Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-1

Το λάθος του Μπρούνο Τσιρίλο, από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης του Αστέρα Τρίπολης, δεν μπορούσε να μην περάσει ασχολίαστο από τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος ναι μεν ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή ισοπαλία («ο προπονητής ευθύνεται για την εικόνα της ομάδας»), αλλά δεν δίστασε να αναφερθεί και στα ατομικά λάθη των παικτών, τα οποία στα τελευταία παιχνίδια κόστισαν βαθμούς για τον ΠΑΟΚ.

«Μόνο οι ποδοσφαιριστές μπορεί να κάνουν λάθη γιατί αυτοί παίζουν μέσα στο παιχνίδι. Σίγουρα όμως δεν το ήθελαν. Επρεπε να είναι πιο συγκεντρωμένοι για να τα αποφύγουμε. Δεν δείχνω με το δάχτυλο κανέναν» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος, ο οποίος στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο το ματς. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα πολύ δυνατή που πιέζει σε όλο το γήπεδο. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση, να πιέσουμε δηλαδή ψηλά και παίξουμε από τα πλάγια. Στο πρώτο ημίχρονο δεν το καταφέραμε όσο θα θέλαμε παρά τις φάσεις που δημιουργήσαμε. Χωρίς μπάλα ήμασταν πολύ παθητικοί και τελικά το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ ισορροπημένο.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου πρεσάραμε πιο πολύ, καταφέραμε να κερδίσουμε μία μπάλα κοντά στην περιοχή και να βάλουμε ένα γκολ. Είχαμε υποχρέωση από εκεί και πέρα να ελέγξουμε το παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο Αστέρας στο 2ο ημίχρονο δεν έδειξε τίποτα σε αντίθεση με το πρώτο που ήταν αρκετά καλός. Μπορούσαμε να πετύχουμε εμείς το δεύτερο γκολ και να τελειώσουμε το ματς, δεχθήκαμε όμως το γκολ της ισοφάρισης. Τις προϋποθέσεις για να κερδίσουμε τις είχαμε. Ο Αστέρας δούλεψε και μόχθησε σε όλη τη διάρκεια του ματς. Οταν δημιουργείς πέντε με έξι ευκαιρίες (ήταν υπερβολικός, καθώς ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τρεις κλασικές ευκαιρίες) πρέπει να το ''καθαρίσεις''. Μια ομάδα σαν τη δική μας πρέπει να τελειώνει τα παιχνίδια αυτά».

www.goalday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου