Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Οδεύει προς "αντίο" ο Σάντος

Την Τρίτη θα λυθεί το μυστήριο για την απόφαση του Φερνάντο Σάντος αν θα παραμείνει στον πάγκο του ΠΑΟΚ ή όχι.

Ο Πορτογάλος προπονητής συναντήθηκε με τον Θοδωρή Ζαγοράκη το μεσημέρι της Δευτέρας και ανακοίνωσε την απόφασή του στον πρόεδρο του συλλόγου.

Την Τρίτη (18/05) στις 12:30 το μεσημέρι θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος όπου και θα ανακοινώσει την απόφασή του και στον κόσμο.

Η λογική λέει πως ο Σάντος δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του "Δικεφάλου" και γι' αυτό άλλωστε θα γίνει η συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ανακοινώσει την αποχώρησή του.

Ζόρζε Κόστα: "Δεν γνωρίζω τίποτα"

Πορτογάλος φεύγει, Πορτογάλος έρχεται. Το όνομα του Ζόρζε Κόστα επιστρέφει στο προσκήνιο, μετά τη σχεδόν βέβαιη αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος. Ο Κόστα είναι καλός φίλος του Σέρζιο Κονσεϊσάο και έχει προταθεί από τον πρώην παίκτη του "Δικεφάλου" για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Πάντως, ο τεχνικός της Ολανένσε, μιλώντας στο Sport24.gr, τόνισε πως δεν γνωρίζει κάτι σχετικά με το μέλλον του. Επιπλέον διευκρίνισε πως δεν έχει μιλήσει για τον ΠΑΟΚ με τον Σέρζιο Κονσεϊσάο: "Δεν γνωρίζω τίποτα για το μέλλον μου. Μίλησα με τον Κονσεϊσάο, αλλά όχι για τον ΠΑΟΚ. Μιλήσαμε για το παιχνίδι που θα γίνει προς τιμήν του", δήλωσε ο Ζόρζε Κόστα.

Παρά τις δηλώσεις του Ζόρζε Κόστα, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός θα είναι ο επόμενος προπονητής του ΠΑΟΚ και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η πρόσληψή του.

Μάλιστα, ο Ζόρζε Κόστα χαίρει της εκτίμησης του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος φαίνεται να εγκρίνει την επιλογή του συμπατριώτη του για αντικαταστάτη του. Επιπλέον προσπαθεί να πείσει κάποια από τα μέλη του τεχνικού τιμ να παραμείνουν στον ΠΑΟΚ, παρά τη δική του αποχώρηση.

Το βιογραφικό του Ζόρζε Κόστα

Ο Ζόρζε Κόστα, που έχει γεννηθεί στις 14 Οκτωβρίου του 1971 στο Οπόρτο, έκανε σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής με τους "δράκους" κατακτώντας μεταξύ άλλων το Champions League το 2004, το Κύπελλο UEFA το 2003, αλλά και οκτώ πρωταθλήματα. Παράλληλα είχε αγωνιστεί σε Πεναφιέλ, Μαρίτιμο, Τσάρλτον και Σταντάρ Λιέγης, προτού αποσυρθεί το καλοκαίρι του 2006. Επίσης είχε 50 συμμετοχές και 2 γκολ με την εθνική Πορτογαλίας λαμβάνοντας μέρος στο Euro 2000 και το Μουντιάλ του 2002.

Τη σεζόν 2006/07 άρχισε την προπονητική του καριέρα στην Μπράγκα, από την οποία απομακρύνθηκε μετά από ενάμιση χρόνο και αμέσως μετά ανέλαβε την Ολανένσε, την οποία οδήγησε στον τίτλο της δεύτερης κατηγορίας της Πορτογαλίας και στην επιστροφή στην άνοδο μετά από 34 χρόνια. Φέτος η ομάδα κέρδισε την παραμονή της κάτι που θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία. 


www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου