησαν. Μέσα στο 2009 ο «Σάλπι» είχε δεχτεί ακόμα μια φορά κάτι ανάλογο αλλά αυτά πλέον δεν υπάρχουν. Πριν λίγα 24ωρα ο πράσινος άσος βρέθηκε σε νυχτερινό μαγαζί στην Πολιτεία της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του αεροδρομίου, για να παρακολουθήσει την Δέσποινα Βανδή με τους Going Through.

«Σαλπιγγίδης οε οε οε»

Ο Σαλπιγγίδης καθόταν πρώτο τραπέζι πίστα μαζί με κάτι φίλους του από τη Θεσσαλονίκη και ο Νίκος Βουρλιώτης (ΝiVo) έκανε μέσω μικροφώνου γνωστή την παρουσία του διεθνή φορ στο μαγαζί. Τότε ήρθε η αποθέωση για τον παίκτη με τους φίλους του ΠΑΟΚ να φωνάζουν: «Σαλπιγγίδης οε οε οε». Οταν ο ποδοσφαιριστής έφυγε από το μαγαζί τον σταμάτησαν φίλοι του δικεφάλου και του τόνισαν: «Ασε τον Παναθηναϊκό και έλεγε στον ΠΑΟΚ» με τον Σαλπιγγίδη να χαμογελά και να κουνάει καταφατικά το κεφάλι του.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο παίκτης είχε αφήσει άφωνο τον Θοδωρή Ζαγοράκη, όταν ήταν στην προεδρία του ΠΑΟΚ του είχε πει ότι θέλει να επιστρέψει στην Τούμπα επειδή κάτι χρωστάει. Πλέον η επιστροφή του Σαλπιγγίδη στην Θεσσαλονίκη φορώντας την φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος είναι πιο κοντά από ποτέ αν και ο ΠΑΟΚ δεν του έχει κάνει ακόμα πρόταση και ο μάνατζερ του παίκτη θέλει να τον στείλει σε ομάδα του εξωτερικού.

Στην Λειβαδιά ο Αμπουμπακάρι

Ο Αμπουμπακάρι θα συνεχίσει την καριέρα του για τους επόμενους έξι μήνες στον Λεβαδειακό του Γιάννη Κομπότη, ο παίκτης του ΠΑΟΚ μετά της συζύγου του αποφάσισαν ο παίκτης να πει το ναι στην ομάδα της Βοιωτίας.

www.gazzetta.gr

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Πολλά μα πάρα πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Διάφορες πηγές απο Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη διαρρέουν οτι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής θέλει να γυρίσει στην ομάδα που αγαπάει και τον ανέδειξε. Η αγάπη του μάλιστα είναι τόσο μεγάλη που φτύνει τα φράγκα του βάζελου και αδιαφορεί για τους παχυλούς μισθούς που το προσφέρουν ομάδες της Premier League.
Δε μπορώ να γνωρίζω αν όλα αυτά στέκουν.Δε μπορώ επίσης να ξέρω τον χαρακτήρα αυτού του ποδοσφαιριστή κάτι που δε με απασχολεί άλλωστε. Για το μόνο που μπορώ να μιλήσω είναι για τα δεδομένα που χουμε ως σήμερα γιαυτόν για την ποδοσφαιρική του ζωή, που αν τα αναλύσουμε με βάση τη λογική θα φτάσουμε σε κάποια προφανή συμπεράσματα.
Καταρχήν κανείς επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δε μπορει να λέει οτι είναι οπαδός κάποιας ομάδας. Το χαρακτηριστικό κάθε οπαδού ανά τον κόσμο είναι οτι δίνει λεφτά στην ομάδα του. Δε παίρνει. Πλέον το ντεμέκ οπαδιλίκι δε θα πρεπε να περνάει στον κόσμο, πόσο μάλλον στο κόσμο του ΠΑΟΚ που χει πληγωθεί πολλές φορές σαυτό το θέμα.
Εξάλλου αν αγαπάς κάποιον φαίνεται στα δύσκολα!Και ο ποδοσφαιριστής αυτός ,όταν ήταν στα δύσκολα στην ομάδα που αγαπούσε σηκώθηκε και έφυγε!
Οπότε φτάνει αυτός ο παπάς με τον ποδοσφαιριστή αυτόν!

ΠΑΟΚ ΠΑΝΤΟΥ!!!!

«Ο ΠΑΟΚ θα πετάξει στην κορυφή»


«Φτερά» στα όνειρα των οπαδών του ΠΑΟΚ για ακόμη καλύτερη πορεία, δίνει ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο με τη φράση του «θα περάσουμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό», σε συνέντευξή του στο περιοδικό της ομάδας. Για τον Θοδωρή Ζαγοράκη μίλησε ο Ζήσης Βρύζας. «Θέλω τίτλο με τον ΠΑΟΚ» είπε ο Αντελίνιο Βιεϊρίνια.
Ο –για λίγες μέρες ακόμη όπως δείχνουν τα πράγματα- πρόεδρος του δικεφάλου του βορρά, επισήμανε στο επετειακό τεύχος του περιοδικού του ΠΑΟΚ ότι ο Ζαγοράκης παραμένει κοντά στην ομάδα, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στην πιθανή επιστροφή του «Ζαγόρ».
«Το 2009 ήταν γενικά ένα καλό έτος για τον ΠΑΟΚ. Προσωπικά, μου αφήνει πικρή γεύση στο τέλος της χρονιάς η αποχώρηση του Θόδωρου Ζαγοράκη, με τον οποίο με συνδέει στενή, αδελφική φιλία. Θα ήθελα να σχεδιάζαμε μαζί και την επόμενη χρονιά, θα ήθελα να συνεχίζαμε μαζί αυτό που ξεκινήσαμε πριν 2,5 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ δεν επιτρέπεται να αφήνει ανθρώπους σαν τον Θόδωρο να φεύγουν από την ηγεσία του», είπε και σημείωσε πως ο «Τεό» είναι πάντα κοντά στον ΠΑΟΚ: «Ο Θοδωρής είναι κοντά μας με την πείρα, τις γνώσεις και το ένστικτό του». 
Κονσεϊσάο: «Πιο ψηλά από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό»
Δηλώσεις έκανε και ο νέος τεχνικός διευθυντής, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο «Δικέφαλος» θα φτάσει σύντομα το επίπεδο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού!
«Ήταν τεράστια η τιμή που μου έκανε ο Ζήσης Βρύζας να αναλάβω τεχνικός διευθυντής. Συνεχίζω να βρίσκομαι ενεργά μέσα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο ήθελα πολύ, καθώς δέθηκα με την ομάδα. Θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, καθώς, ζώντας περίπου δύο χρόνια στην Ελλάδα, διαπίστωσα ότι έχει τη δυναμική για να βρεθεί στην κορυφή. Ο ΠΑΟΚ έχει τον “αέρα” των μεγάλων ομάδων. Ο κόσμος του είναι επιπέδου Champions League και σίγουρα ο καλύτερος που έχω δει στην καριέρα μου. Εμείς προσπαθούμε από την πλευρά μας να κάνουμε και την ομάδα μέσα στο γήπεδο επιπέδου Champions League.

Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Με την πορεία που διανύουμε τα τελευταία δύο χρόνια κάποια στιγμή θα βρεθούμε πάνω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό! Θέλω να δω τον ΠΑΟΚ στο Champions League και να κατακτά τίτλους. Αυτό θέλουμε όλοι στην ομάδα και γι’ αυτό δουλεύουμε σκληρά. Και στη ζωή μου και στην καριέρα μου έχω μάθει ότι, όποιος δουλεύει σκληρά και έχει υπομονή, ανταμείβεται».

Βιεϊρίνια: «Στόχος ο τίτλος»
Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιειρίνια μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και τόνισε αρχικά για την δική του παρουσία: «Σκέφτομαι ήδη το επόμενο μισό του πρωταθλήματος, θέλω να είμαι ακόμα καλύτερος στην συνέχεια για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα του ΠΑΟΚ. Πέρυσι έμεινα αρκετό καιρό εκτός ομάδας, φέτος όλα πάνε καλά και έτσι θέλω να συνεχίσω, για να βοηθάω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ».

Για την επέκταση του συμβολαίου του και τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ: «Την επέκταση την βλέπω ως ένα βραβείο για τις εμφανίσεις μου με την ομάδα. Όσον αφορά το μέλλον μου θέλω να ολοκληρώσω το συμβόλαιο μου και θέλω να πάρω έναν τίτλο, πρωτάθλημα ή Κύπελλο γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μία τέτοια ομάδα, που πρέπει να κερδίζει τίτλους. Όσοι αγαπάνε τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο, καταλαβαίνουν ότι του λείπει ένας τίτλος. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τον τελευταίο τίτλο και το μεγαλείο του ΠΑΟΚ επιτάσσει έναν τίτλο. Αυτό αξίζει στην ομάδα, τον προπονητή, τους παίκτες, τον κόσμο. Πραγματικά και πέρυσι κάναμε εξαιρετική χρόνια αλλά δεν ήρθε ο τίτλος. Οπότε αυτό που λείπει από την ομάδα είναι ένας τίτλος και θα κάνω το παν για να τα καταφέρουμε».

Σε ερώτηση για ποιον παίκτη από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε μέχρι τώρα ο Βιειρίνια απάντησε: «Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Πολύ καλοί είναι ο Γκαρσία, ο Βιτόλο, ο Κουτσιανικούλης, ο Κοντρέρας. Αλλά αν πρέπει να διαλέξω κάποιον αυτός θα είναι ο Γκαρσία, που τον αγαπάει ο κόσμος ενώ είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος» ενώ για την ομάδα που ξεχώρισε από τις υπόλοιπες είπε: «Θέλω να πω ότι μιλάω καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι, θα ξεχωρίσω τον Ολυμπιακό για τους παίκτες που έχει αλλά και την Καβάλα που είναι η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος όντας νεοφώτιστη στην κατηγορία».

www.exedrasports.gr

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

«Ψήνεται» για καλοκαίρι η επιστροφή «Σάλπι», για τώρα «παίζουν» Βορονίν και Σιριάκ

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας επιθυμεί εδώ και αρκετό καιρό να δει και πάλι τον Δημήτρη Σαλπιγγγίδη να φορά τη φανέλα της ομάδας. Το τελευταίο διάστημα οι φήμες περί έντονου ενδιαφέροντος του «Δικεφάλου» για τον διεθνή άσο δείχνουν να παίρνουν «σάρκα και οστά», με τους ιθύνοντες των «ασπρόμαυρων» να κάνουν τις κινήσεις τους έτσι ώστε ο διεθνής άσος να γίνει και πάλι κάτοικος Τούμπας το καλοκαίρι.
Οι τελευταίες πληροφορίες, που επίσημα όπως είναι φυσικό δεν επιβεβαιώνονται, αναφέρουν πως υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για την υπογραφή τετραετούς συμβολαίου συνεργασίας. Ο «Σάλπι» επιθυμεί να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα φέρεται αυτή του την επιθυμία να την έχει εκφράσει και στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να υπάρξουν μετά την είσοδο του 2010, οπότε και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα έχει το δικαίωμα να συζητήσει με όποια ομάδα επιθυμεί, αφού σε έξι μήνες ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του με τους «πράσινους».

Προτάθηκε ο Τζιμπούρ, Ρουμάνοι για Νικουλάε

Για τώρα, οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου» εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις επιθετικών, με αυτές των Αντρέι Βορονίν (Λίβερπουλ) και Γκοϊ Μπι Σιριάκ (Σταντάρ Λιέγης) να βρίσκονται ψηλά στη λίστα. Αξίζει να σημειωθεί πως στον ΠΑΟΚ προτάθηκε και ο Ράφικ Τζιμπούρ, με τον Φερνάντο Σάντος πάντως να απαντά αρνητικά λόγω του προβληματικού χαρακτήρα του επιθετικού της ΑΕΚ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρουμανία, ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για τον Ρουμάνο επιθετικό της Ντιναμό Βουκουρεστίου Μάριους Νικουλάε, ο οποίος πάντως έχει συμβόλαιο για τα επόμενα 2,5 χρόνια με την ομάδα του.

*** Στην ιδιαίτερα πατρίδα του, Βραζιλία βρίσκεται ο νεοαποκτηθείς, Κριστιάνο Μοράες, που θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη στις 28 Δεκεμβρίου.

www.sportnet.gr

Half PAOK!!!


Τελείωσε λοιπόν το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, το πρώτο μισό της χρονιάς με την ομάδα μας να βρίσκεται μέσα στους 2 απο τους 3 στόχους της για φέτος. Η γεύση που μας αφήνει η μισή αγωνιστική χρονιά ειναι μάλλον γλυκόπικρη.
Καταφέραμε και αποκλειστήκαμε από μια ομάδα που και στα δυο παιχνίδια ήταν χειρότερη από μας και αυτό μας πονάει ακόμα και σήμερα.
Για τα ντέρμπυ 0 στα 3. Ήττα απο ΟΣΦΠ, ήττα απο ΠΑΟ, ήττα απο ΑΕΚ. Παρόλαυτά ο ΠΑΟΚ είναι μόνος 3ος, αλλά πολύ μακριά απο τον 1ο. Στο κύπελλό έχουμε τον Πανσεραικό και είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε!
Είναι φανερό οτι μας λείπει ο σέντερ φορ. Αν καταφέρει ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει παίχτη που να σκοράρει τότε μπορούμε να μπούμε πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα!
 Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος, αλλά αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ειναι να κερδίσουμε τουλάχιστόν ένα ντέρμπυ στη κανονική περίοδο!

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

-2 από πέρσι

Σύγκριση του φετινού πρώτου γύρου με τον περσινό πρώτο γύρο:

Εργοτελης - ΠΑΟΚ 0-2

Με ένα γκολ του Αραμπατζή (52') και ένα του Βιερίνια (65') η ΠΑΟΚΑΡΑ μας πέρασε από το παγκρήτιο. Ο ΠΑΟΚ ήταν σοβαρός σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο αν και δεν απειλήσαμε ιδιαίτερα τον αντίπαλο, είχαμε την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε δυνατα και με τα δύο γρήγορα γκολ καθαρίσαμε το παιχνίδι.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

«Δεν έφυγα ποτέ από τον ΠΑΟΚ»


















Ο Θόδωρος Ζαγοράκης επιστρέφει και πάλι στην ζωή των ΠΑΟΚτσήδων, καθώς αναλαμβάνει την προεδρία μετά τις 8 Ιανουαρίου. «Δεν έφυγα ποτέ από τον ΠΑΟΚ» δήλωσε στο “gazzetta.gr”, ο «Τέο».

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης μετά την απόφαση του να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου στις 8/10/09 επιστρέφει και πάλι στην θέση που του αρμόζει. Μετά από διαβουλεύσεις, βρέθηκε η φόρμουλα της επανόδου του Θόδωρου Ζαγοράκη στην προεδρία της ΠΑΕ. Η επίτευξη της συμφωνίας έγινε την Τετάρτη (16/12) και επικυρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (17/12), στο περιθώριο του γεύματος που δόθηκε για όλη την ομάδα.
Βρέθηκε και ο τρόπος ώστε να μην θιχτεί ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος με επιτυχία δουλεύει για το καλό του ΠΑΟΚ. Ο νυν πρόεδρος θα παραμείνει ως "παρά τω προέδρω" και ουσιαστικά ο Δικέφαλος του Βορρά θα έχει στην κορυφή της ηγεσίας του το δίδυμο Ζαγοράκη-Βρύζα. Η επιστροφή Ζαγοράκη θα γίνει επίσημα, με την ανανέωση της θητείας της διοίκησης και τη συμπλήρωσή της, από το Πρωτοδικείο, μετά τις 8 Ιανουαρίου του 2010. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης ερωτηθείς από το “gazzetta.gr” για την επιστροφή του στην ΠΑΕ είπε: «Δεν έφυγα ποτέ από τον ΠΑΟΚ. Ήμουν πολύ κοντά στην ομάδα, δίπλα στα παιδιά»

Στην Θεσσαλονίκη λέγεται πως την επάνοδο του «αρχηγού» επιθυμούν και οι υποψήφιοι επενδυτές. Είναι απαράβατος όρος για να βάλουν τα χρήματά τους στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ που θα ανοίξει σε λίγες ημέρες.

Βέβαια κάποια στιγμή θα πρέπει να εξηγήσει στους φιλάθλους τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση της παραίτησης. Αυτό πρέπει να το κάνει και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

www.gazzetta.gr

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Poll

ΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ Η ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ

Κρέσιτς 15 (32%)

Τσιρίλο 12 (26%)

Φωτάκης 14 (30%)

Αμπουμπακάρι 2 (4%)

Κουτσιανικούλης 22 (47%)

Παπάζογλου 5 (10%)

Φιλομένο 15 (32%)

Σαβίνι 2 (4%)

Βιτόλο 23 (50%)

Μουν 4 (8%)

Σορλέν 12 (26%)

Βιερίνια 42 (91%)

Καμία 4 (8%)

Σαλπιγγίδη το νου σου!

Σαλπιγγίδη το νου σου!Επείδή πολλά ακούγονται μη τολμήσεις να γυρίσεις στον ΠΑΟΚ!!
Είσαι ανεπιθύμητος!!!Φασούλα της γενιάς μας!!

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Κοντά στην έξοδο ο Αμπουμπακάρι

Με τον ερχομό του Κριστιάνο Μοράες, στον ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένοι να αδειάσουν μια θέση ξένου για να χωρέσει στο ρόστερ της ομάδας ο Βραζιλιάνος μέσος. Πιθανό το ενδεχόμενο να δοθεί δανεικός ο Αμπουμπακάρι στον Λεβαδειακό. Καμία εξέλιξη στο θέμα του φορ.

Οδεύει προς Λεβαδειακό ο Αμπουμπακάρι

Ο Ζήσης προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα με τις θέσεις των ξένων και το ενδεχόμενο να δώθεί δανεικός ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι φαντάζει αρκετά πιθανό. Μάλιστα οι άνθρωποι του Λεβαδειακού δείχνουν σίγουροι πως ο παίκτης θα φορέσει την πράσινη φανέλα. Αλλωστε οι σχέσεις του Γιάννη Κομπότη με τους διοικούντες τον ΠΑΟΚ είναι άριστες, γεγονός που ενισχύει το ενδεχόμενο δανεισμού του 23χρονου άσου.

Στάσιμο του φορ

Καμία εξέλιξη δεν σημειώθηκε στο θέμα της απόκτηση ενός επιθετικού, καθώς οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν να ασχοληθούν με άλλα ζητήματα αυτές τις ημέρες. Το πιθανότερο είναι να καταπιαστούν με τα μεταγραφικά την ερχόμενη Παρασκευή (18/12).

www.exedrasports.gr

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ανέκδοτο!

Ανεβαίνει ένας Αθηναίος στη Σαλονίκη, εκεί που περπατάει στη πλατεία
Ναυαρίνου, βλέπει έναν περαστικό να προχωρά με απλανές βλέμμα και των ρωταέι:
Αθηναίος: Συγγνώμη φίλε μου, θα μπορούσα να σου κάνω μια ερώτηση?

Σαλονικιος: Κανε με.

Αθηναίος: Τι ομάδα είσαι;;

Σαλονικιός: Καλλά ερωτηση είναι αυτή που με κανείς;;ΠΑΟΚ και τα μυαλλλά
ανάσκελλλα!

Αθηναίος: Και γιατί είσαι ΠΑΟΚ αν επιτρέπεται;;

Σαλονικιός: τι και γιατι ρε φιλλαρακι πλλακα με κάνεις μεσημεριάτικα;
Γιατι ο προπάππους μου ήταν απο την Πόλη και έγινε ΠΑΟΚ,ο παππούς μου ήταν ΠΑΟΚ
ο μπαμπάς μου είναι ΠΑΟΚ κτλ κτλ

Αθηναίος: Δηλαδή εάν ο προπαππους σου ήταν μαυραγορίτης, ο παππούς σου χαφιές
και ο πατέρας σου εμπορος ναρκωτικών τι ομάδα θα πρεπε να σουνα;;

Σαλονικιός: Άρης ρε φιλλάρα θα 'μουνα ,Αρης

Kαβάλα-ΠΑΟΚ 9000 Παοκτσήδες!!!





Καβάλα-ΠΑΟΚ 0-0 !!


Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Καβάλα κατάφερε να στείλει τρεις φορές την μπάλα στο δοκάρι του Κάλατς και να χάσει άλλες τρεις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ! Ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να βάλει γκολ στις υπόλοιπες φάσεις και γι' αυτό ευθύνεται ο τερματοφύλακας της Καβάλας. Τελικό αποτέλεσμα 0-0…
THE MATCH: Μοιράστηκαν τους βαθμούς στο «Ανθή Καραγιάννη» η Καβάλα με τον ΠΑΟΚ, καθώς στη μεταξύ τους αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Superleague, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0. Η συνάντηση ξεκίνησε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση εξαιτίας της (μικρής) φωτιάς που άναψε πέριξ του αγωνιστικού χώρου, στα χαρτιά που είχαν πέσει από την εξέδρα. Να σημειωθεί, ακόμη, ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ είδαν τη μπάλα να προσκρούει τρεις φορές στα αντίπαλα δοκάρια.
Υστερα από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, στη διάρκεια του οποίου καταγράφηκαν μόνο δύο ευκαιρίες όταν στο 30΄ ο Παπάζογλου δεν βρήκε τη μπάλα σε κενή εστία στη σέντρα του Λίνο και στο 44΄ ο Ρινκόν νικήθηκε από τον Χαλκιά, η κατάσταση άλλαξε άρδην στην επανάληψη. Ο Δικέφαλος πίεσε πολύ τους γηπεδούχους και έχασε μεγάλες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα τα τρία (!) δοκάρια που είχαν οι παίκτες του Σάντος: στο 48΄ ύστερα από σέντρα-σουτ του Τσιρίλο, στο 62΄ σε σουτ του Λίνο και στο 66΄ σε κεφαλιά του Παπάζογλου, ύστερα από σέντρα του Λίνο. Να σημειωθεί επίσης ότι στο τρίλεπτο 50΄-52΄ ο ΠΑΟΚ έχασε ισάριθμες μεγάλες ευκαιρίες, με την κεφαλιά του Ίβιτς (50΄), το τετ α τετ του Παπάζογλου με τον Κάλατς (51΄) και το σουτ του Βιεϊρίνια (52΄) από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
PLAY IT AGAIN: Η φάση του Παπάζογλου στο 67’. Αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ο Λίνο σεντράρει ακριβώς στο κεφάλι του νεαρού άσου αυτός πιάνει την κεφαλιά και την στέλνει προς τα πίσω, στο παράθυρο του Κάλατς. Δεν γυρίζει να κοιτάξει την κατάληξη της φάσης. Γνωρίζει ότι είναι γκολ... Λάθος του. Η μπάλα έχει κατάληξη για τρίτη φορά στο δοκάρι του τερματοφύλακα της Καβάλας! Play it again please…Οχι άλλο κάρβουνο (όπου κάρβουνο βλέπε δοκάρι)!
DELETE: Παπάζογλου, Βιεϊρίνια και Καβάλα. Μιλάμε για δύο παίκτες μεγάλης αξίας οι οποίοι μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα στο μέλλον. Όμως αυτό δεν διαγράφει τα σημερινά τους καμώματα. Τουλάχιστον σε τέσσερις περιπτώσεις οι δύο παίκτες του Δικεφάλου θα έπρεπε να είχαν καρφώσει την μπάλα στα δίχτυα του Κάλατς. Αντίθετα αυτοί προτίμησαν να βάλουν σε κόπο τα παιδιά για τις μπάλες… Από την πλευρά της η Καβάλα απλά δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Ούτε σχέδιο, ούτε προσανατολισμός… Το απόλυτο μηδέν. Μακράν η χειρότερη εμφάνιση της στο φετινό πρωτάθλημα έως τώρα, δίνοντας συνέχεια στο αρνητικό σερί που έχει δημιουργήσει τις τελευταίες αγωνιστικές.
ΤΗΕ SPECIAL ONE: Ζέλικο Κάλατς. Το παρουσιαστικό του σε ξεγελά. Η κοιλίτσα και τα γκρίζα μαλλιά σε προδιαθέτουν για κάνα συνταξιούχο, ο οποίος χάθηκε στον δρόμο προς το ταμείο του ΙΚΑ... Και όμως ο συγκεκριμένος τύπος διαθέτει ρεφλέξ που θα ζήλευαν πολλοί εικοσάρηδες συνάδελφοι του. Αν σε αυτά προσθέσεις την εμπειρία και το μυαλό του, τότε στο σύνολο μας κάνουν έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Λίγκας. Αν η εκπομπή στην τηλεόραση λέγεται «Η εκδίκηση της ξανθιάς» τότε η Superleague θα έπρεπε να σκεφτεί να κάνει ένα ριάλιτι με την ονομασία,  «Η εκδίκηση των…γκριζομάλληδων», έχοντας εκτός του Κάλατς και το Νικοπολίδη στα υπόψη της!
50-50: Τίποτα το μεμπτό. Ακόμα και η φάση με το χέρι του Ντουγκλάο δεν μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη αφού στο ριπλέι φαίνεται ότι ο παίκτης προστατεύει το πρόσωπό του…
ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Άλλη μια μεστή εμφάνιση από τον Τάσο Κάκο. Πάντα κοντά στις φάσεις, σωστά σφυρίγματα, σωστές οι κάρτες του… Για άλλη μια φορά απέδειξε γιατί σωστά θεωρείτε η κορυφαία σφυρίχτρα στα ελληνικά γήπεδα.
ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ: Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το μεγάλο παιχνίδι της Βορείου Ελλάδας, για την 14η αγωνιστική της Superleaegue… Οι οπαδοί και των δύο ομάδων δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που πραγματικά δεν περιμέναμε, κάνοντας το «Ανθή Καραγιάννη» να φαίνεται Μπομπονέρα με τα άπειρα χαρτάκια που πέταξαν πριν από την έναρξη του αγώνα. Από τα πολλά χαρτάκια μάλιστα και τις φωτοβολίδες που ακολούθησαν, δημιουργήθηκαν και μικρές εστίες φωτιάς με τον Κάκο να καθυστερεί το παιχνίδι και την πυροσβεστική να επεμβαίνει για να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο. Στα αγωνιστικά δυναμικό το ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες. Αξιο αναφοράς ότι στο 8’ οι γηπεδούχοι είχαν κιόλας δύο κάρτες για δυνατό παιχνίδι. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ με κινητήριο μοχλό τον Βιεϊρίνια προσπαθούσε να απειλήσει. Και θα το κατάφερνε αν κάτω από τα δοκάρια ήταν κάποιος άλλος από τον Ζέλικο Κάλατς. Ο Αυστραλοκροάτης πορτιέρο ήταν πραγματικός κέρβερος για τους παίκτες του Δικεφάλου.  Πρώτα στο 4’ με διπλή ευκαιρία θα σώσει την Καβάλα έπειτα από περίτεχνη ενέργεια του Βιεϊρίνια και στο 30’ όταν με νέα τρομερή ενέργεια πρώτα θα αποκρούσει βολίδα του Πορτογάλου και στην επαναφορά θα… κλείσει τα φώτα στον Παπάζογλου. Η απάντηση της Καβάλας στην επιθετικότητα του ΠΑΟΚ ήρθε στα τέλη του ημιχρόνου όταν ο Ρινκόν έπειτα από λάθος του Κοντρέρας θα σουτάρει για να απομακρύνει δύσκολα ο Χαλκιάς! Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ… έβγαζε τα μάτια του μόνος. Μέχρι το 62’ θα έπρεπε να έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές. Δοκάρι από τον Τσιρίλο, άχαστες (χαμένες τελικά όμως) ευκαιρίες από Παπάζογλου και Βιεϊρίνια και δοκάρι (πάλι) από τον Λίνο. Στα επόμενα πέντε λεπτά και τρίτο δοκάρι! Από τον Παπάζογλου αυτή την φορά. Να σημειώσουμε κάτι το οποίο αξίζει. Μέχρι το 65’ της αναμέτρησης και οι τέσσερις αμυντικοί της Καβάλας είχαν πάρει κίτρινη κάρτα! Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ ξεφούσκωσε και η Καβάλα κράτησε τον πολύτιμο έναν βαθμό… Ετσι απλά.
ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΔΙΝΟΥΜΕ: 7. Ωραία ατμόσφαιρα. Ωραίο ποδόσφαιρο αν και από κάποιο σημείο και μετά το παιχνίδι εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο για τον ΠΑΟΚ. Το μόνο που έλειψε ήταν το γκολ.
Οι συνθέσεις:

Καβάλα (Βαγγέλης Γούτης):
Kάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ψωμάς, Φερέιρα, Ντομπρασίνοβιτς, Ντικρόκ, Μεντί, Ονουάτσι (87΄ Λάκης), Ρινκόν (81΄ Λεοντίου), Ιωάννου (76΄ Σουλτανίδης)
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν (70΄ Κουτσιανικούλης), Παπάζογλου, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς

Το φιλμ του αγώνα

Β' Ημίχρονο

90' + 3' Τέλος του αγώνα

77'
Αλλαγή για την Καβάλα. Ο Σουλτανίδης στην θέση του Ιωάννου

71' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Κουτσιανικούλης στη θέση του Σορλέν

67' Τρίτο δοκάρι για τον ΠΑΟΚ, απο κεφαλιά του Παπάζογλου αυτή την φορά

62'
Δεύτερο δοκάρι για τον ΠΑΟΚ, απο τον Λίνο αυτή τη φορά έπειτα απο σουτ του μέσα απο την μεγάλη περιοχή

61' Κίτρινη κάρτα στον Ψωμά

59' Κίτρινη κάρτα στον Λίνο

58' Κίτρινη κάρτα στον Οικονόμου

52' Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ και πάλι. Ο Σορλέν σεντράρει και ο Βιεϊρίνια σε κενή εστία με τον Κάλατς στο έδαφο θα στείλει την μπάλα έξω

51' Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Παπάζογλου βγαίνει στην αντεπίθεση και απέναντι στον Κάλατς θα στείλει την μπάλα μόλις έξω

50' Εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά απο τον Ιβιτς δίπλα απο το δοκάρι του Κάλατς

47' Σέντρα-σουτ απο τον Τσιρίλο, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Καβάλας!

46' Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου

Α' Ημίχρονο

45' + 1' Λήξη του ημιχρόνου

44'
Η καλύτερ ευκαιρία για την Καβάλα. Επειτα από λάθος του Κοντρέρας, ο Ρινκόν που ακολουθεί θα σουτάρει για να αποκρούσει ο Χαλκιάς

43' Κίτρινη κάρτα στον Σορλέν

37' Κίτρινη κάρτα στον Φερέιρα

30' Διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Πρώτα ο Βιεϊρίνια θα δοκιμάσει με μακρινό και δυνατό σουτ τα ρεφλέξ του Κροάτη τερματοφύλακα της Καβάλας και έπειτα ο Παπάζογλου στην επαναφορά θα προσπαθήσει να τον νικήσει απο κοντά όμως και πάλι αυτός θα είναι εκεί

28' Μακρινό σουτ απο τον Λίνο, καμία ανησυχία για τον Κάλατς αφού η μπάλα θα πάει αρκετά έξω

19' Κεφαλιά απο τον Παπαζογλου λίγο έξω απο τα δοκάρια του Κάλατς

8'
Δεύτερη κίτρινη κάρτα σε παίκτη της Καβάλας. Αυτή την φορά ο Κάκος θα δείξει κάρτα στον Μεντί

4' Φοβερή ενέργεια απο τον Βιεϊρίνια, σουτ και εκπληκτική διπλή επέμβαση απο τον Κάλατς

2'
Πρώτη κίτρινη στο παιχνίδι. Στο Παβίσεβιτς της Καβάλας για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Σορλέν

1' Εναρξη του αγώνα

Διαιτητής: Τάσος Κάκος
Βοηθοί: Δάλλας, Τάτσης
Τέταρτος: Γιαννόπουλος
Γήπεδο: «Ανθή Καραγιάννη»
www.exedrasports.gr

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Συμφωνία με τον Cristiano Moraes de Oliveira

Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι συμφώνησε με την Paços de Ferreira για την απόκτηση του Cristiano Moraes de Oliveira. Ο ποδοσφαιριστής συμφώνησε για συμβόλαιο 2,5 ετών το οποίο θα ξεκινήσει να ισχύει από την 1/1/2010.
Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για την Πορτογαλία και θα επιστρέψει στη Θεσσαλόνίκη για μόνιμη εγκατάσταση την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίασή του.
Ο Cristiano Moraes de Oliveira γεννήθηκε στην πόλη Manaus της Βραζιλίας στις 28 Σεπτεμβρίου 1983, ξεκίνησε την καριέρα του από την Nacional  και την  São Raimundo Esporte Clube πριν έρθει το 2005 στην Ευρώπη και την Πορτογαλία για να ενταχθεί στο δυναμικό της από την Paços de Ferreira.

www.paokfc.gr

Βιερίνια: «Θέλω να υπερασπίζομαι την φανέλα του ΠΑΟΚ»

Ο Αντελίνο Βιειρίνα μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2013 και αρχικά τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, ο ΠΑΟΚ εκτιμάει την δουλειά που κάνω. Είναι ένα σημαντικό βήμα αυτό το νέο συμβόλαιο και στόχος να συνεχίσω την καλή δουλειά που κάνω με την ομάδα» και συμπλήρωσε: «Η περσινή χρονιά ήταν άτυχη, ήμουν εκτός για μεγάλο διάστημα. Φέτος είναι διαφορετικά, ο κόσμος πρέπει να περιμένει από μένα περισσότερη δουλειά, θα παραμείνω στην ίδια… ρότα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο ώστε να εκπληρώσει η ομάδα τους στόχους της».
Για τον ίδιο μετά το νέο συμβόλαιο είπε: «Οι υποχρεώσεις μου είναι οι ίδιες, να υπερασπίζομαι την φανέλα του ΠΑΟΚ. Όσον αφορά την ρήτρα, ο ΠΑΟΚ έκανε το σωστό, δείχνει ότι θέλει να με κρατήσει και αν μία ομάδα με θέλει θα πρέπει να δώσει το συγκεκριμένο ποσό κάτι καλό για τον σύλλογο».
Ο Πορτογάλος συνέχισε για τον άνθρωπο που έπαιξε ρόλο για να μείνει στην ομάδα του ΠΑΟΚ: «Δεν είναι μόνο ο Σέρτζιο Κονσεισάο, αλλά όλοι οι άνθρωποι μέσα στον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι η δουλειά μου έχει αντίκτυπο σε όλη την ομάδα, και θα συνεχίσω για το καλύτερο. Ήθελα να μείνω στον ΠΑΟΚ. Φυσικά και είμαι ευτυχισμένος, αν δεν ήμουν δεν θα υπέγραφα το νέο συμβόλαιο. Θέλω να συνεχίσω την σκληρή δουλειά και θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος».
Για τον αγώνα με την Καβάλα τόνισε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδια, όλα είναι δύσκολα γιατί υπάρχει η πίεση για τους τρεις βαθμούς. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε για να κερδίσουμε».
Όσον αφορά τον Κριστιάνο, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ υπογράμμισε: «Γνωρίζω τον Κριστιάνο, τον έχω αντιμετωπίσει ως αντίπαλο και είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του. Ναι έχει καλό αριστερό σουτ και κάθετη πάσα. Γενικότερα είναι ένας παίκτης που έχει τέτοια χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στον ΠΑΟΚ για να τον βοηθήσει».

www.metropolisradio.gr

Αυτός είναι ο Κριστιάνο

O Κριστιάνο Μοράες βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο και να ανακοινωθεί επίσημα πολύ σύντομα.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μεταγραφή του Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Δικεφάλου πήρε έναν παίκτη, για τον οποίο υπάρχουν δημοσιεύματα στην Πορτογαλία μέχρι και πριν λίγες ημέρες, που μιλούν για ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μπορεί να αγωνιστεί πίσω από τους επιθετικούς αλλά και ως δεξί εξτρέμ. Έχει τρεισήμισι γεμάτες σεζόν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Πάσος Φερέιρα (90 συμμετοχές) και βρίσκεται πολύ ψηλά στον πίνακα με τους παίκτες που έχουν τις περισσότερες πετυχημένες διεισδύσεις στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ αποκτάει έναν ποδοσφαιριστή που έχει παίξει την σεζόν 2006-07 σε 26 αγώνες. Το 2007-08 είχε 27 συμμετοχές και την σεζόν 2008-09 έπαιξε σε 26 αναμετρήσεις. Φέτος στις πρώτες δώδεκα αγωνιστικές είχε 11 συμμετοχές και δεν αγωνίστηκε μόνο την προηγούμενη εβδομάδα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος (δεν είχε πάει σε μία προπόνηση).

Μάλιστα στο παρελθόν είχε υποπέσει και σε κάποια άλλα μικρά πειθαρχικά παραπτώματα τα οποία όμως δεν τον εμπόδισαν να παίξει όλους τους αγώνες της Πάσος Φερέιρα. Είναι ίσως το μοναδικό «αγκάθι» στο βιογραφικό του παίκτη.

Ο Κριστιάνο λοιπόν είναι ένας παίκτης που βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική δράση κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι δεν βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία αλλά και επίσης αποδεικνύεται έτσι η αξία του ποδοσφαιριστή.

Ο Κριστιάνο Μοράες, μπορεί να μην είναι ο... Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο έχει όλα αυτά τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που έψαχνε ο ΠΑΟΚ: Ντρίμπλα, διεισδυτικότητα (είναι δεύτερος στις διεισδύσεις φέτος στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας), δημιουργία, ταχύτητα και καλή πάσα και πολύ καλή ηλικία! 


www.sport24.gr

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Κοντά σε Ολιβέιρα

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο μάνατζερ του Βιεϊρίνια, κ. Γκασπάρ ο οποίος πάντως δεν ήρθε μόνος στην πόλη. Μαζί του βρίσκεται και ο Κριστιάνο Μοράις Ολιβέιρα, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που έχει πολιτογραφηθεί Πορτογάλος και βρίσκεται πολύ κοντά στη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Ο Ολιβέιρα αγωνιζόταν με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Πάσος Φερέιρα. Πέρυσι είχε αγωνιστεί σε 26 παιχνίδια, πετυχαίνοντας επτά γκολ, ενώ και φέτος έχει πετύχει δύο τέρματα. Ο Ολιβέιρα είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη μεσοεπιθετική γραμμή με δημιουργικό χαρακτήρα στο παιχνίδι του. Αύριο θα υπάρξουν οι τελικές συζητήσεις σε ότι αφορά την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν συζητήσεις και για την επέκταση της συνεργασίς με τον Βιεϊρίνια.
www.metrosport.gr

Το who is στο wiki
Το προφίλ του στο transfermarkt




Κατάληψη… ρεκόρ στην Καβάλα!

Οι ΠΑΟΚτσήδες ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν την μεγαλύτερη παρουσία φιλάθλων σε εκτός έδρας ματς στο φετινό πρωτάθλημα, αφού η ασπρόμαυρη ΠΑΕ έχει δικαίωμα 6.200 εισιτηρίων.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης εκπροσώπησε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης...

Η συνέντευξη Τύπου της διοίκησης

Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ενημερώνει ότι η συνέντευξη Τύπου της διοίκησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009, στις 13.00, και όχι -όπως εκ παραδρομής ανακοινώθηκε- την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009   στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου (2ος όροφος) του γηπέδου της Τούμπας.

www.paokfc.gr

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Κοντρέρας : «Το μυαλό μου είναι στον ΠΑΟΚ»

Ο Πάμπλο Κοντρέρας δεν δίνει βάση στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ. Ο Χιλιανός αμυντικός μίλησε για τον δικέφαλο, την εθνική του ομάδα και τη «γαλανόλευκη».

Αναλυτικά η συνέντευξη του στον sport103 FM:
Για το παιχνίδι με την Λάρισα:
"Ήταν ένα αποτέλεσμα που την θέλαμε πάρα πολύ. Θέλαμε τη νίκη με τη Λάρισα όπως και σε κάθε παιχνίδι για να ξεπεράσουμε το ατυχές αποτέλεσμα με την ΑΕΚ. Δεν είχαμε και την καλύτερη απόδοση αλλά το πιο σημαντικό ήταν η νίκη για να μας φέρει πιο κοντά στον στόχο μας και συνεχίζουμε το δρόμο μας. Η Λάρισα ήταν πολύ καλά οργανωμένη και ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο τόσο πριν όσο και μετά την αποβολή ενώ εμείς δεν διαβάσαμε καλά το παιχνίδι όταν η αντίπαλος μας έμεινε με 10 παίκτες. Θα μπορούσαμε να παίξουμε και καλύτερα και έτσι ολοκληρώσαμε το ματς με άγχος με την νίκη μας όμως να ήταν δίκαιη".
Για το άγχος της ομάδας του ΠΑΟΚ στην εμφάνισή τους με την Λάρισα:
"Η Λάρισα μπορεί να μην μας απείλησε με μας να μην ελέγξαμε τον ρυθμό όπως θα θέλαμε. Όσο για το άγχος είχε να κάνει και με τους φιλάθλους μας επειδή θέλαμε τη νίκη για αυτούς και πλέον κοιτάμε το επόμενό μας παιχνίδι".
Για την επόμενη αναμέτρηση με την Καβάλα:
"Πρόκειται για έναν πολύ δυνατό αντίπαλο εκτός έδρας με μία ομάδα που έχει κάνει πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Στόχος μας είναι η νίκη μέσα στην έδρα του όπως και στο επόμενο παιχνίδι για να κλείσουμε τον Α΄ γύρο του πρωταθλήματος με τον καλύτερο τρόπο".
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει πιο θεαματικό ποδόσφαιρο:
"Η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο όπως το έχει δείξει μέχρι τώρα αφού έχει ρόστερ που μπορεί να φέρει και νίκες και θέαμα για τον συνδυασμό που θέλουμε να βλέπουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να δείξουμε αυτόν τον συνδυασμό αλλά το προσπαθούμε. Ο προπονητής όμως απαιτεί πολλά από μας για να μας έχει πάντα σε εγρήγορση και θα το πετύχουμε στη συνέχεια. Η περασμένη σεζόν δεν τελείωσε όπως θέλαμε αφού στα πλέι οφ δεν σταθεροποιήσαμε ότι είχαμε πετύχει μέχρι τότε. Φέτος όμως πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει αυτό ενώ και στη συνέχεια της σεζόν αλλά και στα πλέι οφ πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ανεβάσουμε τους ρυθμούς και να κερδίσουμε τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας".
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ:
"Έχω εισπράξει πολλή αγάπη όλον αυτόν τον καιρό που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και εγώ και η οικογένεια μου όπου περνάμε πολύ καλά. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι πάντα θα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να ανταποδίδω την αγάπη αυτή από τον κόσμο".
Για τα δημοσιεύματα στην πατρίδα του περί ομάδων που ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν: "Δεν με αγγίζουν αυτά που γράφονται. Το μυαλό μου είναι στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική ομάδα της Χιλής".
Για την παρουσία του στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής αλλά και την Εθνική μας ομάδα: "Είναι παιδικό μου όνειρο η συμμετοχή σε ένα Μουντιάλ με τη φανέλα της εθνικής μου ομάδας και ξέρω ότι σε αυτό θα είναι σημαντικό να έχω καλή παρουσία με την ομάδα μου τον ΠΑΟΚ. Όλες οι ομάδες αξίζουν σεβασμού και είναι καλές αφού βρίσκονται στην τελική φάση. Για μας την Χιλή ήταν μία δύσκολη κλήρωση αλλά υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης, όπως άλλωστε και στον όμιλο της Ελλάδας για την Εθνική σας ομάδα με μένα να θαυμάζω το ελληνικό ποδόσφαιρο".


www.gazzetta.gr

Υπογράφει Ο Βιειρίνια!

Αύριο θα πέσουν οι υπογραφές στο συμβόλαιο του Αντελίνο Βιεϊρίνια με τον ΠΑΟΚ, αφού ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αναμένεται να ανανεώσει μέχρι το 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον 23χρονο παίκτη έχει προταθεί τετραετές συμβόλαιο, στο οποίο θα οριστεί ρήτρα 12.000.000 ευρώ και θα υπάρχει αύξηση 15% στις αποδοχές του. Ο νεαρός άσος τη φετινή σεζόν μετρά 13 εμφανίσεις με τη φανέλα του «Δικεφάλου», έχοντας πετύχει 5 γκολ.

«Είναι γνωστό ότι έγιναν επαφές με τη διοίκηση, κάτι που ξέρει καλύτερα ο εκπρόσωπός μου, αφού εμένα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να παίζω καλά και να βοηθώ την ομάδα. Το θέμα το χειρίζεται η διοίκηση με τους εκπροσώπους μου και βέβαια οι προθέσεις μου είναι γνωστές», τόνισε ο Βιεϊρίνια στον «Libero».

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος ανέφερε: «Στον ΠΑΟΚ με εμπιστεύονται και με θεωρούν κεφάλαιο για την ομάδα. Αυτό είναι σαφές. Εγώ έχω το μυαλό μου στο γήπεδο και φυσικά ξέρω ότι υπάρχει μία σχέση εμπιστοσύνης με τον ΠΑΟΚ. Από το καλοκαίρι ήθελα να επιστρέψω στην ομάδα, έβλεπα εμπιστοσύνη και στήριξη από όλο το τιμ και ήθελα να τους το ανταποδώσω. Αυτό που θέλω είναι να είμαστε ευχαριστημένοι και πιστεύω ότι τελικά η συνεργασία μας θα συνεχιστεί».

* Οχτώ ημέρες άδεια θα πάρουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ για τις γιορτές. Η πρώτη ημέρα της άδειας είναι στις 20 του μηνός και η τελευταία στις 27 Δεκεμβρίου.

Η απάντηση της ΠΑΕ για τον ΟΦΗ - ΠΑΟΚ

«Ουδέν σχόλιον» ήταν η πρώτη αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Focus» (που αναδημοσίευσε χθες η εφημερίδα «Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης»), που αναφέρει ότι ο αγώνας ΟΦΗ - ΠΑΟΚ (2-1) που έγινε στις 30 Απριλίου 2006 φέρεται να είναι ένας από τους τέσσερις που πόνταρε σε ένα κουπόνι του άτομο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο περί στημένων αγώνων. «Η τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ δεν έχει καμιά σχέση με το τότε καθεστώς. Αν υπάρχουν οποιαδήποτε στοιχεία, όποιος τα έχει οφείλει να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη» ανέφεραν κύκλοι της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι αφορά την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2005-2006 και είναι άγνωστο αν ανήκει στα παιχνίδια για τα οποία έχει παραλάβει από τους επιτελείς της UEFA ειδικό φάκελο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.

www.goalday.gr

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

«Είμαστε αδικαιολόγητοι»

Μπορεί η ομάδα του ΠΑΟΚ να πανηγύρισε την κατάκτηση ακόμη εντός τρίποντου μέσα στην Τούμπα νμε αντίπαλο την Λάρισα αυτή την φορά, ωστόσο ο Βλάνταν Ιβιτς που σημείωσε το νικητήριο τέρμα με άψογη εκτέλεση πέναλτι, μιλώντας στην «Εξέδρα» στάθηκε περισσότερο στην μέτρια εικόνα που παρουσιάζουν οι Θεσσαλονικείς στα τελευταία παιχνίδια.

- Πώς εξηγείς την εικόνα της ομάδας σου στον αγώνα που πέρασε;

«Ηταν ξεκάθαρο μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Υπήρχε μια συμπεριφορά όχι τόσο ομαδική. Περιοριστήκαμε σε ατομικές ενέργειες, οι οποίες γνωρίζουμε όλοι πως δεν θα είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τώρα γιατί συμβαίνει αυτό είναι θέμα του καθενός. Δεν κοιτάμε να βγάλουμε οργανωμένες επιθέσεις, κουβαλάμε περισσότερο απ' όσο πρέπει την μπάλα και αυτό είναι πρόβλημα».

- Τι πιστεύεις ότι φταίει;

«Η ομάδα δεν παρουσίασε το πρόσωπο που έπρεπε ούτε εναντίον της Λάρισας ούτε στο δεύτερο ημίχρονο εναντίον της ΑΕΚ. Αποψή μου είναι πως δεν παίζουμε με όση δύναμη πρέπει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στον δυνατό και γρήγορο ρυθμό. Παίζαμε με έναν αντίπαλο που είχε παιχνίδι μεσοβδόμαδα, είχε ταξίδι, έπαιζε για αρκετή ώρα με παίκτη λιγότερο, κι όμως τον αφήσαμε να έχει την μπάλα στα πόδια του. Αυτό σημαίνει πως έτρεξε περισσότερο από εμάς, κάτι που για τελευταία φορά εμείς το κάναμε με τον Αρη. Πρέπει αυτή η συμπεριφορά μας να μην αλλάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι, έτσι ώστε να παίρνουμε αυτό που θέλουμε χωρίς να κινδυνεύουμε».

- Υπάρχει κάτι άλλο που σας επηρεάζει;

«Σε μικρότερο βαθμό, υπάρχει ένα θέμα με τα παιδιά που ήταν έξω από τους αγώνες για καιρό. Δεν έχουν ρυθμό και είναι λογικό. Χρειάζονται παιχνίδια και νομίζω πως σύντομα θα βελτιωθούν και θα παρουσιάσουν πιο σταθερή εικόνα. Αυτό παίζει ένα ρόλο, πολύ μικρότερο όμως από τη γενικότερη συμπεριφορά της ομάδας».

- Πολλοί λένε πως η επιθετική εικόνα της ομάδας είναι μέτρια εξαιτίας του προπονητή.

«Είναι μεγάλο ψέμα αυτό, γιατί απλούστατα ο προπονητής μάς ζητάει να παίζουμε επιθετικά. Θέλει να πιέζουμε ψηλά, να μην αφήνουμε τους αντιπάλους να αισθάνονται πως έχουν τύχη στο παιχνίδι. Για τον αγώνα με τη Λάρισα, όλη την εβδομάδα κάναμε δοκιμές για τον τρόπο που δεν θα αφήναμε τον αντίπαλο να αναπτυχθεί από την άμυνα, έτσι ώστε να τον κάνουμε να αισθανθεί ασφυκτική πίεση και να υποπέσει σε λάθη.

Αυτά που δουλέψαμε τα κάναμε το πρώτο εικοσάλεπτο και στη συνέχεια, αντί να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο, για έναν αδιευκρίνιστο λόγο τον αφήσαμε να οργανώσει το παιχνίδι του από τα μετόπισθεν. Δεν είναι θέμα προπονητή, είναι θέμα δικό μας. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να έχουμε εμείς τον έλεγχο, είτε πιέζοντας ψηλά είτε κρατώντας την μπάλα στα πόδια μας, για να κάνουμε εμείς οργανωμένες επιθέσεις και να επιβάλουμε την ανωτερότητά μας».

- Πολύς λόγος έγινε και για τη διαιτησία του αγώνα. Εσύ διαμαρτυρήθηκες έντονα όταν ο διαιτητής έβγαλε τη δεύτερη κίτρινη στον Μουσλίμοβιτς.

«Η αποβολή είναι σίγουρα άδικη, γιατί απλούστατα ο Μουσλίμοβιτς πλάσαρε σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο από την ώρα που ακούστηκε το σφύριγμα. Ηταν κάτι αντανακλαστικό, το οποίο δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί γιατί δεν υπάρχει καμία πρόθεση για καθυστέρηση. Ουσιαστικά ο Μουσλίμοβιτς δεν άκουσε το σφύριγμα και πλάσαρε για να σκοράρει. Δεν μπορεί να τιμωρείται ένας παίκτης για κάτι τέτοιο».

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 19.00 NovaSports 1


Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στην Αθήνα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την ομάδα της Λάρισας. Νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα που θέλει ο ΠΑΟΚ για να μην απομακρυνθούν και άλλο οι 2 πρωτοπόροι στην βαθμολογία. Ο αγώνας θέλει προσοχή και υπομονή, η ΑΕΛ έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες, αλλά αν ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί σοβαρός, δεν έχει καμία τύχη στην Τούμπα.

Η αποστολή: Χαλκιάς, Κουτζαβασίλης, Abubakari, Cirillo, Contreras, Ivic, Lino, Moon, Muslimovic, Savini, Sznaucner, Vieirinha, Vitolo, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης.

Ελπίζουμε η θερμοκρασία να είναι σε χαμηλά επίπεδα και ο Φ.Σάντος να φοράει  το καφέ γούρικο μπουφάν

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Pablo Garcia


 
Το αγαπημένο παιδί της κερκίδας, ο Πάμπλο Γκαρσία, πέρασε χθες ένα πολύ ιδιαίτερο απόγευμα, καθώς επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ «Θύρα 4″. Οι υπεύθυνοι του Συνδέσμου ήθελαν εδώ και αρκετό καιρό να έρθει στα γραφεία τους ο Ουρουγουανός, καθώς τον θεωρούν «δικό τους». Ο τρόπος που αγωνίζεται και ζει ο Πάμπλο, συνάδει με τη νοοτροπία του αυθεντικού ΠΑΟΚτσή, που αγωνίζεται για τη νίκη, αλλά και ενάντια στην αδικία. Γενικότερα το «είναι» του Γκαρσία, ταιριάζει απόλυτα στο «είναι» του ΠΑΟΚτσήδικου λαού και αυτό το έχουν διαπιστώσει οι οπαδοί του Δικεφάλου στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στην «ασπρόμαυρη» οικογένεια ο Λατίνος. Οι οπαδοί του Δικεφάλου θέλησαν να περάσουν στον Ουρουγουανό την ιδέα ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά μια ομάδα, αλλά μια ιδεολογία, ένας τρόπος ζωής, όπως και ότι οι ίδιοι δεν είναι απλά οπαδοί, αλλά ακόλουθοι του ΠΑΟΚ και στις χαρές και στις λύπες, καθώς και μαχητές κατά της κοινωνικής αδικίας και του κατεστημένου. Του διηγήθηκαν σημαντικές ασπρόμαυρες ιστορίες, όπως τα Τέμπη, το συλλαλητήριο για τον Παπαπέτρου και τη μηχανοκίνητη πορεία στα Διαβατά. Ο Γκαρσία άκουγε με αμέριστη προσοχή και έκανε θετικά νεύματα στο άκουσμα των επιτευγμάτων των οπαδών.
«Είστε η καρδιά του ΠΑΟΚ»
«Εσείς είστε η καρδιά του ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει αλλού τέτοιος λαός. Είμαι περήφανος, αλλά νομίζω ότι δεν αξίζω την τιμή που μου κάνετε» τόνισε στο χαιρετισμό του ο 32χρονος άσος, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί στη θύρα 4 στον αγώνα με τη Λάρισα μετά την τελική πρόσκληση που του έγινε!
Και επίσημα μέλος!
Ο Ουρουγουανός ξεναγήθηκε στους χώρους των Συνδέσμου και άκουγε με προσοχή την ιστορία της κάθε φωτογραφίας. Στο τέλος της επίσκεψης, ο Γκαρσία γράφτηκε και επίσημα μέλος της «Θύρας 4″ και του δόθηκε και το σχετικό καρτελάκι. Ακόμη, οι υπεύθυνοι του δώρισαν καπέλο, κασκόλ και μπλουζάκια με το λογότυπο, για τον ίδιο, αλλά και για τα παιδιά του. Ο ίδιος φάνηκε ιδιαίτερα συγκινημένος, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το σφυγμό των οπαδών και το τι πρεσβεύει ο λαός του ΠΑΟΚ, με τον οποίο ταυτίζεται. Βέβαια, οι οπαδοί δεν ήθελαν τόσο να μιλήσουν αυτοί στον Πάμπλο, πέρα από κάποια βασικά πράγματα, αλλά να ακούσουν τον ίδιο να μιλά και ο Γκαρσία δεν αρνήθηκε να μιλήσει χωρίς φραγμούς για άγνωστα πράγματα της ζωής του.
«Κάντε μου κριτική»
Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ τόνισε: «Φταίω εγώ που χάσαμε. Δεν έπαιξα καλά. Κάντε μου όση κριτική θέλετε. Τη θέλω την κριτική. Μου τη δίνει που δεν κερδίζουμε στην Αθήνα». Όταν του ζητήθηκε να πει κάτι που δεν του αρέσει για τον κόσμο ο Γκαρσία υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει τίποτα. Τι να πω; Πάντα μαζί μας είστε».
«Προσέχω για κόκκινες»
Οι φίλαθλοι τόνισαν πως φέτος ο Γκαρσία είναι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος δεν το δέχθηκε αυτό, αλλά συμπλήρωσε πως αποφεύγει φέτος τις κόκκινες. «Παίζω πολύ σφιγμένα. Κρατιέμαι για να μην πάρω κόκκινη. Δεν μαρκάρω όπως θέλω. Στην Ουρουγουάη γουστάρουν περισσότερο ένα δυνατό μαρκάρισμα, από μια φιγουράτη ντρίπλα. Εδώ είναι αλλιώς».
Η μπουνιά
Μία από τις ερωτήσεις αφορούσε το αν μετάνιωσε τη μπουνιά στον Ντιόγο. Η απάντηση του Ουρουγουανού: «Καταρχάς θέλω να σας πω πως αυτός με κτύπησε πρώτος στα δόντια. Το μόνο πράγμα που μετανιώνω είναι που δεν του την έριξα στο στόμα».
Η… προηγούμενη μπουνιά!
Και σε άλλη περίπτωση ο Γκαρσία χρειάστηκε να χειροδικήσει, όχι αντίπαλο, αλλά συμπαίκτη του. «Ήταν η τρίτη μέρα, μετά τη μεταγραφή μου στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο διάδρομο του Μπερναμπέου, συναντήθηκα με τον Σαλγάδο, που με θυμόταν από την προηγούμενη χρονιά με την Οσασούνα και μου έκανε υβριστική χειρονομία φεύγοντας. Όρμηξα κατά πάνω του και του έδωσα μία στο στόμα. Θυμάμαι σαν χθες, όλη τη διοίκηση της Ρεάλ να πέφτει πάνω μου και να μου λέει «Όχι, όχι, τι πράγματα είναι αυτά, τρεις μέρες είσαι στην ομάδα» και άλλα τέτοια».
Ο Ολυμπιακός
Ρωτήθηκε για την ομάδα που αντιπαθεί περισσότερο στην Ελλάδα. «Ο Ολυμπιακός. Μετά από όλα όσα έχω περάσει από αυτούς, δεν θα μπορούσα να πω κάτι άλλο».
Μάτε-Ρακόμελο
Σήμα κατατεθέν του Γκαρσία έχει γίνει το «Μάτε» για το οποίο έδωσε εξηγήσεις: «Είναι ένα τσάι που έπιναν οι Ινδιάνοι. Στην Ουρουγουάη, μπορεί να μην βρεις φαγητό σε ένα σπίτι, αλλά Μάτε θα βρεις. Το πίνουν και στην Αργεντινή, αλλά με ζάχαρη, σαν τις γυναίκες. Εμείς το πίνουμε σκέτο, σαν άνδρες. Τώρα που κάνει κρύο όμως, προτιμώ και το ρακόμελο».
Πατρική συμβουλή
Μία απίθανη ιστορία από το ξεκίνημα της καριέρας του: «Πήγα στην Ισπανία 20 χρονών, φρεσκοπαντρεμμένος. Στη Β’ Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έπαιζα για τρεις μήνες, μόνο προπόνηση. Επιτέλους τραυματίστηκε ο παίκτης που έπαιζε στη θέση μου και εγώ χάρηκα. Παίζουμε με τη Βαγιαδολίδ και τελευταία στιγμή μαθαίνω πως ο προπονητής θα έβαζε στη θέση μου επιθετικό. Τρελάθηκα, έφυγα από το γήπεδο και πήρα τον πατέρα μου να του πω πως γυρίζω πίσω. Αυτός που είπε να πιω δύο λίτρα κρασί και να αράξω και έτσι έμεινα».
Πόστο στον ΠΑΟΚ
Τον ρώτησαν αν θα ήθελε να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ από άλλο πόστο. «Δεν μου πάει η γραβάτα. Αφήστε που δεν ξέρω να κάνω τίποτα. Θα μου άρεζε μετά να γίνω διαιτητής και να μη σφυρίζω τίποτα!»

www.metrosport.gr

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Ο Γκαρσία στη Θύρα 4!

 

Εδώ και καιρό τα μέλη του ΣΦ ΠΑΟΚ «Θύρα 4» ήθελαν να καλέσουν τον Πάμπλο Γκαρσία στα γραφεία του συνδέσμου. Αυτή η ώρα έφτασε! Σήμερα στις 19:00 ο Πάμπλο Γκαρσία θα επισκεφτεί τα γραφεία του ιστορικού συνδέσμου.
Στην επίσκεψη που είχαν κάνει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ (από διάφορους συνδέσμους…) σε μία προπόνηση στη Σουρωτή όταν τα αποτελέσματα της ομάδας δεν ήταν καλά πριν από δύο μήνες είχαν γίνει οι πρώτες συζητήσεις με τον Ουρουγουανό, ο οποίος αποτελεί ίνδαλμα για την ασπρόμαυρη κερκίδα. Τότε τα μέλη του ΣΦ ΠΑΟΚ «Θύρα 4» έχοντας δικό του άνθρωπο που μιλούσε ισπανικά του είχαν απευθύνει την πρόσκληση για να επισκεφτεί τα γραφεία.
Στο ματς με τον Άρη, ο Γκαρσία για πρώτη φορά πανηγύρισε κάνοντας το γύρο της Θύρας 4! Λίγες μέρες μετά από το παιχνίδι τα μέλη της Θύρας 4 του υπενθύμισαν την πρόσκληση. Τις προηγούμενες μέρες ο Ουρουγουανός απάντησε θετικά καθώς άλλωστε το Σάββατο δε θα αγωνιστεί στο ματς με τη Λάρισα, καθώς είναι τιμωρημένος και έτσι σήμερα στις 19:00 θα επισκεφτεί τα γραφεία της Θύρας 4. Επόμενο βήμα θα είναι να παρακολουθήσει το παιχνίδι του Σαββάτου και από τη θύρα 4 της Τούμπας μαζί με τον κόσμο!

www.metrosport.gr

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

«Είμαι... ΠΑΟΚ»

Στην επέκταση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός υπογράμμισε πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος στον Δικέφαλο του Βορρά, ενώ δήλωσε φανατικός οπαδός του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο «Metrosport»:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια είμαι... ΠΑΟΚ! Θέλω να μείνω και να βοηθήσω την ομάδα πολλά χρόνια. Εχουν γίνει συζητήσεις εδώ και καιρό για ένα νέο συμβόλαιο. Δεν έχουμε καταλήξει κάπου, αλλά συμφωνούμε ότι θα βρούμε τη λύση που συμφέρει όλους. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο με νούμερα, ούτε για τη ρήτρα, ούτε για τις αποδοχές», ανέφερε αρχικά ο Βιεϊρίνια.

Για την ενδεχόμενη επέκταση του συμβολαίου του: «Υπάρχει μια διάθεση για επέκταση του συμβολαίου ως το 2013, και σε αυτό είμαι απολύτως σύμφωνος. Θέλω να μείνω προσηλωμένος στα αγωνιστικά, να δίνω τα πάντα για την ομάδα και πρώτα απ’ όλα να νικήσουμε τη Λάρισα το Σάββατο. Για τα υπόλοιπα θα ασχοληθεί ο μάνατζέρ μου όταν έρθει η ώρα»

www.exedrasports.gr

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

6.200 εισιτήρια για Καβάλα!!


Σχεδόν το 1/4 των οπαδών που πηγαίνουν στην Τούμπα θα ενισχύσει τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα τη 14η αγωνιστική. Η «κυανόλευκη» ΠΑΕ έκανε δεκτό το αίτημα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για 6.200 εισιτήρια.

Στο «δικέφαλο» γνωρίζουν τη μεγάλη δίψα των οπαδών να εκδράμουν στην Καβάλα, αλλά και το έντονο «ασπρόμαυρο» στοιχείο που επικρατεί στη συγκεκριμένη πόλη αλλά και στις γύρω περιοχές και θεωρούν ότι τα εισιτήρια θα απορροφηθούν.
Οσον αφορά το παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής στην Κρήτη με τον Εργοτέλη, υπάρχει ήδη αίτημα για 4.000 εισιτήρια, το οποίο πιθανότατα να γίνει δεκτό. Οσον αφορά τον αγώνα του Σαββάτου, η ΑΕΛ δεν ζήτησε εισιτήρια και έτσι και τα δύο παιχνίδια θα γίνουν με παρουσία οπαδών μόνο των γηπεδούχων.

Για το Βέλγιο αναχωρεί σήμερα ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, για το πρώτο του ταξίδι ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ.

Κανείς φυσικά δεν παραξενεύτηκε από την επιλογή του συγκεκριμένου ταξιδιού, καθώς ο Κονσεϊσάο θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Σταντάρ Λιέγης και πρώην μάνατζέρ του Λουσιέν Ντ' Ονοφριό, με τον οποίο έχουν εξαιρετικές σχέσεις και αυτό ακριβώς αποδείχτηκε κι από το γεγονός ότι ο Ντ' Ονοφριό ήταν ένας από τους τέσσερις καλεσμένους του Κονσεϊσάο όταν ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του.

Οι διασυνδέσεις του Ντ' Ονοφριό και οι γνωριμίες που έχει στο χώρο του ποδοσφαίρου θα αποτελέσουν σημαντική βοήθεια σε αυτό το πρώτο μεταγραφικό ταξίδι του Κονσεϊσάο, που αναζητεί τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό με παίκτες που μπορούν να παίξουν άμεσα στον ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα θα είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας.

Ουσιαστικά, ο Κονσεϊσάο με τις γνωριμίες που έχει μπορεί να κινηθεί με μεγάλη άνεση σε Βέλγιο και Πορτογαλία, έχοντας όμως προεκτάσεις και άκρες και σε αρκετές ακόμη από τις καλύτερες αγορές του κόσμου. Τα αποτελέσματα αυτών των επαφών αναμένεται να φανούν σύντομα.

www.goalday.gr