Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Καλός, ο Κάκος και ο Άσχημος…

Συνάντηση Γκαρσία, Ντιόγκο και Κάκου την Κυριακή στη Τούμπα

Το μεγαλύτερο γουέστερν όλων των εποχών «Ο Καλός, Ο Κάκος και ο Άσχημος» «γυρίζεται» σε αθλητική έκδοση την Κυριακή στη Τούμπα. Στο ρόλο του μεγάλου σκηνοθέτη και μάστορα του είδους Σέρτζιο Λεόνε… η ΚΕΔ, η οποία όρισε τον Τάσο Κάκο «άρχοντα» του μεγάλου ντέρμπι του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Ο «Καλός, Ο Κακός και Ο Άσχημος» αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Λεόνε, με τον Κλιντ ΄Ιστγουντ, τον Ελάι Γουάλας και τον Λι Βαν Κλιφ, σε ρόλους που «έγραψαν» κινηματογραφική ιστορία:

O Καλός (Κλιντ Ίστγουντ): τριγυρνάει στην έρημο, συλλαμβάνει καταζητούμενους, τους παραδίδει στις Αρχές για λύτρα και λίγο πριν κρεμαστούν, τους σώζει και τους απελευθερώνει.

Ο Άσχημος (Ελάι Γουάλας): απαγάγει τον Καλό τον πηγαίνει στην έρημο και τον βασανίζει μέσα στη ζέστη. Λίγο πριν τον σκοτώσει αλλάζει γνώμη αφού μαθαίνει ότι ο Καλός γνωρίζει το μυστικό μέρος ενός κρυμμένου θησαυρού.

Ο Κακός (Λι Βαν Κλιφ): εξαίρετος πιστολάς που συναγωνίζεται τον Καλό και φυσικά θέλει και αυτός τον θησαυρό...

Οι δικοί μας τρεις πρωταγωνιστές την Κυριακή στη Τούμπα φυσικά δεν θα κάνουν τίποτα απ’ όλα αυτά. Θα συμμετέχουν απλά σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και καλό θα είναι να ξεχάσουν τα προηγούμενα που έχουν από το παρελθόν για να επικρατήσει φίλαθλο πνεύμα.

Ο ρόλος του Καλού «απονέμεται» για τοπικιστικούς λόγους στον δικό μας Πάμπλο Γκαρσία, αν και δεν του πάει είναι αλήθεια αυτός ο χαρακτηρισμός καθόλου.

Τον ρόλο του Κακού παίρνει ο Κάκος, αφού σχηματίζει και λογοπαίγνιο με το επίθετό του.

Και ο ρόλος του Άσχημου «απονέμεται» αναγκαστικά στον Ντιόγκο, μιας και παίζει στον Ολυμπιακό. Κι εδώ που τα λέμε δεν είναι και κανένας ομορφάντρας.

Και οι τρεις συναντιούνται 10 μήνες μετά το περιβόητο παιχνίδι πρωταθλήματος πέρυσι στο Καραϊσκάκη (16-11-1008), το οποίο απασχόλησε για πολύ καιρό όλη την φίλαθλη χώρα, εξαιτίας της γροθιάς που έδωσε ο Γκαρσία στον Ντιόγκο, πριν χτυπηθεί ένα φάουλ προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, επειδή ο Βραζιλιάνος φορ του Ολυμπιακού σε μια φάση προηγουμένως με αγκωνιά του είχε σπάσει τα δυο μπροστινά του δόντια. Μάλιστα ο Γκαρσία επικαλέστηκε και γνωμάτευση οδοντιάτρου στη Θεσσαλονίκη την επόμενη μέρα για να αποδείξει του λόγου το αληθές.

Ο Ουρουγουανός αμυντικός χαφ δέχθηκε κίτρινη σε εκείνη την φάση, καθώς δεν είχε δει την μπουνιά ο Κάκος, ο οποίος τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη στο 89΄ για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μπελούτσι, ενώ ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλους με τον Γκαρσία να προσπαθεί να χτυπήσει κλοτσιά τον Ντιόγκο πριν βγει εκτός αγωνιστικού χώρου.

www.athlitiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου