Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ήταν μια τρίμηνη παρένθεση!


Μια πολυσυζητημένη και - προς το παρόν – ανεξήγητη τρίμηνη παρένθεση ήταν η απουσία του Θόδωρου Ζαγοράκη από τα διοικητικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Είναι αυτονόητο ότι ο ίδιος θα πρέπει να εξηγήσει το γιατί έφυγε στις 8 Οκτωβρίου, όπως και το γιατί επέστρεψε σχεδόν τρεις μήνες μετά. Εννοείται, ότι θα το κάνει, με μια δήλωση ή συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να είναι συνεπής στα όσα λέει για ξεκάθαρες σχέσεις με τον κόσμο.
Η ουσία είναι, πάντως, ότι επιστρέφει στην προεδρία. Και παρότι δήλωσε αρκετές φορές στο παρελθόν ότι δεν του αρέσει το «παραγοντιλίκι» και το «προεδριλίκι» (δικές του λέξεις είναι αυτές), τελικά κατά βάθος αποδείχτηκε με την επιστροφή του ότι του αρέσει και ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγει ωφελημένος απ’ αυτό.

Ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος τα πήγε περίφημα στη θέση του προέδρου, αναλαμβάνοντας σε μια πολύ δύσκολη εποχή, θα παραμείνει ως πρώτος αντιπρόεδρος και ενδεχομένως εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λιγκ, με δεύτερο αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Ηλία Βιολίδη.

Με την επιστροφή του Ζαγοράκη στην προεδρία δημιουργούνται ορισμένα νέα δεδομένα:

- Ισχυροποιείται ο ΠΑΟΚ διοικητικά, σε θεωρητικό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, αφού αξιοποιεί, πλέον, στο έπακρο όλη την «αφρόκρεμα» του εν δυνάμει παραγοντικού δυναμικού του.

- Πολλαπλασιάζεται ο ενθουσιασμός και η συσπείρωση του κόσμου, που είδε ότι το αγαπημένο του ίνδαλμα επέστρεψε στην ηγεσία της ομάδας.

- Η διοικητική τριπλέτα Ζαγοράκη, Βρύζα, Κονσεϊσάο είναι ό,τι πιο σύγχρονο και «υγιές» έχει να επιδείξει αυτή την στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη διεθνώς διοικητική τριπλέτα Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, με τις μεγαλύτερες γνώσεις αναμφισβήτητα πάνω στο ποδόσφαιρο, στο οποίο διέπρεψαν ως εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και οι τρεις, κατακτώντας τεράστιες διακρίσεις.

- Το όνομά τους μπορεί να προσελκύσει ποιοτικούς παίκτες από το εξωτερικό και ενδεχομένως στο εγγύς μέλλον επιχειρηματίες - επενδυτές από το εσωτερικό. Συμπερασματικά, στην επιστροφή Ζαγοράκη στην προεδρία μπαίνει θετικό πρόσημο, αλλά είναι χρήσιμες να γίνουν και ορισμένες επισημάνσεις:

- Σημαντικό θέμα είναι η διατήρηση της ηρεμίας στην ομάδα, γιατί σε αντίθεση με τον Βρύζα, ο Ζαγοράκης είναι χαρακτήρας που επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Από το τι λένε, δηλαδή, οι οπαδοί, οι συνδεσμίτες, οι δημοσιογράφοι, οποιοσδήποτε. Και αυτό όταν συμβαίνει σε υπερβολικό βαθμό προκαλεί σύγχυση, η οποία μεταφέρεται και μέσα στη ομάδα. Προφανώς, οι εμπειρίες της προηγούμενης θητείας του, θα τον έχουν κάνει σοφότερο σ’ αυτό τον τομέα.

- Σημαντικό θέμα είναι επίσης και ο «απογαλακτισμός» του από την παραγοντική λογική του κουμπάρου του Βασίλη Γκαγκάτση. Η λογική Γκαγκάτση είναι παλαιάς κοπής και έχει κριθεί στην συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων, αλλά και διεθνώς, άσχετα με τον θρίαμβο της Εθνικής το 2004, που ήταν σχεδόν αποκλειστικά έργο του Ότο Ρεχάγκελ. Όσο και εάν ο Ζαγοράκης θεωρεί τον Βασίλη Γκαγκάτση «νούμερο 1» παραγοντικά (γι’ αυτό τον έφερε στον ΠΑΟΚ άλλωστε), πρέπει να τραβήξει τον δικό του δρόμο και να κατευθυνθεί διοικητικά σε πιο προοδευτικές ιδέες που ταιριάζουν με την εποχή του.

www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου