Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Δυσκολεύει του Κόστα και στο βάθος… Φερέιρα

 Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να αποδεχτεί την πρόταση του ΠΑΟΚ ο Ζόρζε Κόστα και να αντικαταστήσει τον Φερνάντο Σάντος στην τεχνική του ηγεσία. Οι επαφές που είχε ο 39χρονος Πορτογάλος προπονητής με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο φαίνεται πως δεν θα έχουν ευτυχή κατάληξη και ο παλαίμαχος αμυντικός όλα δείχνουν πως θα συμφωνήσει με την Ακαδέμικα. 

Μιλώντας στη «SportDay» ο Ζόρζε Κόστα δήλωσε: «Έχω μία οικογένεια η οποία περιμένει τι θα αποφασίσω, όμως είμαι έτοιμος να πάω εφόσον χρειαστεί και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Άρα, αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζω το πρότζεκτ μιας ομάδας. Για τον ΠΑΟΚ τα ξέρω όλα. Δίχως αμφιβολία θα είναι μία πρόκληση για την καριέρα μου, αν συνεχίσω εκεί. Έχω πολλές προτάσεις και τις μελετάω. Σύντομα όμως θα πρέπει να καταλήξω στο τι θα κάνω την επόμενη σεζόν».

Το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά, αλλά η επιστροφή του Ζήση Βρύζα στη Θεσσαλονίκη, ίσως μαρτυρά πολλά. Ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου του Βορρά» θα κάνει μία τελευταία προσπάθεια να πείσει τον άλλοτε συμπαίκτη του, αλλά ήδη οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν αρχίσει να κοιτούν άλλες λύσεις για τον πάγκο.
Και στο βάθος… Φερέιρα 

Τις τελευταίες ώρες φημολογείται πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορεί να καταλήξει στον πάγκο του ΠΑΟΚ μέσα από μία αλυσίδα εξελίξεων. Ο 64χρονος τεχνικός δεν κατάφερε να οδηγήσει την Πόρτο φέτος στο Champions League (τερμάτισε τρίτη) και πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν. Ωστόσο δεσμεύεται με ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο και θα πρέπει να αποζημιωθεί. Ο πρόεδρος της Πόρτο, Πίντο ντα Κόστα, δεν θα έλεγε όχι στο να μοιραστεί το «οικονομικό βάρος» του Πορτογάλου προπονητή με τον ΠΑΟΚ, που με τη σειρά του θα ήταν ευτυχής να έχει στον πάγκο του έναν τεχνικό της εμπειρίας και των ικανοτήτων του Φερέιρα.

Ο τελευταίος εργάζεται ως προπονητής από το 1981 και με εξαίρεση ένα ανεπιτυχές πέρασμα από την Μπενφίκα από το 2001 έως το 2003, έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο όπου έχει εργαστεί. Με την Πόρτο από το 2006 κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα, ενώ οδήγησε τους «δράκους» σε αξιόλογες πορείες στο Champions League.
Κρίσιμο ραντεβού για Τούμπα 

Πιθανότατα σήμερα θα συναντηθούν εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, ανάμεσά τους και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε, καθώς η εταιρεία αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης που πρέπει να γίνουν στην Τούμπα για να δώσει εκεί η ομάδα τους αγώνες της στα προκριματικά του Champions League. Το θέμα θα πρέπει να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, καθώς σύμφωνα με τους μηχανικούς απαιτείται περίπου ένας μήνας για να τελειώσουν οι εργασίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου