Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Σενάριο για διπλή έδρα

Τι γίνεται με τα βελτιωτικά έργα στο γήπεδο της Τούμπας και ποια σκέψη "παίζει" δυνατά για το θέμα που "καίει" τους διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ



Το θέμα του γηπέδου της Τούμπας και το κατά πόσο ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να το χρησιμοποιεί σαν έδρα τη νέα χρονιά, είναι αυτό που βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των ανθρώπων του "Δικεφάλου".
Την Δευτέρα (17/5) το μεσημέρι οι Ζαγοράκης, Βρύζας, Βιολίδης, Ποικιλίδης, Μηλιωρίδης, Φαρλαλής και Μιχαηλίδης έθεσαν επί τάπητος το ζήτημα και ανέλυσαν τα δεδομένα που υπάρχουν την δεδομένη χρονική στιγμή.
Τα έργα (κυρίως στα θεμέλια) στις θύρες 7,8, 5 και 6 θεωρούνται απαραίτητα εν όψει κυρίως των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ, αφού η UEFA σε τέτοια θέματα είναι αυστηρή και δεν πρόκειται να δώσει το "OK" αν δεν σιγουρευτεί ότι η Τούμπα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις.
Οι εργασίες υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν περί το 1,5 εκ. ευρώ και στον ΠΑΟΚ θέλουν να πιστεύουν ότι η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στην διοίκηση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο συγκεκριμένο θέμα. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής έχει ενημερωθεί ήδη για το ζήτημα και από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και από τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, μέσω της επιστολής που έστειλε ο τελευταίος την Δευτέρα (17/5) στον Παναγιώτη Μπιτσαξή.
Απόφαση για άμεση έναρξη των έργων
Οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ αποφάσισαν τελικώς να αρχίσουν τα έργα στην Τούμπα με όσα χρήματα υπάρχουν αυτή την στιγμή στα ταμεία, ώστε να μην χάνεται καθόλου χρόνος. Ο κίνδυνος να βρει η έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων τον ΠΑΟΚ... χωρίς έδρα είναι ορατός και η διοίκηση των "ασπρόμαυρων" θέλει να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις.
Το Καυτανζόγλειο και τα μειωμένα έσοδα
Η σκέψη να δώσει ο ΠΑΟΚ όλα τα παιχνίδια του στο Καυτανζόγλειο δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος κυρίως λόγω των παράπλευρων απωλειών που θα έχει η ΠΑΕ. Σε αυτές λογίζονται τα χρήματα που θα χαθούν από την μπουτίκ, τα κυλικεία κ.α., συν αυτά που θα δοθούν για ενοίκιο στην διοίκηση του  Καυτανζογλείου. Ωστόσο, αν η ΟΥΕΦΑ το επιβάλει ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να πάει στο Καυτανζόγλειο που είναι και το μοναδικό γήπεδο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Γι' αυτό το λόγο η ΠΑΕ το έχει ήδη δηλώσει ως δεύτερη έδρα στην ΟΥΕΦΑ.
Τούμπα στην Ελλάδα, Καυτανζόγλειο στην Ευρώπη
Με βάση τα δεδομένα που αναλύσαμε πιο πάνω δεν αποκλείεται το σενάριο της διπλής έδρας. Ο ΠΑΟΚ να δώσει τα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Superleague στην Ελλάδα και του Τσάμπιονς Λιγκ (ή του Γοπυρόπα Λιγκ) στο Καυτανζόγλειο. Σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τους κατόχους των διαρκείας, αφού θα υπάρξει αντιστοίχιση στις θέσεις μεταξύ Τούμπας και Καυτανζογλείου. 

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς από τι φαίνεται δεν έχουμε πάρει το μάθημα μας. Ο δημοσιογράφος που γράφει το παραπάνω άρθρο, ρίχνει το γάντι στην Γ.Γ.Α, για το θέμα της συντήρησης της Τούμπας. Μάλιστα λέει οτι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται γύρω στο 1,5 μύριο για τα έργα αυτά. Αν είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να συνεχίσει να πληρώνει ελλείψεις, παρατυπίες και λάθη ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών. Τη στιγμή που κόβονται συντάξεις και μισθοί απο φτωχούς ανθρώπους ώστε να βρεί έσοδα το δημόσιο, πράγμα άδικο, εξοργιστικό και καθαρά ταξικό,δημοσιογραφίσκοι που θέλουν να τα χουν καλά με τις ΠΑΕ οποιουδήποτε χρώματος, συνεχίζουν έμεσα να απαιτούν να πληρώσει το δημόσιο προβλήματα ανωνύμων εταιρειών. Σαν ΠΑΟΚΤΣΗΣ απαιτώ απο τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μη ζητήσει ούτε ένα ευρώ απο τη πολιτέια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή