Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Από την αρχή για τον «εκλεκτό»

Στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναμένεται να βρεθούν εντός της ημέρας ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Ζήσης Βρύζας και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Δέκα μέρες μετά την οριστικοποίηση της αποχώρησης του Φερνάντο Σάντος από την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου», οι τρεις παράγοντες καλούνται να βρουν από την αρχή τον προπονητή που θα αναλάβει τα «ηνία» της ομάδας.

Ο Ζόρζε Κόστα δεν εμφανίστηκε διατεθειμένος να εργαστεί εκτός Πορτογαλίας και ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ο Κονσεϊσάο κλήθηκε εσπευσμένα πίσω και ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη σήμερα το βράδυ. Άρα, η πρώτη κουβέντα θα γίνει χωρίς τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας.
Τι πρέπει να γνωρίζει ο νέος προπονητής

Παρόλα αυτά, οι τρεις παράγοντες πρέπει να σκεφτούν τα εξής, κατά την επιλογή του «εκλεκτού»: Πρώτον, δεν έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το οποιοδήποτε μεγάλο όνομα στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Προπονητές επιπέδου Σάντος, όπως για παράδειγμα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο Τερίμ ή ακόμα και ο Σέρζε Κόσμι κοστίζουν περισσότερα από 700-800 χιλιάδες ευρώ, ίσως και παραπάνω.

Ο νέος προπονητής πρέπει να αποδεχθεί το μοντέλο λειτουργίας της ομάδας, όπου σε πρώτη φάση τις αποφάσεις παίρνουν οι Βρύζας και Κονσεϊσάο και στην τελική μετράει η γνώμη του Θόδωρου Ζαγοράκη. Επίσης, δεν πρόκειται να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, αφού οι συγκεκριμένοι παίκτες έφτασαν τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League.

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του νέου προπονητή είναι απαραίτητη. Ζαγοράκης και Βρύζας θέλουν να τον γνωρίζουν ως επαγγελματία και ως άνθρωπο.
Η προοπτική του Δερμιτζάκη

Όπως γράφει η «
SportDay», ο Παύλος Δερμιτζάκης χαίρει της εκτίμησης των παραγόντων του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς έχουν κάνει ήδη την έρευνά τους για τη δουλειά του και έχουν συγκεντρώσει καλά στοιχεία από πολλές πλευρές. Επιπροσθέτως, τον ξέρουν ως άνθρωπο και τον εμπιστεύονται. Ολα αυτά επιβεβαιώθηκαν και φέτος μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ – Πανθρακικός, όταν οι τρεις τους συζητούσαν στην Τούμπα για περισσότερες από δύο ώρες!
Μένει η επικύρωση για τη χορηγία

Χθες, έγινε η καθοριστική συνάντηση για τη διευθέτηση των εργασιών στην Τούμπα, μέσω χορηγίας από την ΟΠΑΠ Α.Ε. Στη συνάντηση, εκ μέρους του «Δικεφάλου», μετείχαν ο πρόεδρος, Θόδωρος Ζαγοράκης, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ηλίας Βιολίδης, και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, ενώ από την πλευρά του ΟΠΑΠ ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., Γιάννης Σπανουδάκης, μαζί με άλλα στελέχη του οργανισμού.

Όπως γράφει η «
SportDay», η χορηγία θα είναι προς τον Α.Σ. ΠΑΟΚ, μια και η Τούμπα ανήκει στην κυριότητά του και θα έχει φυσικά ανταποδοτικά οφέλη με διαφήμιση του ΟΠΑΠ σε διάφορα σημεία του γηπέδου τόσο στις ελληνικές όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ το επόμενο βήμα είναι να καταθέσουν τον φάκελο στην πολεοδομία για να δοθεί η έγκριση που απαιτείται.

Τα έργα υποστύλωσης στις θύρες 7 και 8, όπως και άλλα βελτιωτικά έργα στις υπόλοιπες θύρες πρέπει να αρχίσουν στις αρχές Ιουνίου, ώστε ακόμα και αν γίνει ένας πρώτος έλεγχος από την αρμόδια επιτροπή της UEFA, να είναι εντάξει ο ΠΑΟΚ απέναντι στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων.



www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου