Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν είμαστε σε κανένα άρμα!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο ρόλο του Βασίλη Γκαγκάτση, με τον οποίο ο ΠΑΟΚ «απέκτησε φωνή στα κέντρα αποφάσεων», στήριξε τον Φερνάντο Σάντος, ζήτησε υπομονή για την ομάδα και όχι βιαστική και άδικη κριτική.

«Από την αρχή της χρονιάς συμβαίνει κάτι στην ομάδα που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Μία αμφισβήτηση, μία μιζέρια. Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα και πρέπει να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Από τότε που έπαιζα, είχα αρχή ότι δεν μου αρέσει η γκρίνια. Γιατί μεταφέρεται στην ομάδα. Δεν είναι δικαιολογία αυτή για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Μετά το ματς ήμασταν όλοι σε άθλια κατάσταση. Ήταν σίγουρα ένα δυνατό χαστούκι. Όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και στο ηθικό και σε πολλά ακόμη. Απλά επειδή τυγχάνει να γνωρίζω λίγο το ποδόσφαιρο θα αποδειχθεί στην πορεία ότι δεν θα μείνουμε πίσω. Από την μέρα που αναλάβαμε η ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο που θα ακολουθεί. Λάθη θα κάνουμε. Έχουμε κάνει και το παραδεχόμαστε. Δεν είναι δυνατόν να κρύψουμε κάποια πράγματα. Το θέμα είναι να μην στοιχίσει στην ομάδα. Να διατηρηθεί σε ένα καλό επίπεδο. Πέρυσι έδειξε ένα καλό πρόσωπο. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει που πηγαίνουν τα χρήματα με κάθε λεπτομέρειες. Κάναμε μία μικρή υπέρβαση στο μπάτζετ της ομάδας, όπως κάναμε και πέρυσι. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος. Όλα γίνονται με ένα σωστό νοικοκυριό. Θα σας πούνε νούμερα για να έχετε όλοι άποψη».

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο Ανδρέας Μενδρινός που μίλησε με νούμερα. «Κατά την περσινή χρονιά τα έσοδα που προέκυψαν από διαρκείας και από εισιτήρια ήταν 8.480.000 Ευρώ. Τα έσοδα από χορηγίες και τηλεοπτικά 6.440.000 Ευρώ. Από την Τούμπα ΕΠΕ 100.000 Ευρώ, από πωλήσεις παικτών 2.750.000 καθαρά, από αύξηση κεφαλαίου 2.214.000 και πό τα play-off 1.140.000 Ευρώ». Σε ότι αφορά τα έξοδα είπε: «Σε συμβόλαια, ομάδες, πριμ κ.τ.λ. 7.5 εκ. Ευρώ. Για λειτουργικά έξοδα 5.7εκ. Ευρώ. Στην Super League δώσαμε 200.000 για τουρνικέ και λογισμικό ενώ 500.000 Ευρώ δώσαμε για τα τμήματα υποδοχμής. Στην ΕΠΟ δώσαμε 550.000 για πρόστιμα ενώ 300.000 έφυγαν για επισκευές, συντήρηση και Α.Σ. Πληρώσαμε και την δόση του δανείου 660.000. Από έσοδα και έξοδα το τελικό κέρδος ήταν 410.000 Ευρώ». Όσο για την φετινή σεζόν επισήμανε: «Από τα εισιτήρια διαρκείας 7.414.000 Ευρώ κέρδη. Μαζί με εισιτήρια προυπολογίσαμε 10εκ. Ευρώ. Από χορηγίες και τηλεοπτικά 8.930.000 Ευρώ. Από Τούμπα ΕΠΕ έχουμε προϋπολογίσει ποσό 300.000 Ευρώ. Αυτά στο σύνολο των εσόδων. Στα έξοδα, το αγωνιστικό είναι 10.300.000 Ευρώ. Τα λειτουργικά έρχονται στα 5,5εκ. Ευρώ, οί φόροι 3εκ. Ευρώ, η μισθοδοσία, 1,5εκ. Ευρώ και οφειλές προς τρίτους 140.000 Ευρώ. Εκ των οποίων έχουμε δώσει ήδη ένα μέρος. Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είναι και τα πραγματικά χρέη του ΠΑΟΚ που αφορά το κεφάλαιο των φόρων. Είναι 15.350.000 Ευρώ, έπεσε πάλι λόγω των κερδών και του ποσού που μπήκε στην τελευταία αύξηση. Για το ελληνικό δημόσιο οφειλές 5,5εκ. Ευρώ, το δάνειο 1,576.000 Ευρώ καθι πιστωτές 2,570.000 Ευρώ. Μέσα στους πιστωτές υπάρχουν και μικρά ποσά που δεν θα γίνουν απαιτητά. Μέσα στους πιστωτές και 1εκ. Ευρώ για προπονητικό κέντρο. Στον φετινό προϋπολογισμό δεν υπάρχουν ακόμη τα έσοδα των play-off, του κυπέλλου και της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου».

Για την Τούμπα ΕΠΕ και την αύξηση των εσόδων, ο κ. Βιολίδης είπε: «Είναι ικανοποιητικό νούμερο. Ο ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα δεν έπαιρνε τίποτα. Αν αναλογιστούμε ότι είναι η δεύτερη χρονιά της εταιρίας που αναπτύσσεται τώρα και σε άλλους τομείς. Θα γίνει ακόμη καλύτερο ανάλογα και με την πορεία της ομάδας. Ο κόσμος δυσκολεύεται. Γι΄ αυτό το νούμερο είναι ικανοποιητικό. Για το θέμα των κυλικείων πρέπει να πω κάτι. Ανήκουνμ στην εμπορική εταιρία του ΠΑΟΚ και πουθενά αλλού. Ως τώρα αποφέρουν έσοδα στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Απλά τώρα τα νοίκιασε η ΠΑΕ και όποια κέρδη προκύψουν θα πάνε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Υπάρχουν κάποια προϊόντα που πουλάμε μέσα. Οι χορηγίες σε αυτά που πουλάμε έχουν ξεπεράσει τα 200.000 Ευρώ».

Για τα χρέη προς το δημόσιο, ο κ. Ζαγοράκης είπε: «Από την ημέρα που αναλάβαμε, έχουμε μπει σε μία διαδικασία να απεγκλωβιστεί ο ΠΑΟΚ από αυτά τα χρέη που κουβαλάει πολλά χρόνια. Είναι ένας βραχνάς. Αν δεν υπήρχαν τα χρέη, άδικα για εμάς που υπάρχουν, όμως είναι βραχνάς. Έχουμε κάποια αιτήματα δίκαια. Ποτέ δεν ζητήσαμε χάρη, ποτέ δεν ζητήσαμε διαγραφή. Ζητάμε το δίκαιο. Κάναμε κάποιες επαφές με πρώην υπουργούς, με νυν υπουργούς και ακόμη το θέμα το κοιτάζουνε. Εμείς υπομονή έχουμε. Κάποια στιγμή θα μάθουν όλοι τι κινήσεις έχουν γίνει. Συχνά γίνονται επαφές και πιέζουμε. Δεν ζητήσαμε να διαγραφούν τα χρέη. Δεν φταίει όμως η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ υπό την ανοχή κάποιων λειτουργούσε ενώ δεν πλήρωνε ΙΚΑ, εφορία κ.τ.λ.».

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναφέρθηκε και στο πανό που αντίκρισε στην Ολλανδία σχετικά με το PAOK Travel αλλά και την ψυχολογία του μετά τον αποκλεισμό: «Μετά τον αποκλεισμό είχα μία στεναχώρια που δεν την έχω ξεπεράσει ακόμη. Είναι και θέμα εγωισμού. Όπως πιστεύω αισθάνονται και τα μέλη της ομάδας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να μένουμε εκεί. Έχουμε τρεις στόχους, Ευρώπη, πρωτάθλημα, κύπελλο. Ο ένας στόχος έφυγε. Η ομάδα σαν στόχο δεν έχει διαφορά με τον περσινό. Ίσως μπορούμε να πούμε ότι θα κάνουμε πρωταθλητισμό. Για μένα σημαίνει κάτι ανάλογο με την περσινή χρονιά. Όσο για το πανό? με ενόχλησε αφάνταστα. Ας πούνε ότι θέλουν. Ότι δεν έχουμε ιδέα να διοικήσουμε, ας πούνε τα πάντα. Δεν μπορούν να μας αποκαλέσουν, είτε απατεώνες, είτε ανήθικους. Κι εγώ δεν κατάλαβα τι σήμαινε το πανό. Ας έρθουν να μας πούνε τι σήμαινε. Έψαξα, ρώτησα, έχουμε και υπεύθυνους για την επικοινωνία με τους συνδέσμους. Δεν κατάλαβα για ποιο λόγο έγινε αυτό».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος στην κανονική διάρκεια και τέταρτος στα play-off και το κατά πόσο αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ σε ότι αφορά τους φετινούς στόχους είπε: «Αυτό που έγινε πέρυσι δεν το περιμέναμε πριν ξεκινήσει η χρονιά. Έγινε βάση πλάνου και οργάνωσης. Φέτος πριν ξεκινήσει η χρονιά η ομάδα είναι... χάλια. Πως γίνεται αυτό; Πως παρουσιάζεται έτσι; Πως δεν έγινε καλός προγραμματισμός; Μπορεί να έγιναν λάθη. Προσπαθήσαμε να προσθέσουμε λύσεις στο αγωνιστικό. Είμαι σίγουρος ότι θα παίξει καλύτερα η ομάδα. Δεν πρέπει να την σταυρώνουμε πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πέρυσι είχαν υπομονή. Όλοι θέλουμε να πάρει τίτλους η ομάδα. Στεναχωρέθηκε κανείς περισσότερο ή λιγότερο από εμάς για τον αποκλεισμό. Θα βάλουμε μέτρο; Αν μείνουμε πίσω, να σταματήσουμε, τι καθόμαστε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να τελειώσει και αυτή η σεζόν. Περιμένετε τουλάχιστον κάποιες αγωνιστικές. Εδώ πριν αρχίσει καν το πρωτάθλημα άρχισε η γκρίνια. Η ομάδα δεν έδωσε από πέρυσι αυτό το δικαίωμα».

Για το θέμα προπονητή ο Θοδωρής Ζαγοράκης απάντησε: «Ίσως κάποιοι έχουν περισσότερα πτυχία... Εγώ με τον Σάντος συνεργάστηκα. Όσο είμαστε εμείς εδώ, δεν θα κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Του έχουμε εμπιστοσύνη και είμαστε εδώ και εγώ και ο Ζήσης, ειδικά ο Ζήσης, που είμαστε πάνω από την ομάδα και βλέπουμε τι γίνεται. Εσείς νομίζετε ότι είναι δίκαιο αυτό που γίνεται για τον Σάντος; Είναι προπονητής στην ομάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που συμβαίνει. Πηγαίνω σπίτι και δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Γιατί τόσο χολή; Αφήστε την ομάδα να προχωρήσει. Δηλαδή λύση είναι οι καινούριοι προπονητές; Έγινε ανανέωση με τον προπονητή γιατί πιστεύουμε σε αυτό που κάνει. Έχουμε κρίση και κρίνουμε κάποια πράγματα επάνω στο ποδόσφαιρο. Όποιος στεναχωριέται που τον βλέπει στον πάγκο, ας μην έρχεται στο γήπεδο. Δεν μιλάμε για πρόσωπα αλλά για μία ομάδα, τον ΠΑΟΚ».

Για το ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την διοίκηση στην ανανέωση με τον Σάντος: «Από την στιγμή που συμφωνήσαμε, μένουν τα τυπικά και μία επίσημη ανακοίνωση. Υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές. Όσο αφορά την χρονική στιγμή που ανακοινώθηκε... αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε μία έντονη αμφισβήτηση και μουρμούρα γύρω από την ομάδα. Αυτό που προστατεύαμε τόσο καιρό, άρχισε να μπαίνει μέσα στην ομάδα. Κρίναμε σωστό να καταλάβουν όλοι ποίος κάνει κουμάντο μέσα στα αποδυτήρια. Γιατί μία ομάδα πρέπει να έχει ένα αφεντικό στα αποδυτήρια. Αυτό έχω διαδαχθεί στα 20 χρόνια που έπαιζα μπάλα. Συμφωνήσαμε λοιπόν με τον προπονητή και προχωράμε. Είναι απλά τα πράγματα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο - μεθαύριο. Εμείς ότι κάνουμε, το κάνουμε για το καλό της ομάδας. Ήρθαν παίκτες που είναι περουσιακά στοιχεία της ομάδας. Δεν θα πεθάνουμε εμείς στον ΠΑΟΚ. Αν έρθουν κάποιοι άλλοι ας τους διώξουν. Εμείς αυτό που γνωρίζουμε γύρω από το ποδόσφαιρο και κρίνουμε ότι αυτό είναι το καλό της ομάδας, κάνουμε αυτό».

Συνεχίζοντας για το θέμα Σάντος ο κ. Ζαγοράκης είπε: «Αν δούμε κάτι ότι δεν είναι καλό και είναι στραβό, να είστε σίγουροι ότι η ομάδα δεν θα ζημιωθεί ποτέ. Υπάρχει ειλικρινής σχέση με τον Σάντος».

Για την αμυντικογενή νοοτροπία που κατηγορείται ο Πορτογάλος τεχνικός, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε: «Με τον Σάντος πέρυσι η ομάδα δέχθηκε 23 τέρματα. Κατέληξε εκεί που κατέληξε... Αν είναι έτσι να διεκδικείς τίτλους και να είσαι κοντά σε κάποιους στόχους που θα χαρούνε όλοι, ας τον χαρακτηρίσουν όπως θέλουνε. Δεν με ενδιαφέρει. Είναι κάποια πράγματα που ακούγοντας τα λες ότι είτε είμαι σε άλλο γήπεδο, είτε κάτι άλλο συμβαίνει. Η ομάδα λειτουργεί βάση και του τι έχει. Τώρα είμαστε μια χαρά. Η ομάδα είναι καλά».

Για την συνεργασία προέδρου, προπονητή και τεχνικού διευθυντή στις μεταγραφές, απάντησε: «Το πλάνο ή ο προγραμματισμός τελείωσε πριν καν τελειώσει το περσινό πρωτάθλημα. Απλά περιμέναμε την εξέλιξη για να δούμε αν χρειαζόταν και κάποιες άλλες προσθήκες. Καθίσαμε αρκετές ώρες οι τρεις μας συζητώντας πάνω σε αυτό. Δεν είχαμε την άνεση να δαπανήσουμε πολλά λεφτά για μεταγραφές. Φυσικά και είχε ενεργό ρόλο ο προπονητής. Επειδή έχει συζητηθεί αυτό δεν πρέπει να ψάχνουμε θέματα που δεν υπάρχουν. Δεν μπορεί εμείς να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τον προπονητή. Είμαστε καλά. Οικογένεια είναι η ομάδα. Πήγαμε να το χάσουμε λίγο στην αρχή αλλά θα το βρούνε. Είναι αρκετοί που στεναχωριούνται γι΄ αυτό. Δεν τους αρέσει. Την βγάζουν την στεναχώρια».

Για την έννοια των αφεντικών στα αποδυτήρια, ο Ζαγοράκης εξήγησε: «Λειτουργήσαμε και λίγο εμπειρικά σαν ποδοσφαιριστές. Μπορούμε λίγο να «μυρίσουμε» τι μπορεί να συμβεί. Θεωρήσαμε ότι μπορεί και να περάσει αυτό σε κάποιους. Όταν υπάρχει αμφισβήτηση στον προπονητή, κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να λειτουργήσει και κάποιος ποδοσφαιριστής. Από την στιγμή που υπήρχε διάθεση να ανανεωθεί το συμβόλαιο, έπρεπε να γίνει εκείνη την στιγμή. Σχολιάστηκε από κάποιους μία δήλωση του Σάντος για το σύστημα και τους παίκτες. Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Η ομάδα είναι μία χαρά. Με αυτά που είχαμε, ότι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε. Μπορεί να κάναμε κάποια λάθη. Θα το δούμε αυτό».

Για τα ντέρμπι τα οποία δεν κερδίζονται από πλευράς ΠΑΟΚ ο κ. Ζαγοράκης είπε: «Αν είναι δυνατόν να μην θέλει κάποιος να κερδίσει ντέρμπι. Είδαμε ότι λείπουν κάποια στοιχεία από την ομάδα. Ευελπιστούμε ότι φέτος θα είμαστε καλύτεροι. Κέρδίζοντας μόνο τα ντέρμπι δεν κατακτάς τους στόχους σου. Ευχής έργο είναι βέβαια να κερδίζεις και αυτά τα παιχνίδια».

Για το ζήτημα του Βασίλη Γκαγκάτση και της πρόσληψής του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης απάντησε: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για το θέμα αυτό. Κάποιοι έχουν ενοχληθεί. Περίμενα ότι θα ειπωθεί αυτό. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης έχει επαγγελματική σχέση με τον ΠΑΟΚ. Σας είχα πει κάτι από την πρώτη μέρα για μένα. Εγώ δεν μπορώ να αισθανθώ παράγοντας. Δεν πρόκειται να γίνω ποτέ. Υπήρχε έλλειψη εμπειρίας πάνω στο θέμα αυτό. Δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνει τα δύο πρώτα χρόνια. Ο κ. Γκαγκάτσης δεν έχει καμία σχέση με το αγωνιστικό. Εκεί υπάρχουν ο Ζήσης, εγώ και ο προπονητής. Παίρνοντας έναν άνθρωπο που έχει εμπειρία παραγοντική, σας λέω ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τέτοιες προσθήκες. Δεν μπορούσαμε εμείς να εκπροσωπήσουμε επάξια τον ΠΑΟΚ στα κέντρα αποφάσεων. Τώρα ο ΠΑΟΚ έχει φωνή. Δημόσιες σχέσεις με τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει κανένας όσο είμαστε εμείς. Μην τα μπλέκουμε τα πράγματα».

Για το θέμα μεταβίβασης μετοχών στον κ. Γκαγκάτση ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είπε: «Υπάρχει ένα χαρτί (σ.σ. το οποίο παρουσιάστηκε) το οποίο είναι ιδιωτικό συμφωνητικό που λέει για τις μετοχές. Επειδή ακούσαμε ότι είμαστε και ανήθικοι και δώσαμε τις μετοχές στον κ. Γκαγκάτση. Δυστυχώς το είπαν και άνθρωποι που ήταν μέσα στο δ.σ. της ΠΑΕ και μιλούν αυτοί σε εμάς για ηθική. Θέλουμε να έχει η ομάδα θετική ενέργεια και δεν μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες, αλλά ορισμένοι ας προσέχουν τι λένε και τι κάνουν. Εδώ γίνεται κάτι που κι εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Οι μετοχές είναι εδώ. Μπορείτε να δείτε το μετοχολόγιο. Γίνεται όμως το εξής παράλογο. Δεν μπορεί εμείς να αλλάζαμε τις μετοχές και να μοιράζουμε το ποσοστό και μόλις είναι να πάνε οι μετοχές στον Γκαγκάτση να υπάρχει κώλυμα. Ας πούνε και νομικοί αν έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα».

Ο κ. Βιολίδης διευκρίνισε ότι: «Όποτε θέλουμε με μία υπογραφή, τις μετοχές τις παίρνουμε πίσω. Το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών από μένα προσωπικά είναι αγορασμένες. Τις συμβουλές κάποιοι, ας τις κρατήσουν για τον εαυτό τους».

Τι απαντάει όμως ο Ζαγοράκης σε αυτούς που λένε ότι ο ΠΑΟΚ θα ευνοηθεί από την διαιτησία; «Ξέρω τι λένε. Δηλαδή ο ΠΑΟΚ θα περιμένει από την διαιτησία; Καταρχήν μέσα σε μία νύχτα άλλαξαν όλα στην ΚΕΔ. Είπα ξεκάθαρα ποια είναι η επαγγελματική σχέση Γκαγκάτση και ΠΑΟΚ. Εμείς χρειαζόμαστε πολλά χρόνια για να φθάσουμε τις γνώσεις του Γκαγκάτση. Είναι όμως και το άλλο. Λένε κάποιοι ότι λειτουργούν οι δημοσιογράφοι σαν δικά μας φερέφωνα. Αν είναι δυνατόν. Γιατί κάποιοι θέλουν να γράφετε στραβά πράγματα κι ας μην υπάρχουν. Πρέπει να σας πω ότι μέσα στον Οκτώβριο, ο κ. Βρύζας θα κάνει μία κουβέντα μαζί σας».

Για την επιλογή παραμονής του Αναστασάκου σε σχέση με τον Μπακαγιόκο και την μεταγραφή τελικά του πρώτου, αλλά και της μεταγραφής Μουν απάντησε: «Ο Ηλίας είχε άψογη συμπεριφορά στον έναν χρόνο που ήταν στην ομάδα. Ήρθε πριν ξεκινήσει η φετινή σεζόν, μετά από κάποιες μεταγραφικές κινήσεις που κάναμε και ζήτησε μήπως μπορέσει να βρει ομάδα να φύγει. Προσωπικά δεν το δέχθηκα γιατί η ομάδα δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο σε έναν ? δύο και τρεις παίκτες. Για εμάς υπήρχαν κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Το δεύτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι τελείωνε 27 Αυγούστου. Απέμεναν τέσσερις μέρες για να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Αυτά όμως τα κρατάμε για εμάς. Αυτό θα πει οικογένεια. Ο Αναστασάκος ξαναέθεσε θέμα μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι γιατί «μυρίζει» κι αυτός από ποδόσφαιρο. Λαμβάνοντας κάποια πράγματα υπόψιν για το καλό της ομάδας θεωρήσαμε ότι μπορούσε να φύγει. Κάποιοι κάνουν 31 από μόνοι τους. Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ? αν είναι δυνατόν. Θέλει πολύ μελέτη να τα σκεφτεί κάποιος αυτά. Να πάμε στο άρμα του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΟΚ έχει το δικό του άρμα. Έτυχε και έγιναν κάποιες πωλήσεις και αποκτήσαμε φέτος παίκτη της τελευταίας στιγμής από συγκεκριμένη ομάδα. Ο Μουν ήταν μία προσθήκη. Ένας παίκτης που γνωρίζουμε καλά και ξέρουμε ότι θα προσφέρει στην ομάδα. Τον πληρώσαμε. Είναι παίκτης του ΠΑΟΚ».

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης απάντησε και σε όσα ακουγόταν περί... ελάφρυνσης του ρόστερ λόγω μπάτζετ: «Αφήστε μας να χειριστούμε εμείς κάποια θέματα. Κάποια πράγματα πρέπει να μείνουν στην οικογένεια μας. Επειδή θα πείτε για Κονσεϊσάο, Γκαρσία, Βερόν... έτσι θα προχωρήσουμε. Έγινε λάθος και υπήρξε κάποια ανοχή από πλευράς μας πέρυσι. Είναι ενήμερος ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής. Όποιος θεωρούμε ότι δημιουργεί πρόβλημα θα μείνει έξω. Θέλουμε ποδοσφαιριστές νικητές. Όμως υπάρχουν και κάποια όρια».

Για την αποχώρηση Μπακαγιόκο είπε: «Το πρόγραμμα μας ήταν αυτό. Κρίναμε ότι θέλαμε κάποιους άλλους. Τον ευχαριστήσαμε αφού βοήθησε πολύ την ομάδα».

Ο ΠΑΟΚ πιθανότατα φέτος θα έχει ακριβό «πάγκο», αφού θα υπάρχουν παίκτες με ακριβά συμβόλαια. Ο κ. Ζαγοράκης απάντησε γι΄ αυτό: «Οι παίκτες που είναι και θα είναι στον ΠΑΟΚ θα σηκώσουν το βάρος της χρονιάς. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι στον πάγκο. Αν ένας πιτσιρικάς με χαμηλό συμβόλαιο είναι καλύτερος, δεν θα παίζει δηλαδή; Η ομάδα είναι μια χαρά. Αυτοί που μείνανε , θέλαμε και μείναμε».

Για τον τρόπο διαχείρισης του Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τόνισε: «Ακόμη δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Ο Βασίλης έχει έναν μήνα στην ομάδα. Τώρα έκλεισε δεύτερο. Πριν αποκτηθεί ο Κουσιανικούλης ήταν ένα αίτημα του κ. Βρύζα και του προπονητή. Ήρθα κι εγώ σε δύσκολη θέση γιατί με τα οικονομικά δεν έχουμε την άνεση. Είναι σίγουροι γι΄ αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Οπότε ας τους αφήσουμε να το διαχειριστούν αυτοί το θέμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλουν να τον καταστρέψουν. Ήταν από τους καλύτερους έλληνες στο περσινό πρωτάθλημα και τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ».

Για το αν υπήρξε σκέψη πώλησης του Γκαρσία απάντησε: «Είχε γίνει ειδικά για τον συγκεκριμένο παίκτη κάτι που δεν έγινε ποτέ. Μία πρόταση που ποτέ δεν ήρθε. Για οποιονδήποτε έρθει πρόταση συζητιέται και θα συζητιέται. Στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρχε τίποτα».

Για την αύξηση του Μ.Κ. και την ανταπόκριση που περιμένει από τον κόσμο απάντησε: «Εμείς όσο βρισκόμαστε εδώ θα λέμε την αλήθεια. Διάβασα προχθές ότι ο Ζαγοράκης ξεζουμίζει τον κόσμο. Γι΄ αυτό καθόμαστε και θα καθόμαστε ώρες για να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται. Κι εμείς ξεζουμιζόμαστε. Ευτυχώς δεν κάνω αποδελτίωση?».

Για το πώς φαντάζεται ο Θοδωρής Ζαγοράκης τον ΠΑΟΚ σε δύο χρόνια από σήμερα; «Δεν θέλω να βάζω το μυαλό μου σε αυτές τις διαδικασίες. Ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Διοικητικά βλέπουμε».

Για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ ο πρόεδρος απάντησε: «Είναι θέμα ερασιτέχνη. Γι΄ αυτό τον λόγο και ο κ. Βιολίδης βρίσκεται στο σχήμα του ερασιτέχνη. Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του. Είναι δυνατόν να μην θέλουμε καινούριο γήπεδο; Έχουμε ρίξει τόσα χρήματα για να μπαλώνουμε. Αυτό το γήπεδο όμως έχουμε και θα πορευτούμε με αυτό. Επαφές γίνονται. Όταν είναι ώρα από την δική μας πλευρά να πούμε κάτι θα το πούμε. Τώρα δεν είναι της ώρας. Εγώ θα σας πω ακριβώς αυτό που συμβαίνει. Έγιναν κινήσεις για να ξεκινήσει η διαδικασία του νέου γηπέδου. Το καλύτερο για μένα θα είναι να γίνει όταν δεν θα είμαι εδώ. Άκουσα ότι ο Γκαγκάτσης ήρθε στον ΠΑΟΚ για την κατασκευή νέου γηπέδου! Το γήπεδο είναι μεγάλη ιστορία. Δεν ξέρω πως θα γίνει αλλά πρέπει να μπούμε ενεργά στο θέμα. Να παρθούν αποφάσεις που θα γίνει κ.τ.λ. Η ομάδα προχωράει και θα προχωράει».

Για το αθλητικό κέντρο είπε: «Την Παρασκευή μπορούμε να πάμε όλοι μαζί στο αθλητικό κέντρο. Θα είναι μία ευχάριστη εικόνα αυτό που θα βλέπουμε. Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Μιχαηλίδη που έχει επωμιστεί το βάρος. Ξέρω τι γίνεται και ξέρετε κι εσείς τι σημαίνει να έχεις να κάνεις με εργολάβους κ.τ.λ. Είναι πολύ δύσκολο. Την Παρασκευή θα είμαστε εκεί λοιπόν να δούμε».

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν ξεκάθαρος για το πού θα ήθελε να γίνει το νέο γήπεδο: «Εγώ θέλω να γίνει στην Τούμπα».

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης απάντησε και στο αν υπάρχει οργανωμένη... αντιπολίτευση: «Όποιος θέλει μπορεί να έρθει την Δευτέρα. Όποιος θέλει να αναλάβει εμείς θα τον βοηθήσουμε. Δεν μπορώ να διανοηθώ την αντιπολίτευση. Δεν μπορεί κάποιοι να γκρινιάζουν και να μιζεριάζουν. Ας περιμένουμε λίγο. Όχι αιώνες. Δεν είναι κακό να υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις. Κριτική πρέπει να γίνεται κάθε μέρα αλλά με επιχειρήματα. Μπορεί να κάνουμε λάθος αλλά θα το παραδεχτούμε. Δεν είναι κακό».

Για τις σχέσεις των ποδοσφαιριστών σε σχέση με πέρυσι, ο πρόεδρος απάντησε: «Άρχισα κι εγώ να αναρωτιέμαι. Υπήρχε κάτι που δεν μου άρεσε. Ομως ξαναήρθαν κάποιοι καινούριοι παίκτες. Ας αφήσουμε να δέσει λίγο αυτό. Μπήκαν καινούριοι χαρακτήρες στην ομάδα. Είχαμε πιεσμένο χρόνο».

Για τα φαινόμενα προσωπολατρίας σε συγκεκριμένους παίκτες ο Θοδωρής Ζαγοράκης απάντησε: «Πως θέλει να εκφράσει τα αισθήματα του ο κόσμος είναι δικό του θέμα. Ο κόσμος έχει κρίση και ξέρει τι γίνεται. Να μην πω σε ποία σημεία του γηπέδου. Ξέρουν τι γίνεται».

Για το ποιο ήταν το σοβαρότερο λάθος που έχει κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ; «Δεν κάθισα να τα γράψω για να τα απαριθμήσω. Λόγω απειρίας κάναμε λάθη. Είχα κάποιες επιφυλάξεις για την Τούμπα ΕΠΕ και το PAOK Travel. Έλεγα ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Αν δείτε τα στοιχεία που αποδίδει το PAOK Travel είναι κερδοφόρο. Για μένα είναι λάθος. Στα αγωνιστικά κάναμε λάθη που ανεχτήκαμε κάποιες συμπεριφορές. Το θέμα είναι να μην κάνουμε τα ίδια λάθη».

Για τα ποσά που δαπανήθηκαν για τα τμήματα υποδομής και την δουλειά που γίνεται εκεί, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισήμανε: «Να πούμε κάποια πράγματα επειδή λέγονται διάφορα. Ο Αθανασιάδης για παράδειγμα έδειξε ότι θέλει να πάρει παιχνίδια. Να γεμίσει το παιδί. Πως να τα πάρει στον ΠΑΟΚ; Ρωτήστε αυτούς που είναι στις προπονήσεις. Θεωρήσαμε ότι πιο εύκολα μπορεί να έπαιρνε αλλού παιχνίδια παρά εδώ. Αν θέλουν κάποιοι μία φορά να επανδρώνεται η ομάδα από νέους, εμείς θέλουμε πενήντα. Βάση ονόματος του ΠΑΟΚ μπορούμε και παίρνουμε ορισμένους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Είμαι σίγουρος ότι θα βγάλουμε παίκτες από εκεί. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Μπαίνεις μέσα στην προπόνηση και αποδεικνύεις τι μπορείς να κάνεις. Τώρα είναι πιο δύσκολα. Όταν ήμασταν εμείς υπήρχαν λιγότεροι ξένοι. Τώρα θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια. Θα είναι και ανακούφιση για τον σύλλογο».

Για το ταξίδι που έγινε στην Αργεντινή ο κ. Ζαγοράκης απάντησε: «Πηγαίνοντας εκεί δεν βλέπεις μόνο έναν παίκτη. Κάνεις κάποιες διασυνδέσεις. Ανοίγεις πόρτες που μπορούν να βγούνε στο μέλλον. Αν σε κάθε ταξίδι φέρναμε και παίκτη θα είχαμε καταστραφεί οικονομικά».

Για την αποχώρηση του Γιώργου Γεωργιάδη είπε: «Θεώρησε ότι έκανε ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του αναλαμβάνοντας την εθνική νέων. Καλά έκανε. Δεν είναι κακό».

Για τον χλοοτάπητα της Τούμπας ο κ. Ζαγοράκης απάντησε: «Είναι τραγικό. Φταίμε εμείς. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι για την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές. Πριν πάω στο γραφείο πηγαίνω στο γήπεδο. Είχαμε ένα από τα καλύτερα γήπεδα. Μαζί με τον Ζήση κάναμε τις παρατηρήσεις στο γήπεδο. Μέσα σε πέντε ημέρες χάλασε. Ήταν αμέλημα των υπεύθυνων».

Για την σχέση της ΠΑΕ με τον ερασιτέχνη είπε: «Προχωράμε όλοι μαζί. Δεν έχει κανένας ΠΑΟΚτσής να χωρίσει τίποτα με κάποιον άλλον».

Για την σχέση με την ΚΑΕ τόνισε: «Αν υπάρχει δυνατότητα να βοηθήσει η ΠΑΕ οποιοδήποτε τμήμα θα το κάνει. Και το έχει κάνει». Όσο για το αν υπάρχει κάποιο ποσό που θα δοθεί στην ΚΑΕ, ο κ. Ζαγοράκης είπε: «Υπάρχει κάποια βοήθεια που δεν θα είναι μόνο οικονομική».

Για το θέμα της αύξησης του Μ.Κ. είπε: «Δεν μπαίνω στην τσέπη κανενός. Όσο μπορεί ο καθένας θα δώσει».

Για το πλάνο τριετίας που θέτει και για το αν εκεί θα ολοκληρωθεί το δικό του έργο απάντησε: «Αν σκεφτόμαστε έτσι καλύτερα να φύγουμε από τώρα. Είναι ότι χειρότερο να σκέφτεσαι έτσι. Προχωράμε όπως είμαστε. Στόχος μας είναι να τελειώσει πετυχημένα η χρονιά».

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξεκαθάρισε ότι: «Δεν θέλω να ασχοληθώ με την πολιτική. Δεν είναι στις βλέψεις μου».

Για το πιο σημαντικό πράγμα που έχει πετύχει απάντησε: «Ίσως ότι η μιζέρια και η γκρίνια είναι σε μικρό ποσοστό. Υπάρχει συσπείρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου