Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.

Δεν κατανοούμε για ποιό λόγο θα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία αντεγκλήσεων με τον Πανιώνιο, με τον οποίο μας χωρίζουν μόνο οι αγώνες στους οποίους είμαστε αντιμέτωποι. Κατανοούμε όμως τι θέλει να προλάβει ο Πανιώνιος με αυτή του την ανακοίνωση εν όψει των επόμενων αγώνων του. Και δυστυχώς εκεί θα καταλήξουμε όλοι, αν οι διαιτητικές κωμωδίες δεν πάψουν στη Superleague.

Δεν θεωρήσαμε σκόπιμο να διαμαρτυρηθούμε με την παλιομοδίτικη τακτική της ανακοίνωσης για την χθεσινή εφεύρεση κανονισμών από τους κ.κ. Κύρκο και Παπαχαραλάμπους. Δεν θεωρούμε ότι αυτό έγινε για να ευνοηθεί ο Πανιώνιος. Ξέρουμε καλά πόσο μπορεί να κοστίσει σε μια ομάδα ένα ευνοϊκό σφύριγμα, όταν η ομάδα αυτή δεν ανήκει στο πάλαι ποτέ ΠΟΚ. Το μοναδικό ευνοϊκό διαιτητικό λάθος για μας (κατά σύμπτωση εναντίον του Πανιωνίου πέρυσι στην Τούμπα) πληρώθηκε στη συνέχεια με άπειρες καταδικαστικές αποφάσεις, με αποκορύφωμα την παράσταση Κάκκου στα Play Off και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Οι συγνώμες του Κύρκου ακούστηκαν όχι μόνο από τον Κώστα Χαλκιά (που προς τιμήν του παραδέχτηκε ότι δεν είμαστε καθόλου περήφανοι για το περυσινό πέναλτι στην Τούμπα, όπως άλλωστε όλοι έχουμε παραδεχτεί), αλλά και από όλους όσους τον πλησιάσαμε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Χωρίς να έχει μιλήσει με κανέναν, χωρίς να έχει δει βίντεο του αγώνα, πριν καν μπει στα αποδυτήρια, ζητούσε συγνώμη για το λάθος που είχε καταλάβει ήδη ότι έκανε!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν είναι περήφανη όταν κερδίζει αγώνες με διαιτητικά λάθη. Επιπλέον, δεν χρησιμοποιεί τα εις βάρος της λάθη για να κερδίσει κάτι στον επόμενο αγώνα της. Αυτού του είδους η προπαγάνδα έφερε την κατάσταση της διαιτησίας στη σημερινή της μορφή.

Δυο σύλλογοι που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, πρέπει να παραδειγματιστούν από τη συνεργασία των φιλάθλων τους, οι οποίοι κατάφεραν να βρουν τρόπο χθες να παρακολουθήσουν τον αγώνα μαζί και πολιτισμένα (παρόλο που η διοίκηση του Πανιωνίου δεν έδειξε διάθεση διευκόλυνσης σε κάποιους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που ήταν κάτοχοι εισιτηρίων, επιτρέποντας μόλις στο 80ο λεπτό την είσοδό τους και μόνο με την επίδειξη ταυτότητας), παρόλα τα ευτράπελα του αγωνιστικού χώρου. Όλοι οι σύλλογοι που πρεσβεύουν μια νέα φιλοσοφία δεν επιτρέπεται να μαλώνουν μεταξύ τους, αφήνοντας ανενόχλητους όσους καπηλεύονται το Ελληνικό Ποδόσφαιρο επί δεκαετίες.

Ο ΠΑΟΚ δε θα επιτρέψει σε κανέναν να του συμπεριφερθεί σαν κομπάρσο του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον κερδίζουμε με την αγωνιστικότητα, την προσπάθεια, το ήθος και την υπερηφάνειά μας, είτε βρούμε υγιείς συμμάχους, είτε συνεχίζοντας να πορευόμαστε μόνο με τον κόσμο μας. Αυτά είναι πολύ σημαντικότερα απ΄όσους βαθμούς και αν μας κόψουν.

www.paokfc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου