Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Μεγάλε ΠΑΟΚ!

Ναι λοιπόν! Η ΠΑΟΚΑΡΑ μας θα βρίσκεται τέλη Ιουλίου στα προκριματικά του Champions League!
Μεγάλη νίκη μέσα στο Καραισκάκη, για δεύτερη φορά φέτος με το ίδιο σκορ, 0-1, με σκόρερ τον Βλάνταν Ίβιτς, ο ΠΑΟΚ έδειξε ποιος ήταν η καλύτερη ομάδα στα play offs ,αλλά και στη κανονική περίοδο!
Μετά και την ισοπαλία μεταξύ Άρη και ΑΕΚ στο χαριλάου ιδού πως έχει η βαθμολογία:
ΠΑΟΚ 13
Ολυμπιακός 7
ΑΕΚ 6
Άρης 4

Το καλοκαίρι παμε Ευρώπη!!! Ιδού οι πιθανοί μας αντίπαλοι οπως τα λέει η goalday :

Α' Προκριματικός μη πρωταθλητών
Κλήρωση: 16 Ιουλίου (Νιόν)
Αγώνες: 27-28/7 και 3-4/8
Ισχυροί
ΖΕΝΙΤ
ΑΓΙΑΞ
ΝΤΙΝΑΜΟ Κ.
ΜΠΡΑΓΚΑ
Βασιλεία ή Σέλτικ
Ανίσχυροι
Σέλτικ ή Γιουνγκ Μπόις
ΤΒΕΝΤΕ
ΠΑΟΚ
Μπούρσασπορ
ΓΑΝΔΗ
Επεξήγηση: Με κεφαλαία είναι οι σίγουρες ομάδες. Αν η Βασιλεία τερματίσει δεύτερη (όπως είναι τώρα) στην Ελβετία, θα είναι στους ισχυρούς του πρώτου προκριματικού και η Σέλτικ θα είναι στους ανίσχυρους. Αν πάρει το πρωτάθλημα, τότε η Σέλτικ θα ανέβει στους ισχυρούς και η Γιουνγκ Μπόις από την Ελβετία θα είναι στους ανίσχυρους
Πλέι οφ μη πρωταθλητών
Κλήρωση: 6 Αυγούστου (Νιόν)
Αγώνες: 17-18/8 και 24-25/8
Ισχυροί
ΣΕΒΙΛΛΗ
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡ.
Ζενίτ*
ΤΟΤΕΝΑΜ
Αγιαξ*
Ανίσχυροι
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
Λιλ
Ντιναμό Κ*.
Μπράγκα*
ΠΑΟΚ
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ: Με κεφαλαία είναι οι ομάδες που θα είναι σίγουρα στα πλέι οφ. Με πεζά οι ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα τη θέση από τα πρωταθλήματά τους. Ο ΠΑΟΚ και οι ομάδες με *θα πρέπει να προκριθούν από τον πρώτο προκριματικό. Αν στη Γαλλία έρθει τρίτη η Λιόν (έχει υπολογιστεί ως δεύτερη με τρίτη τη Λιλ), θα είναι στους ισχυρούς και πιθανός αντίπαλος του ΠΑΟΚ αντί του Αγιαξ.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι:
- Αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από τον πρώτο προκριματικό του Champions League, δεν αποχαιρετά την Ευρώπη, αλλά μετακομίζει στα πλέι οφ του Europa League (τον τελευταίο δηλαδή προκριματικό πριν τους ομίλους στα τέλη Αυγούστου), εκεί δηλαδή που θα έπαιζε απευθείας αν έπαιρνε τη δεύτερη θέση στα ελληνικά πλέι οφ.
-Αν αποκλειστεί από τα πλέι οφ του Champions League, επίσης δεν αποχαιρετά την Ευρώπη, αλλά αντίθετα προκρίνεται απευθείας στους ομίλους του Europa League
-Ακόμα πάντως κι αν o ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να πραγματοποιήσει μία τόσο μεγάλη υπέρβαση και να προκριθεί στους ομίλους του Champions League το ιδανικό σενάριο θα είναι να φτάσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης και να αποκλειστεί εκεί. Και αυτό γιατί εκτός από την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Europa, θα έχει ανταμειφθεί με μπόνους κοντά στα 3 εκατ. ευρώ λόγω της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης των πλέι οφ του Champions League.
Οι ομάδες που μετείχαν πέρσι εισέπραξαν από την UEFA το ποσό των 2.1 εκατ. ευρώ, ενώ βεβαίως ο ΠΑΟΚ σε αυτό το ενδεχόμενο θα υπολογίζει και σε δύο πρόωρα sold out στην Τούμπα (στον πρώτο και δεύτερο προκριματικό).
-Τα εξασφαλισμένα χρήματα για τον ΠΑΟΚ (από την UEFA και χωρίς να υπολογίζονται τα εισιτήρια) αν μπει στους ομίλους του Champions League (ως δεύτερη ελληνική ομάδα μαζί με τον Παναθηναϊκό) υπολογίζονται στα 14 εκατ. ευρώ (χωρίς να κάνει πόντο στον όμιλο) μαζί με τα περίπου 2 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή του στα προκριματικά
- Αν μπει στους ομίλους του Europa League τα εξασφαλισμένα χρήματα για τον ΠΑΟΚ (και πάλι χωρίς τα εισιτήρια) είναι στα 2 εκατ. ευρώ (χωρίς πόντο στον όμιλο) ή στα 4 εκατ. ευρώ αν έχει αποκλειστεί από τα πλέι οφ του Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου