Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

«Φτερά» στον ΠΑΟΚ

Τι και αν ο Φερνάντο Σάντος έχει δοκιμάσει τόσες φορές το 4-4-2 στον ΠΑΟΚ. Αυτό το σύστημα δείχνει να μη δουλεύει, να μην του ταιριάζει. Οπότε, αναγκαστικά ο Πορτογάλος χρησιμοποιεί το 4-3-3, που δείχνει να αποδίδει καλύτερα για τον Δικέφαλο. Αυτό θα χρησιμοποιήσει και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τους Βιεϊρίνια και Κοτσιανικούλη στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά τους.

Στην προπόνηση της Παρασκευής (18/09) ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε την αμυντική τετράδα της Τρίπολης, με τους Νίκο Αραμπατζή, Λίνο δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και τους Μπρούνο Τσιρίλο και Μίρκο Σαβίνι στο κέντρο της άμυνας. Ο τελευταίος προτιμάται από τον Πορτογάλο γιατί είναι καλός στην προώθηση του παιχνιδιού, όπως και στο να κατευθύνει την αμυντική τετράδα.

Στα χαφ, ο Σάντος θα παίξει με τρεις, αφού όπως είχε τονίσει και το καλοκαίρι, όταν δεν έχει τον Βιτόλο, η ομάδα του αδυνατεί να παίξει με σύστημα 4-4-2. Ετσι, με τον Πάμπλο Γκαρσία σε θέση κόφτη, η επιλογή του Σάντος είναι να βάλει δίπλα του δύο συνεπείς αμυντικά μέσους, με δημιουργικές αρετές. Ο Γιώργος Φωτάκης τοποθετήθηκε στα δεξιά του Ουρουγουανού και ο Ολιβιέ Σορλέν στα αριστερά. Ο Γάλλος προτιμήθηκε αντί του Βλάνταν Ιβιτς, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία στη μεσαία γραμμή, ενώ στα συν του ΠΑΟΚ είναι το ότι θα έχει τη δυνατότητα να ρίξει στη μάχη τον Σέρβο εφόσον κάτι δεν πάει καλά.

Με την επιλογή των Κουτσιανικούλη–Βιεϊρίνια, στον πάγκο μένει και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ο Πορτογάλος από την ημέρα που κατάλαβε πως είναι εκτός πλάνων δεν έχει δείξει σημάδια δυσφορίας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Ο Κονσεϊσάο, όποτε ήταν διαθέσιμος μέχρι τώρα, ήταν βασικός και έχει ενδιαφέρον να φανεί πώς αντιμετωπίζει αυτήν την επιλογή του προπονητή του.

Στη κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, σε μία προσπάθεια του Σάντος να επιμείνει στον Βόσνιο και να του δώσει την ευκαιρία να σκοράρει σε ένα μεγάλο παιχνίδι, μήπως και «ξεμπουκώσει» και αρχίσει να παίρνει «μπροστά».

www.exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου