Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Tώρα (ξανά) οι δυο τους

 Η αποχώρηση του Σέρτζιο Κονσεϊσάο επαναφέρει... την τάξη όσον αφορά το ρόλο του Ζήση Βρύζα. Ο 37χρονος αντιπρόεδρος για μια ακόμη φορά θα αλλάξει ρόλο, αλλά σίγουρα αυτή η αλλαγή τον βρίσκει σε πιο γνώριμα γι' αυτόν «λημέρια», καθώς όλα δείχνουν πως θα του... επιστραφεί ο τίτλος του τεχνικού διευθυντή, που ο ίδιος είχε ουσιαστικά παραδώσει στον Σέρτζιο Κονσεϊσάο όταν του ζήτησε να αποσυρθεί.
Τα αποτελέσματα της πρώτης συνύπαρξης Ζαγοράκη και Βρύζα ήταν εντυπωσιακά. Μπορεί ο Ζήσης Βρύζας να μην είχε το απόλυτο στις επιλογές παικτών, αλλά το σύνολο που δημιούργησε πέρυσι το καλοκαίρι, σε συνδυασμό με το κοουτσάρισμα από τον Φερνάντο Σάντος έφεραν τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Και όπως αγωνιστικά, έτσι και εξωαγωνιστικά η χρονιά μόνο εύκολη δεν ήταν. Ζαγοράκης και Βρύζας ξεκίνησαν μαζί, με τον «Τεό» να αποχωρεί από την προεδρία για προσωπικούς λόγους τον Οκτώβριο και τον Βρύζα από τεχνικός διευθυντής να αναλαμβάνει θέση πρόεδρου. Ενα μήνα αργότερα ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο κρέμασε τα παπούτσια του και ο Βρύζας του ζήτησε να αναλάβει τη θέση που ο ίδιος άφησε για να γίνει πρόεδρος.
Η επιστροφή του Θοδωρή Ζαγοράκη ουσιαστικά «ξεβόλεψε» τον Βρύζα, που έμοιαζε με... υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου. Η περίφημη «τριανδρία» ξεκίνησε να δουλεύει και σιγά σιγά άρχισαν να διαφαίνονται οι πρώτες διάφορες στη φιλοσοφία, που μέχρι τώρα είχαν ξεπεραστεί, καθώς μπορεί όλα να έμπαιναν στο τραπέζι, αλλά υπεύθυνος για όλες τις αποφάσεις ήταν και είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Μπορεί ο Ζήσης Βρύζας να μην πάρει στα χαρτιά τον τίτλο του τεχνικού διευθυντή, όμως φαίνεται πως από εδώ και στο εξής έτσι θα λειτουργεί.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν δηλαδή υπάρχει αποχώρηση τεχνικού διευθυντή, αυτοί που ακολουθούν είναι όσοι προστέθηκαν στην ομάδα κατ' εντολήν του. Στον ΠΑΟΚ ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έφυγε έχοντας πιστωθεί μια μεταγραφή, αυτή του Κριστιάνο, και έναν δανεισμό, αυτόν του Εντίνιο, ενώ το «διαζύγιο» ήρθε πριν καν αρχίσει επίσημα η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού. Πλέον, αυτό που μένει είναι το δίδυμο Ζαγοράκη - Βρύζα να λειτουργήσει όπως πέρυσι, αν και από τότε έχει κυλήσει αρκετό νερό στ' αυλάκι.

Η θέση του Κονσεϊσάο για τον Κόστα
Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, πάντως, θεωρεί πως δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος όχι μόνο για την κατάληξη στο θέμα Ζορζ Κόστα, αλλά και για το πώς παρουσιάστηκε εξαρχής η όλη υπόθεση. Η διαρροή του ονόματος στον Τύπο και η αποτυχημένη επικοινωνιακή πολιτική της ΠΑΕ να βάλει την υπόθεση Κόστα στην πραγματική της βάση, κάτι που έγινε αρκετές μέρες αργότερα και χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ, με τον Κονσεϊσάο να αφήνει να εννοηθεί πως ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με όσα έγιναν μέχρι να ταξιδέψει ο ίδιος στην Πορτογαλία και να συναντηθεί με τον Ζορζ Κόστα. Το σίγουρο είναι πως ο Κονσεϊσάο, που είχε αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή το Νοέμβριο, είχε καταστρώσει κάποια σχέδια και είχε κάνει τις δικές του εισηγήσεις όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, με προτάσεις που τελικά δεν προχώρησαν.

Το συμβόλαιο του Λίνεν
Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Εβαλντ Λίνεν να βρίσκεται στη λίστα των υποψήφιων προπονητών φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, για έναν επιπλέον λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συμβόλαιο του Γερμανού τεχνικού υπάρχει όρος βάσει του οποίου ο ίδιος μπορεί να το «σπάσει» καταβάλλοντας ένα χαμηλό αντίτιμο -περίπου 50.000 ευρώ- σε περίπτωση που υπάρξει πρόταση απο ομάδα εκτός Γερμανίας.

Ο Λίνεν θέλοντας να προστατεύσει τη συνεργασία του με τη Μόναχο 1860 αρνήθηκε το οτιδήποτε μιλώντας την Παρασκευή στο «Goal», όμως φαίνεται πως κρούση υπήρξε και μάλιστα την τελευταία στιγμή απετράπη ταξίδι στελέχους του ΠΑΟΚ στη Γερμανία για να συναντηθεί μαζί του, κάτι που προκύπτει απο πληροφορίες που προέρχονται από το «Δικέφαλο». Οσον αφορά το οικονομικό, η λύση Λίνεν υπολογίζεται οτι κοστίζει σχεδόν το διπλάσιο απ' ό,τι η λύση Δερμιτζάκη.

Καθοριστική εβδομάδα για Δερμιτζάκη και Σαλπιγγίδη
Η εβδομάδα τελείωσε με την αποχώρηση του Σέρτζιο Κονσεϊσάο και αναμένεται να ξεκινήσει με την ανακοίνωση της πρόσληψη του Παύλου Δερμιτζάκη ως αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος και αυτήν της επιστροφής του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην Τούμπα έπειτα από τέσσερα χρόνια. Οι εξελίξεις με τον Κονσεϊσάο τρέναραν τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον 41χρονο τεχνικό του Πανθρακικού, που παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Οι πιθανότητες για αλλαγή σκηνικού υπάρχουν, αλλά είναι πλέον μικρές. Οσον αφορά τον Σαλπιγγίδη, πληροφορίες που δεν τις επιβεβαιώνει καμία από τις δυο πλευρές ανέφεραν πως χθες ο Σαλπιγγίδης είχε στα χέρια του το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, το οποίο και υπέγραψε.

www.goalday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου